Š. Jasikevičius: pralaimėjimas, bet šiandien jis yra kitoks | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: PRALAIMĖJIMAS, BET ŠIANDIEN JIS YRA KITOKS

Kauno „Žalgiris“ (3-11) Eurolygoje pralaimėjo aštuntą kartą iš eilės, kai namuose 14 tūkst. sirgalių akivaizdoje 68:74 nusileido pirmenybių lyderei Stambulo „Anadolu Efes“.

Abu Kauno ekipos įžaidėjai – Lukas Lekavičius ir Thomasas Walkupas – surinko po 5 rezultatyvius perdavimus, tačiau jie kartu įmetė tik 8 taškus, iš žaidimo pataikydami 2 metimus iš 12, o iš dvitaškio zonos – 0 iš 8.

„Žalgirio“ gretose naudingiausias sezono rungtynes Eurolygoje sužaidė Edgaras Ulanovas, kuris per 30 minučių pelnė 14 taškų (3/4 dvit., 2/2 trit., 2/2 baudos), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

„Dar kartą noriu padėkoti fanams, atmosfera, kaip ir visada, buvo faina. Galbūt kažkiek prisidėjo tai, kad pataikėme ir didžiąją rungtynių dalį žaidėme gerą krepšinį. Detalės mus nužudė, bet tai kitoks žudymas, nes varžovas yra aukščiausio lygio. Su tokia įspūdinga gynėjų linija jie yra mažai pažeidžiami. Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, bet šiandien man jis yra kitoks. Man patiko, kaip žaidė komanda. Aišku, jie kovoja visada, bet šiandien padarėme daug gerų dalykų.

Tuomet prieiname prie detalių, kurios mums kainuoja labai daug. Antroje pusėje 10 klaidų ir taip toliau. Jeigu su mūsų rizika ir gynybine sistema mums prieš rungtynes kas nors būtų pasakę, kad pralaimėsime dėl atkovotų kamuolių, tai sakyčiau, kad tikrai ne.

Tai ir buvo didžiausia detalė – kamuolių skirtumas. Mes žaidėme flatą ir stengėmės apsisaugoti nuo jų tritaškių. Čia yra detalės – atsitvėrimai ir visa kita. Kai kurių dalykų negalime kontroliuoti, pavyzdžiui, Tiboro Pleisso dydžio. Esu labai patenkintas tuo, kaip mes kovėmės, kaip iš šitos komandos nuėmėme 11 taškų ir turėjome šansą laimėti. Antroje pusėje vėl nepataikėme. Žaidžiant su „Anadolu Efes“ prametėme 18 tritaškių, o kai kurie buvo kritiniai, bet tai yra mūsų šių metų dainelė“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.7

– Pavyko pristabdyti pagrindinius „Anadolu Efes“ lyderius, bet iššovė 16 taškų pelnęs Beaubois. Kas su juo buvo blogai?

– Blogai su juo. Jis yra išreikštas metikas. Mes su juo pradėjome pernelyg minkštai, o vėliau pristabdėme. Jeigu mes didžiąją dalį pristabdome kai kuriuos žaidėjus, visų pirma norėjome išimti Singletoną, gynėjų laisvus tritaškius, Krunoslavą Simoną, tai negali pykti. Varžovus sumažinome 11 taškų iki vidurkio. Ta gynyba, taip, tos detalės. Negali prieš mus susikurti tiek antrų šansų, negalime daryti pražangos po bonuso. Jauni vyrai, kažkiek logiška.

– Kodėl nepavyko trečiojo kėlinio pradžioje nubausti varžovus, kai jie žaidė be apšilimo?

– Gal labai užsivedę grįžo. Mums pritrūko disciplinos, neįėjome į kai kuriuos derinius. Bet ir varžovas daug neįmetė.

– Varžovai metė tik dvi baudas. Kaip tai paaiškinti?

– Mūsų idėja buvo nuimti jų tritaškius, kad kiekvieną ataką varžovas kurtų žaidimą vienas, kad nebūtų jokio kamuolio judėjimo. Jeigu jie daro kamuolio judėjimo elementus, tai jie labai gerai išskaito, labai gerai pataiko iš stovėsenos. Jie kartu su ALBA ir CSKA yra geriausi Eurolygoje. Žaidėjams dar bandome išaiškinti, į kurią pusę eis varžovas ir kaip mes, į kurią pusę reikia rizikuoti. Pleisso ir Sanli metimai iš vidutinio nuotolio yra trenerio nurodymas, o bet jeigu tau meta iš po krepšio, tai yra tavo dalykas. Šiandien buvo mažiukas žingsnis į priekį.

Žinote, kai yra pralaimėjimų serija, visi labai ieško kaltų, o visų pirma pirmas kalčiausias yra treneris ir tai yra normalu. Toks jau darbas. Yra nekokių pralaimėjimų, bet šitas – pusė velnio. Man tik nefaina, kad mes antroje pusėje kritiniais momentais prametėme tiek tritaškių ir labiau neužsikabinome. Kai kuriuos tritaškius davėme po susikeitimo, o to negali būti. Jeigu tu agresyviai keitiesi, tai to negali būti. Tu gali apeiti, bet negali būti tritaškio.

– Kiek šiandien buvote patenkinti greituoju puolimu?

– Aš tą patį kartoju, žinau, kad su jumis turiu būti kantresnis nei su žaidėjais. Mano žaidėjas, jeigu jis laisvas, tai mes pirmąją sekundę, jeigu ne, tai jis turi 24 sekundes išmesti kamuolį. Tokia mano filosofija, nežinau, kuo ji skiriasi nuo kito trenerio. Geras metimas pirmąją sekundę – prašau, antrąją – prašau. Galiu visas sekundes išvardinti. Jeigu jis laisvas, jis turi mesti. Mano filosofija nesikeičia penkerius metus.

– Riversas ir Hayesas nepataikė svarbių metimų. Kaip jų atgaivinti jų pasitikėjimą savo metimu?

– Neturiu jokios lazdelės ir jos niekada neturėjau. Tai žmonės, kurie treniruotėse meta beprotišką skaičių metimų, ypač Hayesas. K.C. dar turi įsilieti į sistemą, turėti kondiciją. Manau, kad jis jau turi gana neblogą kondiciją. Žmonės, aš neturiu ką pasakyti. Jeigu jie yra laisvi, jie mes toliau. Gal matote, kad kažkurie nemeta. Dabar jau 27 tritaškius atlikome. 18 laisvų, kurie, pabrėžiu, kai kurie ketvirtajame kėlinyje buvo kritiniai. Aš jam gyvenime nieko nesakau apie metimus, nebent jis atsivaro kamuolį ir meta nelogišką metimą per žmogų. Tada yra mano darbas kažką pasakyti. Jeigu taip žaisime, tai pralaimėsime 30 taškų Toks mano darbas. Treniruoti. Aš esu treneris. Bandau treniruoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS