Sirgalių palaikymą įvertinęs T. Delininkaitis: tai šeštasis mūsų žaidėjas | Diena.lt

SIRGALIŲ PALAIKYMĄ ĮVERTINĘS T. DELININKAITIS: TAI ŠEŠTASIS MŪSŲ ŽAIDĖJAS

  • 0

Trečiadienio vakarą uostamiestyje bus labai karšta – Klaipėdos „Neptūnas“ itin svarbiame mūšyje namuose priims principinį varžovą Vilniaus „Rytą“.

Šį vakarą iš viso vyks ketverios „Betsafe–LKL“ čempionato 29-ojo turo rungtynės, o centrinis susitikimas vyks uostamiestyje.

Čia vyksiančių rungtynių svarba – didžiulė. Pralaimėjimo atveju stipriai sumažėtų Kazio Maksvyčio auklėtinių galimybės sugrįžti į antrąją poziciją „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

„Manau, kad tai dvigubos reikšmės rungtynės, kurias laimėjusi ekipa turės didesnį potencialą užimti antrąją vietą čempionate“, – tinklalapiui LKL.LT teigė Vilniaus „Ryto“ talentas Deividas Sirvydis.

Šiuo metu ekipas skiria vos viena pergalė, tačiau tarpusavio mačuose geresnį rezultatą turi „Rytas“. Per trejas žaistas rungtynes vilniečiai laimėjo dukart bei yra įgiję 21 taško pranašumą.

Praėjo vos 11 dienų nuo paskutinio šių ekipų mūšio Vilniuje, kuomet „Rytas“ triumfavo 70:52. Lemiamas lūžis tame susitikime įvyko ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai Dainiaus Adomaičio vadovaujama ekipa spurtavo net 22:4.

„Tokias atkarpas lemia smulkių detalių išpildymas bei kantrybė, – teigė D. Sirvydis. – Dabar „Neptūnas“ žais namuose. Reikės stabdyti jų greitą puolimą bei patiems neįsivelti į tokį žaidimą. Bandysime diktuoti savo sąlygas.“

Pastaruoju metu „Rytui“ sekasi diktuoti savo sąlygas – sostinės ekipa turi penkių pergalių seriją. Prie tokio žaidimo stipriai prisidėjo neseniai prie komandos prisijungęs, tačiau iškart didžiulę naudą davęs Derekas Needhamas.

Sunkią traumą patyrusį komandos kapitoną Chrisą Kramerį pakeitęs amerikietis „Betsafe–LKL“ čempionate spėjo sužaisti ketverias rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė po 15,3 taško, atliko 4,3 rezultatyvaus perdavimo bei fiksavo 16,3 naudingumo balų vidurkį.

„Derekas mums suteikė trūkstamos energijos bei aštrumo, – apie „Ryto“ atakų organizatorių kalbėjo D. Sirvydis. – Jis puikiai vadovauja komandai, manau, kad tiek jo, tiek komandos žaidimo kreivė ir toliau kils aukštyn.

D. Needhamas iškart įsiliejo į žaidimą ir rūbinę, o tai kiek stebina, nes įprastai naujiems žaidėjams reikia laiko persiorientuoti. Tikrai šaunus vyriukas, aš labai džiaugiuosi už jį.“

„Neptūnas“ praėjusią savaitę nutraukė sutartį su Kyle‘u Weaveriu, o be amerikiečio pagalbos uostamiesčio krepšininkai Pasvalyje 85:75 pranoko „Pieno žvaigždes“.

„Pastarosios rungtynės gal jam nebuvo tokios įdomios, nes jų nesužaisdavo. Kai jo nebėra, manau, kad šansų atsiskleisti sulauks kiti „Neptūno“ žaidėjai.

K. Weaverio išvykimas galbūt net yra teigiamas dalykas „Neptūno“ komandai, nes dabar iššauti galės kažkas kitas“, – teigė D. Sirvydis.

Didelio susilpnėjimo „Neptūno“ komandoje nemato ir Klaipėdos ekipos veteranas Tomas Delininkaitis.

„Iš vienos pusės, kai išeina bet koks žaidėjas iš komandos, su kuriuo tu praleidi nemažai laiko, nesvarbu, ar tai amerikietis, ar lietuvis, yra skaudu ir nemalonu. Vis dėlto aš nemanau, kad mes tapome silpnesni. Kai komandą papildė Deividas Gailius, ši pozicija pas mus daugmaž nenukentėjo“, – tinklalapiui LKL.LT apie pokyčius „Neptūno“ komandoje sakė T. Delininkaitis.

Klaipėdiečiai pastaruoju metu lengvų pergalių neskina. Per penkerias rungtynes patirti du pralaimėjimai „Rytui“ ir „Lietkabeliui“, o pergalės prieš „Pieno žvaigždes“, „Dzūkiją“ bei „Nevėžį“ iškovotos vidutine 8 taškų persvara.

T. Delininkaitis uostamiesčio ekipos žaidime pasigenda stabilumo. „Neptūnas“ visus tris kartus šį sezoną įveikė Kauno „Žalgirį“, tačiau, palyginti, abu kartus namuose pralaimėjo „Pieno žvaigždėms“.

„Šis svyravimas yra labiausiai mane neraminantis dalykas šį sezoną, – teigė 36-erių veteranas. – Mes prieš stipresnes komandas žaidžiame vienaip, prieš šiek tiek silpnesnes ekipas žaidžiame kitaip.

Aš niekada nesu patenkintas, esu maksimalistas ir visada noriu išspausti kuo įmanoma daugiau. Noriu, kad žaistume ir atrodytume gerai, bet, deja, to dabar nėra. Tie svyravimai mane neramina.

Negaliu pasakyti, kad esame geriausioje savo formoje, bet su kiekviena treniruote mes vis bandome gerinti savo žaidimą.“

Uostamiesčio krepšininkai svarbiame mūšyje „Švyturio“ arenoje tikisi ir gausaus sirgalių palaikymo, kurie stipriu užnugariu šį sezoną buvome ne vienam pergale pasibaigusiame susitikime.

„Sirgaliai dažnai yra šeštasis mūsų žaidėjas, galbūt ne visuose mačuose, bet svarbiausiuose, kuomet mums labiausiai reikėjo palaikymo, tai tikrai taip.

Galiu pasakyti, kad sirgaliai duoda impulsą komandai žaisti geriau ir stengtis dar labiau. Kartais mums ir trūksta tokio gero oro gurkšnio, kurį suteikia būtent didžiulė armija sirgalių. Jie mus užveda, o mes kartais žaidžiame, kaip ant sparnų“, – teigė T. Delininkaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS