Š. Jasikevičius gyrė K. Vecvagarą ir E. Ulanovą: jie nieko nebijo | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS GYRĖ K. VECVAGARĄ IR E. ULANOVĄ: JIE NIEKO NEBIJO

Nepaisant to, kad Kauno „Žalgiriui“ paliekant šio sezono Eurolygos kovas nepavyko skelti antausio tituluotai „Barcelonai“, vyriausiasis Kauno ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius savo komandoje rado ne vieną malonų šviesulį.

„Mes kalbame apie vieną geriausių jaunų žaidėjų Europoje, – apie Kasparą Vecvagarą kalbėjo strategas. – Vėliau, deja, du kartus nusitraukė raiščius. Jis nori likti „Žalgiryje“ ir nori kovoti dėl vietos būtent „Žalgiryje“.

Jis yra jaunas žaidėjas iš svečios šalies ir tai yra įspūdinga. Mes tikime jo talentu, norime, kad jis išliktų be traumų. Jis yra tai, ko mums reikia, jis gali pataikyti iš toli, skaito situacijas žaidime du prieš du, turi aukštą krepšinio intelektą. Smagu dėl jo, nes per pastaruosius du metus jis daug kentėjo“.

Specialistas jaunąjį Latvijos talentą liaupsino ne veltui. 21 minutę aikštelėje praleidęs Vecvagaras ryškiausią savo indėlį į šeimininkų žaidimą įnešė antroje rungtynių dalyje.

Tuomet, kai likę žalgiriečiai rovėsi plaukus sugebėdami pataikyti tik 3 metus iš 18, ramusis gynėjas sėkmingai atakavo krepšį ir realizavo 5 metimus iš 9. Vecvagaras susitikimą baigė su 13 taškų sąskaitoje ir rezultatyviausio „Žalgirio“ rungtynių žaidėjo etikete.

Po pagyrų Vecvagarui, Jasikevičius užsiminė ir apie Edgaro Ulanovo progresą. Anot stratego, šie du žaidėjai savo charakteriu yra panašūs.

„Jis taip pat tobulėja. Krepšinyje svarbu nebijoti pralaimėti, suklysti. Jie yra tokie, kurie yra agresyvūs ir to tikrai nebijo. Tokie žaidėjai darys didelius žingsnius į priekį. Jiems šis sezonas Eurolygoje buvo didelė pamoka. Progresas matomas tiek mums, tiek ir jums“, – kalbėjo Jasikevičius.

Kalbėdamas apie paskutines Eurolygos rungtynes šį sezoną, „Žalgirio“ strategas įvertino savo auklėtinių kovą, tačiau tokiais epitetais nesižarstė.

„Labai gaila, kad neužbaigėme sezono Eurolygoje pergalingai. Manau, kad vyrai kovėsi gerai. Palikti „Barceloną“ pelniusią vos 66 taškus nėra paprasta. Tai rodo mūsų pastangas ir atsidavimą. Bet eilinį kartą tai buvo neišnaudotų galimybių rungtynės. Kūrėmės geras progas, buvome priekyje. Deja… Neužbaigėme“, – liūdna gaida baigė Jasikevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS