Šakių „Vyčio“ krepšinio komandoje – aukštaūgis P. Butkevičius | Diena.lt

ŠAKIŲ „VYČIO“ KREPŠINIO KOMANDOJE – AUKŠTAŪGIS P. BUTKEVIČIUS

  • 0

Iki Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono pradžios liekant vis mažiau laiko, Šakių „Vyčio“ komanda pastiprino priekinę liniją. Klubas pasirašė neskelbiamos sumos sutartį su patyrusiu aukštaūgiu Povilu Butkevičiumi.

Nemažai traumų išgyvenęs P.Butkevičius po praėjusio sezono jau ruošėsi dėti tašką krepšininko karjerai, tačiau „Vyčio“ pasiūlytos sąlygos paskatino jį dar pratęsti profesionalų žaidimą.

„Paskutiniai treji metai man buvo labai sunkūs ir galvojau, kad gal to jau užteks. Tačiau tada man paskambino „Vyčio“ vadovas ir pakvietė prisijungti. Kadangi man yra sunku sportuoti pilna jėga du kartus per dieną, buvo pasiūlytas individualesnis grafikas. Džiaugiuosi, kad į mano situaciją buvo atsižvelgta ir būsiu prižiūrimas. Dabartine savo fizine būkle esu gana patenkintas, o sezono metu, manau, įgausiu optimalų stovį“, – pranešime cituojamas P. Butkevičius.

28–erių metų 203 cm ūgio žaidėjas pastarąjį sezoną atstovavo Prienų–Birštono „Vytauto“ klubui ir yra sukaupęs nemažą patirtį Lietuvos krepšinio lygoje („Tete-a-Tete Casino“ LKL). P.Butkevičius ne vieną sezoną yra vilkėjęs Kėdainių „Nevėžio“, Kauno „Triobet“ bei „Žalgirio“ aprangas, taip pat rungtyniavo Estijoje bei Italijoje.

P. Butkevičius praėjusį sezoną spėjo sužaisti septynerias rungtynes LKL čempionate, kuriose per 9 minutes rinko po 2,1 taško bei atkovodavo po 2,1 kamuolio.

Į NKL pirmenybes aukštaūgis grįžta po 10 metų pertraukos – čia jis pradėjo savo karjerą ir 2004–2006 m. atstovavo Kauno „Žalgirio“ dubleriams.

„Grįžtu baigti karjeros į lygą, kurioje viską pradėjau, todėl mano tikslai yra aukščiausi. Neateinu čia šiaip sau. Sunku yra sakyti: būsime pirmi. Juk sezono metu būna traumų ir viskas gali staiga keistis. Bet į stipriausiųjų ketvertą turime patekti, nes kolektyvą turime gerą“, – sakė P. Butkevičius.

„Vyčio“ naujokas taip pat šmaikštavo, kad prisijungti prie „Vyčio“ kvies ir be darbo esantį gynėją Adą Juškevičių. „Visi bičiuliai kontraktus jau turi, Adas vienas likęs – reiktų pasikviesti“, – juokėsi P. Butkevičius.

„Vytis“ tarpsezonio metu sutartis pasirašė su treneriu Virginijumi Sirvydžiu, žaidėjais Gediminu Maceina, Roku Čepanoniu, Edvinu Jezukevičiumi ir Edgaru Stanioniu. Klube liko Ernestas Serkevičius, Marijus Užupis ir Paulius Beliavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS