Š.Jasikevičius: artimiausias savaites treniruotėms laiko beveik nebus | Diena.lt

Š.JASIKEVIČIUS: ARTIMIAUSIAS SAVAITES TRENIRUOTĖMS LAIKO BEVEIK NEBUS

 

„Vyrai norėjo sužaisti geras rungtynes ir jas sužaidė“, - sakė Šarūnas Jasikevičius. Jo vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygos čempionate 91:67 nepaliko vilčių Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ kolektyvui.

Kauniečiai į šalies pirmenybių mačą stojo po alinančių Eurolygos ketvirtfinalio mūšių su Stambulo „Fenerbahce“. Vis dėlto tarptautinių varžybų maratoną atlaikę žalgiriečiai neatrodė išsikvėpę psichologiškai ar pervargę fiziškai.

„Žaidėme susikaupę. Jaunimas gavo pasireikšti, nors dvi tris savaites nebuvo žaidę rimtesnių rungtynių. Jie mums padėdavo tik per treniruotes rengiantis akistatoms su „Fenerbahce“. Tad atrodė šiek tiek išsimušę iš ritmo, bet tai yra logiška. Likusią reguliariojo sezono dalį norėtųsi, kad jie gautų daugiau pasireikšti“, - dėstė Š.Jasikevičius.

Pasak Žalgirio“ stratego, taip pat varžybų praktikos trūksta ir Pauliui Jankūnui. Komandos kapitonas ilgą laiką gydėsi traumas, tad negalėjo padėti ekipai per Eurolygos atkrintamasias varžybas. Kauniečių gretose poilsio gavo pagrindinis „centras“ Brandonas Daviesas.

Anot Š.Jasikevičiaus, per artimiausias savaites žalgiriečiams teks vytis kitas „Betsafe“-LKL turnyro komandas, tad treniruotėms liks itin mažai laiko. Todėl krepšininkai turės jau pačiose rungtynėse rengtis lemiamoms LKL kovoms.

Jo kolega, prie „Pieno žvaigždžių“ vairo sėdintis kaunietis Gediminas Petrauskas pažymėjo, jog išskyrus pirmąjį kėlinį jo komanda neparodė tinkamo žaidimo lygio.

„Po pralaimėto Eurolygos ketvirtfinalio „Žalgiris“ atvažiavo nusiteikęs rimtai. Jie nepažiūrėjo pro pirštus, todėl toks ir rezultatas. Bet gal tai ir gerai, tai buvo pamoka ir man, treneriui, ir žaidėjams. Pamatėme kaip reikia dirbti, kur tobulėti. Tik tiek, kad jau tų iš eilės gautų pamokų mums per daug“, - aiškino G.Petrauskas.

Pasvaliečiams tai buvo jau septintasis pralaimėjimas paeiliui, „Žalgiriui“ - 27-oji pergalė iš 30-ies galimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS