S. Jovaiša: kodėl mūsų rinktinė krito į tokią duobę? | Diena.lt

S. JOVAIŠA: KODĖL MŪSŲ RINKTINĖ KRITO Į TOKIĄ DUOBĘ?

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pergalingai pradėjo Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Nors Jono Kazlausko auklėtiniai 82:76 sekmadienį palaužė turnyro šeimininkus Brazilijos krepšininkus, pirmoji pergalė kelia daugiau klausimų nei pateikia atsakymų.

Apie lietuvių užmintus rebusus portalui kauno.diena.lt papasakojo buvęs žinomas krepšininkas Sergejus Jovaiša.

„Lengviau atsidusau tik baigiantis ketvirtajam kėliniui, kai Domantas Sabonis pataikė dvitaškį su bauda“, – prisipažino buvęs garsus žalgirietis.

Nerimo jam, kaip ir daugumai šalies krepšinio sirgalių, įvarė neįtikėtinas brazilų sugrįžimas, per du kėlinius panaikinant beveik visą 30 taškų prarają, juos skyrusią nuo lietuvių.

– Kaip paaiškintumėte galingą Lietuvos rinktinės startą akistatoje su brazilais?

– Prieš pirmąjį rinktinės egzaminą buvo sudarytas labai aiškus žaidybinis planas, kuris veikė. Ne veltui starto penkete pasirodė Domantas Sabonis. Reikėjo keistis po pirmos ar dviejų užtvarų. Varžovai iškart buvo sutrikdyti puolime. Lietuviai žaidė komandinį krepšinį, atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų.

– Kas nutiko po ilgosios pertraukos?

– Antroje rungtynių pusėje žaidimas išsiderino, nes brazilai patys akivaizdžiai pakoregavo taktiką. Jie ėmė pulti individualiai, agresyviai, netgi brutaliai. Teisėjai brazilams leido taip žaisti, lietuviams fiksavo net ir pražangas, kurių nebuvo. Bet tai suprantama: kai šeimininkai pasijunta ant sparnų, jiems ir arbitrai padeda. Tokios žaidimo permainos mūsiškiams buvo netikėtos, jie tą pripažino.

Kita vertus, labai sunku nusiteikti maksimaliai kovai, kai po dviejų kėlinių pirmauji 30 taškų. Mintyse sukasi noras kuo greičiau pabaigti rungtynes. Brazilai tuo puikiai pasinaudojo. Pasirengimo laikotarpiu lietuviai į duobę krisdavo rungtynių pradžioje, o dabar nutiko atvirkščiai - subyrėjo antroje dalyje. Nepaisant nuosmukio, tikėjau, kad mūsiškiai nugalės. Bet, prisipažinsiu, lengviau atsidusau tik pabaigoje, po D.Sabonio dvitaškio su bauda. Apibendrinant, sakyčiau, kad startas pavyko. Labai gerai, kai iškart gauni tokią pamoką ir dar laimingai pasibaigusią. Manau, kad komanda padarys tinkamas išvadas ir ateityje susistyguos dar geriau.

– Trečiadienio naktį lietuvių laukia mūšis su Nigerijos rinktine. Ar afrikiečiai – pavojingi varžovai?

– Neabejoju, kad prieš antrąją dvikovą su Nigerija Jonas Kazlauskas rinktinę nuteiks tinkamai psichologiškai. Svarbu, kad vyrai ramiai realizuotų savo planą, išvengtų duobių ir liktų susikoncentravę. Akivaizdu, kad Nigerijos rinktinė šiemet nukraujavusi, netekusi keleto savo lyderių. Tai parodė ir pirmasis jų mačas su Argentinos krepšininkais (pralaimėta 66:94). Bet kuriuo atveju, tokiame turnyre atsipalaiduoti negalima. Klaidos čia kainuoja itin brangiai.

GALERIJA

  • S. Jovaiša: kodėl mūsų rinktinė krito į tokią duobę?
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

algis

geda jovaisai komentuoti vaizduoja prisiplakes i seima koks pats tai ir tokioj bendrijoje neturincios autoriteto

jk

Jovaiša tiek griekų gyvenime pridaręs,kad geriau patylėtų,bet jis sėdi seime,o Tauta Š...krūvoj..Ko stebėtis kai tokį renka į valdžią

To S.J

Ne autoritetas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS