Specialistai tiki „Žalgirio“ pergale Vitorijoje | Diena.lt

SPECIALISTAI TIKI "ŽALGIRIO" PERGALE VITORIJOJE

„Tikiu, kad vieną pergalę iš Ispanijos žalgiriečiai parsiveš“, – vylėsi Vitoldas Masalskis. Buvęs žalgirietis tikisi, jog šį vakarą Kauno "Žalgirio" krepšininkai įveiks Vitorijos "Baskonia" ekipą ir dvigubą Eurolygos savaitę Ispanijoje baigs ne tuščiomis.

„Įsivelti su „Real“ į lenktynes dėl taškų – pražūtinga, o mes su tuo nesusitvarkėme“, – pripažino pirmą nesėkmę Eurolygos turnyre patyrusio Kauno „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

Netikėtas nuostolis

Žalgiriečiai svečiuose pralaimėjo Eurolygos čempiono titulą ginančiai Madrido „Real“ komandai 79:93.

Trečią kėlinį Kauno krepšininkai kelis kartus buvo priartėję prie varžovų – 52:55, 62:67, tačiau madridiečiai susigrąžino iniciatyvą – 72:62, o ketvirtą kėlinį padidino persvarą – 85:67.

„Žalgirio“ gretose nebuvo ūmai sunegalavusio Arno Butkevičiaus.

„Tai labai sujaukė mūsų planus. Arnas – gynybos žmogus, jam buvome numatę svarbių užduočių. Išvykus Ignui Brazdeikiui, ši pozicija tapo itin jautri, liko vienas E. Ulanovas. Kita vertus, kokybės pristigo ir mūsų puolimui“, – teigė kauniečių ekipos strategas Kazys Maksvytis.

Treneris vylėsi, kad A. Butkevičius jau galės žaisti šiandien Vitorijoje su „Baskonia“.

Įžvelgė problemą

„Pirmą kartą krepšinio rungtynes žiūrėjau didžiuliame ekrane Sporto halėje, nes likau po filmo „Bilietas“ apie mus, žalgiriečius, pristatymo. Vaizdas buvo neblogas visomis prasmėmis“, – kalbėjo Vitoldas Masalskis.

Buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, nepaisant kauniečių nesėkmės Madride, neliko nusivylęs jų žaidimu.

„Iš pradžių maniau, kad bus minus 20 ir daugiau. Šeimininkai primetė savo greitą žaidimą, į jį įtraukė ir žalgiriečius. Vis dėlto, viską sudėjus, mūsiškiai atrodė neblogai“, – dalijosi įspūdžiais V. Masalskis.

Anot specialisto, per akistatą su Eurolygos favoritais išryškėjo, ką gali lemti trumpesnis „Žalgirio“ lygiaverčių atsarginių suolas. Atsiliepė ir tai, kad nežaidė A. Butkevičius.

„Galbūt Arnas būtų padėjęs pristabdyti siautėjusį Facundo Campazzo. Argentinietis buvo vienas svarbiausių „Real“ pergalės kalvių“, – dėstė pašnekovas.

Jo žodžiais, žalgiriečių laukianti „Baskonia“ kol kas ieško savo žaidimo, nes yra gerokai pakeitusi sudėtį.

„Tikiu, kad vieną pergalę iš Ispanijos žalgiriečiai parsiveš“, – reziumavo V. Masalskis.

Pasigalynės su T. Sedekerskiu

Tado Sedekerskio atstovaujama „Baskonia“ antradienį savo aikštėje 68:78 pralaimėjo Miuncheno „Bayern“.

Per šį mačą T. Sedekerskis pelnė 10 taškų, aštuonis kartus atkovojo kamuolį. „Baskonia“ lyderis buvo puolėjas serbas Vanja Marinkovičius, surinkęs 13 taškų.

„Barcelona“ su Roku Jokubaičiu svečiuose 92:83 įveikė Belgrado „Partizan“ komandą (lietuvis pelnė 5 taškus), Atėnų „Panathinaikos“ su Mariumi Grigoniu išvykoje 69:83 nusileido Stambulo „Fenerbahce“ (kaunietis surinko 5 taškus), o Pirėjo „Olympiakos“ su I. Brazdeikiu kapituliavo Milane – 53:65 pralaimėjo „EA7 Emporio Armani“ (lietuvis pelnė 6 taškus ir keturis kartus atkovojo kamuolį).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS