Stratego magija blėsta: klaipėdiečiai grimzta žemyn | Diena.lt

STRATEGO MAGIJA BLĖSTA: KLAIPĖDIEČIAI GRIMZTA ŽEMYN

„Po rungtynių su „Žalgiriu“ žaidėme du mačus namuose, bet pritrūkome teisingo požiūrio“, - aiškino Georgios Vovoras. Jo treniruojamas Klaipėdos "Neptūnas" padėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (5-23) komandai nutraukti net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Aurimo Jasilionio auklėtiniai svečiuose 88:77 įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (14-14), besivaržantį dėl 4-osios vietos reguliariajame sezone.

Pasvaliečiai uždavė geresnį toną rungtynių pradžioje (11:5), taškus aktyviai rinko Kadeemas Jackas, tiesa, jis nepasinaudojo proga realizuoti baudas, nors skirtumas galėjo augti dar labiau. Galiausiai Mindaugas Girdžiūnas ir Žygimantas Janavičius išvedė į priekį klaipėdiečius, persvara augo (25:17), nors iki ketvirčio galo „Pieno žvaigždės“ ją aptirpdė – 24:27.

Adomas Sidarevičius greitai išlygino rezultatą (27:27), o antrasis kėlinys klostėsi itin lygiai. Nė viena komanda labiau nepabėgo, o prieš antrąją rungtynių dalį šeimininkai nežymiai pirmavo – 45:43. Trečiajame ketvirtyje situacija liko labai panaši – abi ekipos vis minimaliai perimdavo iniciatyvą, kol galiausiai viskas turėjo spręstis per paskutines 10 minučių – 55:58.

„Neptūno“ deficitas ėmė augti (59:64), tad G. Vovoras skubiai šaukė komandos pasitarimą. Vis tik jis nedavė naudos: Artisas Ate ir Adomas Sidarevičius tempė į priekį „Pieno žvaigždes“, kurios įgijo rekordinę persvarą – 74:62. K. Jackas atrėmė „Neptūno“ bandymus artėti (80:67), nors Joshas Newkirkas ir D. Gailius išlaikė šeimininkus kovoje – 75:82. „Neptūno“ svarbios atakos strigo, tad laikas buvo Pasvalio ekipos pusėje. Ji pergalės iš rankų taip ir nepaleido.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 21 (5/9 trit., 8 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 13, Ąžuolas Tubelis ir Thomasas Rutherfordas – po 10, Joshua Newkirkas 8 (6 rez. perd.).

„Pieno žvaigždės“: Kadeemas Jackas 22 (10 atk. kam.), Martynas Arlauskas 20, Adomas Sidarevičius 19, Artisas Ate 8, Simas Jarumbauskas 7 (11 atk. kam., 6 rez. perd., 24 n.b.).

„Neptūnui“ iki reguliaraus sezono pabaigos liko sužaisti rungtynes su Vilniaus „Wolves“ bei „Šiauliais“, o „Pieno žvaigždės“ namuose priims Jonavos „CBet“ bei Vilniaus „Rytą“.

„Akivaizdu, kad jie žaidė geriau, bet turiu pažiūrėti vaizdo įrašą dėl teisėjų sprendimų. „Pieno žvaigždės“ metė 31 baudą, o mes – 9. Man tai yra labai keista, - aiškino G. Vovoras. - Varžovai žaidė fiziškiau, spaudė per visą aikštę, bet toks pražangų skirtumas… Jie turėjo daugiau noro, daugiau fiziškumo nei mes bei kontroliavo beveik visas rungtynes. pridarėme pigių klaidų. Turime pakankamai kokybės, kad išvengtume klaidų. Vis dėlto antras rungtynes iš eilės leidžiame įmesti 88 taškus ar daugiau. Vadinasi, neparuošiame žaidėjų teisingai“.


 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

> na

Cha cha cha,..... žinoma geriausia Neptunui užimti paskutine ar priešpaskutine vieta, taip jiems nereiks kovoti ne tik su Žalgiriu, Rytu ar Wolves, bet išvengs ypac Pieno žvaigždžiu bei Nevežio, kurie ivaro baimesnet Žalgirio ,Ryto ir Lietkabelio ", žudikams"

na

aisku neptunui geriau uzimti į vieta kad pusfinaly negautu zalgirio.cia visiem aisku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS