Solidžią persvarą prieš „Neptūną“ iššvaistę „Šiauliai“ iškovojo pirmą pergalę LKL | Diena.lt

SOLIDŽIĄ PERSVARĄ PRIEŠ „NEPTŪNĄ“ IŠŠVAISTĘ „ŠIAULIAI“ IŠKOVOJO PIRMĄ PERGALĘ LKL

  • 1

19 taškų pranašumą dar antrajame kėlinyje susikrovę „Šiauliai“ (1-7) vos nesudegė. Antano Sireikos auklėtiniai atlaikė nukraujavusio Klaipėdos „Neptūno“ (2-5) šturmą ir džiaugėsi pirmąja sezono pergale – 93:88 (27:16, 29:26, 19:25, 18:21).

Uostamiesčio klubas į Saulės miestą atvyko su krūva problemų. Keturi „Neptūno“ krepšininkai persirgo COVID-19, o į komandinę treniruotę šiuo metu aktyvūs ekipos nariai susirinko tik penktadienį.

Maža to, šiame mače „Neptūnui“ negalėjo padėti traumuoti Džiugas Slavinskas ir Žygimantas Janavičius bei sergantis Klaidas Metrikis, tad Tomas Gaidamavičius į pagalbą pasitelkė dublerių komandos žaidėjus.

Supratę, kad geresnės galimybės iškovoti pirmą pergalę LKL čempionate artimiausiu metu gali nebūti, „Šiauliai“ rungtynes pradėjo puikiai ir daugiausiai Elvaro Fridrikssono pastangomis susikrovė solidų pranašumą.

Gynėjas iš Islandijos jau per pirmą mačo dalį surinko dvigubą dublį (12 tšk., 10 rez. perd.), o jo vedama ekipa pirmavo 56:42.

Didžiausia „Šiaulių“ persvara pirmoje mačo dalyje siekė net 19 taškų (51:32).

„Neptūną“ po pertraukos atgaivino veteranas Martynas Mažeika. Gynėjas per keturias trečiojo kėlinio minutes vienas pats pelnė 16 taškų, o į šturmą pakilę svečiai iš Klaipėdos priartėjo per du metimus (67:71).

Ketvirtajame kėlinyje uostamiesčio krepšininkams galiausiai pavyko išsiveržti į priekį, tačiau „Šiauliams“ pranašumą sugrąžino Gediminas Orelikas ir E.Fridrikssonas (87:84).

Paskutinę ketvirčio minutę prasidėjo nervų karas prie baudų metimo linijos, kurį laimėjo aikštės šeimininkai. „Neptūnas“ dar sulaukė netikslios G.Oreliko baudos, tačiau kamuolį puolime sugriebę šiauliečiai netrukus įtvirtino pirmą pergalę šiame sezone.

„Šiauliai“: Elvinas Fridrikssonas 21 (12 rez. perd., 33 naud. bal.), Andy Van Vlietas 18 (6/6 met., 7 atk. kam., 23 naud. bal.), Arminas Urbutis ir Gediminas Orelikas po 16.

Klaipėdos „Neptūnas“: Martynas Mažeika 25, Tadas Pažėra 14, Matas Jogėla 11.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Desnis?

Juoda spalva nemotyvuoja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS