A. Sabonis svečiavosi N.Macio namuose | Diena.lt

A. SABONIS SVEČIAVOSI N.MACIO NAMUOSE

  • 3

Praėjusios savaitės viduryje Rygos centre triaukščio namo bute, kuriame gyvena lietuvis Normundas Macius, jo ir brolio Naurio seniai lauktas mielas svečias Arvydas Sabonis ant sienos užrašė:

„Aš irgi čia buvau ir signalizaciją girdėjau, ir visą muziejų išžiūrėjau! Labai patiko ir net apakęs esu visas! Linkiu viso geriausio, o svarbiausia sveikatos ir naujų eksponatų, meilės LT ir krepšiniui. Paldies. Ir valio! Valio! Valio! Broliukas A.Sabonis“.

Tai buvo staigmenų diena. Europos aštuoniolikmečių krepšinio čempionate Rygos arenoje Lietuvos jauniai ketvirtfinalyje pralaimėjus Latvijos bendraamžiams, Sabas brolius dvynius pakvietė į restoraną vakarienei. Po jos broliai pasiūlė A.Saboniui susipažinti su keliais šimtais krepšinio eksponatų, kuriuos įvairiose pasaulio šalyse surinko Normundas. Daugiausia jų apie didžiausią Macių meilę – Lietuvos krepšinį. Visa tai A.Saboniui padarė didelį įspūdį, todėl jis ir paliko namų muziejuje Rygoje savo autografą.

Lygiai prieš dvejus metus, kai Latvijos sostinėje Lietuvos devyniolikamečių rinktinė su Jonu Valančiūnu iškovojo Pasaulio jaunimo čempionato aukso medalius, LKF prezidentas, Europos, pasaulio ir olimpinių žaidynių čempionas Arvydas Sabonis pirmąkart Rygoje sutiko brolius Normundą ir Naurį Macius, - www.kaunozurnalistai.lt sakė TV laidos „Krepšinio pasaulyje“ redaktorius Vidas Mačiulis. – Sabas, susipažinęs su lietuviškai kalbančiais broliais ir pamatęs jų tatuiruotes su Lietuvos krepšininkų atvaizdais, mane su operatoriumi Laisviu Karveliu paragino įamžinti tai, ko dar nebuvome regėję ir girdė.

Ta pažintis su A.Saboniu dvyniams Maciams buvo lemtinga. Greitai visos mūsų šalies žiniasklaidos priemonės papasakojo apie brolius, kurie pernai atsisakė Latvijos pilietybės, o šiemet tapo lietuviais, nes tokios tautybės buvo ir jų a.a. tėvas Kazimieras.

Europos vyrų krepšinio čempionatą Slovėnijoje, kur asmeniškai brolius Macius pakvietė dalyvauti LKF prezidentas A.Sabonis, jie vėl pasitiks su gera nuotaika. Ir, kaip sako broliai dvyniai, vėl iš visos širdies abu „sirgs“ už Jono Kazlausko vadovaujamą rinktinę!

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Domantas

Gal Sabas nesitikėjo, kad apie jo vizitą sužinos žiniasklaida? Nes šiaip jo vizitas pas tuos du žmogelius jam garbės nedaro.

klausimas

ar gali gerai pasaulyje žinomas sporto funkcionierius lankytis , Europos krepšinio aikštelėse diskvalifikuotų sporto chuliganų namuose , žavėtis jais ir reklamuoti juos žinasklaidoje ? Kaip Sabas galėjo taip žemai kristi ? Kur jo moralė ? GĖDA !

nuomonė

labai jau žemos moralės ir dar žemesnio intelekto lygio yra tie , neprasiblaivantys broliai Macai , iš Latvijos , tačiau mūsu garsusis krepšinio funkcionierius A. Sabonis... dar labiau už juos krito mano akyse ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS