Specialistai: kokie po 4 metų bus L. Jamesas, B. Griffinas ir D. Rose'as? | Diena.lt

SPECIALISTAI: KOKIE PO 4 METŲ BUS L. JAMESAS, B. GRIFFINAS IR D. ROSE'AS?

Krepšinio naujienų portalas „Tritaškis.lt“ tęsia rubriką „Už Atlanto“. Šioje rubrikoje nagrinėjamos svarbiausios stipriausios planetos krepšinio lygos (NBA) bei amerikietiško krepšinio aktualijos JAV žurnalistų akimis.

Portalo „SB Nation“ NBA lygos apžvalgininkai nusprendė pažvelgti į ateitį ir paspėlioti, kaip atrodys geriausių NBA lygos krepšininkų šimtukas 2017 metais. Pateikiame, jų nuomonę bei diskusijas dėl 10–ies geriausių to meto krepšininkų.

Kevinas Durantas

Conradas Kaczmarekas: „K.Durantui dar nėra 25 metų, todėl 2017 m. jis bus savo karjeros viršūnėje. Kasmet jis tampa vis geresniu žaidėju ir vis efektyviau randa būdų pelnyti taškus. Durantas pagerino savo gynybą ir kovą dėl atšokusių kamuolių. Be to, jis ženkliai geriau atlieka perdavimus komandos draugams. K.Durantas aplenks LeBroną“.

Mike'as Prada: „Štai klausimas – ar 2017 m. K.Durantas vis dar žais Oklahomoje? Jo kontraktas baigs galioti 2016 m., o dėl prabangos mokesčio „Thunder“ negali įsigyti norimų žaidėjų ir taip sustiprinti komandą. Ar jis tikrai norės likti?“.

Tomas Zilleris: „Aš tikiuosi, kad „Thunder“ metus ar du bus NBA vidutiniokė ir Durantas žais kaip Kobe 2007 m. Jeigu Kobe surinko 81 tašką, tai Durantas pelnys 100 taškų, taip?“.

Jonathanas Tjarksas: „Komanda netobulės? K.Duranto klube žaidžia ketvirtasis pasirinkimas Russellas Westbrookas! Jeigu jie išliks sveiki, kasmet jie laimės mažiausiai 55 rungtynes per sezoną. Jeigu „Thunder“ būtų turtingesnė, jie vis dar turėtų Hardeną. Na, bet nebūkime tokie gobšūs. Tikėkimės, kad Scottas Brooksas ir Kendrickas Perkinsas išvyks“.

Ricky O'Donnellis: „Pastaruosius kelis sezonus K.Duranto metimų per rungtynes skaičius išlieka toks pats. Ar jo rezultatyvių perdavimų rodiklis išaugs dar labiau? Praėjusį sezoną nuo 3,5 rez. perd. per rungtynes jis pakilo iki 4,6 rez. perd. – tai geriausi skaičiai jo karjeroje. Atsikratykite K.Perkinso, leiskite K.Durantui žaisti ketvirtu numeriu ir į aikštę išleiskite snaiperius. Rezultatyvūs perdavimai pasipils savaime“.

Paulas Flannery: „Baisu net pagalvoti, koks geras K.Durantas bus 2017 m.“.

2. LeBronas Jamesas

Conradas Kaczmarekas: „L.Jamesas – labai geras žaidėjas. 2017 m. jis kartu su Kyrie Irvingu atliks pašėlusius dalykus. Juokauju?“.

Mike'as Prada: „Keturi metai – ilgas laiko tarpas. Bet, ar būdamas 32–iejų LeBronas bus bent kiek pristabdytas? Šiuo metu jis yra geresnis už kitus, todėl nemanau, kad sulaukęs 30–ties jis sustos. Michaelas Jordanas MVP trofėjų buvo laimėjęs 33–ejų, todėl jeigu ne itin rimta trauma, LeBronas ir toliau išliks tarp geriausių. Norėdamas išvengti traumų ir atsisakydamas žaisti rinktinėje, kodėl L.Jamesas 2017 m. negali būti geriausiu žaidėju?“.

Tomas Zilleris: „Po keturių metų mūsų planeta vadinsis LeBron ir jis bus mūsų Dievas“.

Jonathanas Tjarksas: „Būdamas 30–ties LeBronas turėtų pakeisti savo žaidimo stilių, į ką bus itin įdomu žiūrėti. Su amžiumi Jordanas labiau pradėjo žaisti baudos aikštelėje, bet jis nebuvo 203 cm ūgio ir 113 kg svorio. Ar jis pavers save į Karlą Malone'ą? Jis turi visus duomenis, kad ilgą laiką būtų geriausias žaidėjas“.

Ricky O'Donnellis: „2017 m. LeBronas pabuvos ir mėnulyje“.

Paulas Flannery: „Sulaukęs 23–ejų LeBronas buvo geriausias NBA žaidėjas, ir tai jam buvo jau penktasis sezonas. Jis ne tik geriausias žaidėjas, bet ir asmenybė, kuri sugeba išvengti traumų. Tolimesnė jo karjeros sėkmė yra jo paties rankose“.

3. Andre Drummondas

Conradas Kaczmarekas: „Yra galimybė, kad tuo metu Drummondas bus trečias geriausias NBA žaidėjas, bet dabar nenorėčiau to prognozuoti.  Jis gali būti geriausiu, bet...“.

Mike'as Prada: „Drummondas aukščiau už Rose'ą, Irvingą ar Westbrooką? Sutikčiau galbūt su dvylikta pozicija ar pan., tačiau nematau jo trečioje vietoje bet kurioje jo karjeros stadijoje“.

Tomas Zilleris: „Tai rizikingas pasirinkimas. Nemanau, kad jis yra pakankamai geras žaidėjas puolime ir metikas nuo baudų metimo linijos“.

Jonathanas Tjarksas: „2017 m. Drummondui bus tik 24–eri ir jis bus didžiausias ir atletiškiausias NBA žaidėjas. Šis 213 cm ūgio paauglys ore gali prasikišti kamuolį sau tarp kojų ir įdėti jį į krepšį. Tuo metu jis rinks po 18 taškų ir 14 atkovotų kamuolių bei bus pretendentas į geriausiai besiginančio žaidėjo titulą. Beveik neįmanoma kitiems perimetro žaidėjams turėti tokį svarų įnašą abiejuose aikštės pusėse. O jeigu jis dar išmoks kelių judesių iš trenerio Rasheedo...“.

Ricky O'Donnellis: „Man patiko Tjarkso nuomonė, nes per tą laiką NBA lygoje gali nutikti visko, bet nemanau, kad jis bus trečias geriausias žaidėjas“.

Paulas Flannery: „Arba tai bus fantastiškas dalykas arba pats kvailiausias sprendimas“.

4. Russellas Westbrookas

Conradas Kaczmarekas: „Westbrookas – itin geras žaidėjas ir tokiu išliks ilgą laiką“.

Tomas Zilleris: „Labai laukiu Russello sugrįžtančio. Toji data turėtų būti laisvadienis visiems“.

Jonathanas Tjarksas: „Jeigu jis su Durantu taps gynyboje puikiais žaidėjais, „Thunder“ turės bijoti visi. Jeigu tie du seks L.Jameso ir Dwyane'o Wade'o pavyzdžiu, ilgą laiką matysime juos geriausiai besiginančių žaidėjų rinktinėse“.

Ricky O'Donnellis: „Bus įdomu stebėti, kaip elgsis „Thunder“, jeigu Duranto ir Wesbrooko duetas nelaimės NBA čempionų titulo iki 2017 m. Veikiausiai jie laimės, bet ne tada, kai šalia suksis L.Jamesas. Westbrookas – neįtikėtinas žaidėjas, bet jis gali būti labai vertinga dalimi atliekant mainus, jeigu Oklahomos klubas netaps NBA čempionais“.

Paulas Flannery: „Galvojau apie Rose'ą ir Irvingą, tačiau rinkčiausi Westbrooką, nes jis žymiai geriau ginasi. Be to, nemanau, kad jis pasiekė savo galimybių ribą. Žinome, koks šis vyrukas gali būti geras, tačiau neaišku, kokią kryptį jis pasirinks. Ar jis ir toliau rungtyniaus su K.Durantu? Ateityje Westbrookas bus tarp realių kandidatų į MVP“.

5. Derrickas Rose'as

Mike'as Prada: „Nesąmonė“.

Tomas Zilleris: „Negalėjau vis nuspręsti, Rose'as ar Irvingas“.

Ricky O'Donnellis: „Rose'as nerungtyniavo taip ilgai, kad net galima pamiršti, koks puikus žaidėjas jis buvo ir bus ateityje. Tai – jauniausias MVP laimėtojas NBA istorijoje. Derrickas dar nepasiekė savo karjeros piko. 2017 m. jam bus 29–eri, todėl nemanau, jog jis praras savo atletiškumą. Rose'ui reikia išmokti, kaip dar rinkti taškus nekontaktuojant ore su varžovais, būnant po krepšiu. Kiekvieną sezoną į savo žaidimą jis įneša kažko naujo. Po ketverių metų jis turėtų išlikti tokiu pat“.

Paulas Flannery: „Kodėl visi mano, kad po kelio traumos Rose'as sugrįš toks pats? Jis nerungtyniavo labai ilgai. Tiesiog noriu jį pamatyti aikštėje“.

6.Kyrie Irvingas

Conradas Kaczmarekas: „Ši pozicija Kyrie – per žema. Jis dabar, būdamas paaugliu, aikštėje daro ką nori. 2017 m. jam bus tik 25–eri. Kokiu monstru jis bus tada?“.

Tomas Zilleris: „Irvingas jau dabar yra vienas iš geriausių įžaidėjų visoje NBA lygoje, nors jam neseniai sukako 21–eri. Po ketverių metų jis tikrai gali būti geresnis už jį aukščiau esančius žaidėjus. Ir tai ne iš piršto laužtos kalbos. Jis – tipiškas įžaidėjas, turintis puikų aikštės matymą ir nuostabius taškų rinkimo įgūdžius. Tikiuosi, kad jis ir Johnas Wallas atkrintamosiose kovos vienas prieš kitą“.

Ricky O'Donnellis: „Manau, kad Irvingas geriausiai visoje NBA lygoje valdo kamuolį. Jo tobulėjimui puolime nėra ribų. Dabartinių gerų įžaidėjų problema – traumos, bet kol kas K.Irvingas rimtų sužalojimų išvengė. Nenustebčiau, jeigu kitą sezoną Irvingas būtų šeštas geriausias žaidėjas NBA. Jeigu „Cavaliers“ žaidėjai kitą sezoną sėkmingai talkins savo lyderiui, jis taps nesustabdomu“.

7. Anthony Davisas

Conradas Kaczmarekas: „Pirmasis jo sezonas NBA buvo sėkmingas, tačiau ne toks, kad laimėtų geriausio naujoko apdovanojimą. Koledže jo gynybiniai sugebėjimai buvo fantastiški, tačiau reikia laiko, kad taip įvyktų ir NBA lygoje. Manau, kad iki 2017 m. Davisas užsiaugins raumenų ir įpras prie fizinine jėga paremto NBA žaidimo. Gynyboje jis bus puikiu krepšininku. Atėjo metas kiek patobulinti puolimą“.

Mike'as Prada: „Visi matė, kaip jis dominuodavo JAV rezervinės stovyklos treniruotėse. Davisas turėtų būti aukščiau“.

Ricky O'Donnellis: „Jo žaidimas puolime yra kur kas geresnis, negu mano žmonės. 2017 m. jis bus toks geras gynyboje, kaip K.Durantas yra puolime“.

Paulas Flannery: „Jaučiu, kad 2017 m. Davisas bus aukščiau šiame sąraše. Praėjusiame sezone jo arkliukas buvo gynyba. Antrasis Patrickas Ewingas?“.

8. Andrew Wigginsas

Conradas Kaczmarekas: „Tik manome, kad Wigginsas bus žvaigždė. Jis yra geras žaidėjas, tačiau nemanau, kad yra vertas tokios aukštos pozicijos, nes nėra dar net žaidęs NBA“.

Mike'as Prada: „Po ketverių metų jis bus tarp dešimties geriausių NBA žaidėjų. K.Durantas po trijų metų NBA pateko tarp 10 geriausių, todėl manau, kad Wigginsas padarys tą patį“.

Ricky O'Donnellis: „Lyginčiau jį su Dominique'u Wilkinsu. Jis labai atletiškas, aukštas. Wilkinsas buvo geras, bet Wigginsas bus geresnis už jį. Neprireiks daug laiko, kad jis patobulintų savo metimą iš trijų taškų zonos bei kamuolio perdavimo ypatybes“.

Paulas Flannery: „Nežinome, kaip šis vyrukas atrodys ateityje, bet visi sutinka, kad jis bus kažkas ypatingo“.

9. Jamesas Hardenas

Mike'as Prada: „Jis man panašus į Gilbertą Areną. Puikus taškų rinkėjas, bet su juo sudėtinga žaisti, nes kamuolį jis laiko beveik visada savo rankose ir blaškosi tarp įžaidėjo ir gynėjo pozicijų bei nesigina. Manau, kad Hardenas bus geresnis už Areną, tiesiog reikia laiko patobulėti gynyboje“.

Jonathanas Tjarksas: „Hardenas labai efektyvus žaidėjas puolime, galintis žaisti net ir įžaidėjo pozicijoje. Būdamas 23–ejų jis pirmavo lygoje pagal mestus baudos metimus (10,2). „Rockets“ tarpsezonio metu įsigijo nemažai talentingų žaidėjų, todėl dabar gynėjo pataikymas iš įvairių distancijų turėtų tik gerėti. Pagal puolimą, jis turės MVP tipo sezoną. Kitas klausimas – gynyba. Ar jis geriau ginsis? Net jeigu ir to nenutiks, jis tikrai turi žaisti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Ricky O'Donnellis: „Hardenas išvengia traumų, bet žiūrėsime, kaip jis atrodys po ketverių metų po tų visų pražangų, kurias jis sugeba išprovokuoti. Ar jo kūnas atlaikys?“.

10. Blake'as Griffinas

Mike'as Prada: „Gynyba, verkiant reikia ją gerinti“.

Jonathanas Tjarksas: „Norėčiau matyti jį Carmelo Anthony amplua – per rungtynes mesti po 20 metimų“.

Paulas Flannery: „Atrodo lyg amžinai laukiame, kol Blake'as žengs žingsnį į priekį savo karjeroje ir žais geriau. Bet nereikia pamiršti, kad lygoje jis praleido tik tris sezonus. Docas Riversas padės jam tobulėti, o žaidimas su Chrisu Paulu atvers duris į NBA aukštumas. Po kelerių metų jis gali būti kaip Charlesas Barkley, tik atletiškesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS