Su nerimu Kaune nusileidęs Š. Jasikevičius: man malonu žiūrėti į „Žalgirį“ | Diena.lt

SU NERIMU KAUNE NUSILEIDĘS Š. JASIKEVIČIUS: MAN MALONU ŽIŪRĖTI Į „ŽALGIRĮ“

Šarūnas Jasikevičius kartu su „Barcelonos“ klubu nutūpė Kaune. Vasarą „Žalgirį“ palikęs kaunietis penktadienį Nemuno saloje stos į kovą prieš gimtojo miesto komandą, kuriai jis atstovavo praėjusius septynerius metus.

Vis dėlto emocijoms daug vietos nėra, mat, Kauno oro uoste gausaus žurnalisto būrio sutiktas Š. Jasikevičius tikino, jog pastarieji pralaimėjimai Valensijos „Basket“ ir Vilerbano ASVEL klubams stipriai apkartino nuotaikas.

„Mes atvažiavome nelabai geromis nuotaikomis, kadangi pralaimėjome dvejas rungtynes iš eilės, kažkiek atsipalaidavome po labai gero mėnesio, – sakė Jasikevičius. – Kaip visada sakome, turbūt pasijutome esantys labai geri ir šitoje situacijoje labai greitai būni nuleistas ant žemės.“

„Žalgirio“ ir „Barcelonos“ dvikova Kaune – penktadienį nuo 20 val.

 

– Kaip vertinate „Žalgirio“ žaidimą?


– Vertinu labai gerai. Manau, kad sezono pradžioje jų padėtis turnyrinėje lentelėje – labai gera. Aišku, dabar yra pralaimėjimų, bet reikia žiūrėti į tai, su kuo jie žaidė – su komandomis, kurios dabar yra aštuonetuke, yra puikiai treniruojamos ir rodo puikų žaidimą. Tie pralaimėjimai nenustebino nieko, bet reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ žaidžia labai gražiai, yra labai daug kūrėjų. Man malonu žiūrėti į juos.

– Minėjote, jog nesulaukėte reakcijos iš komandos po pralaimėjimo ASVEL komandai. Ar dabar reikėjo imtis kažkokių priemonių po nesėkmės prieš „Valencia“?

– Na taip, aš stengiuosi. Mes peržiūrėjome video, tikrai buvo pokalbiai ir manau, kad žaidėjai supranta. Jie turi suprasti, jog kiekvienoms rungtynėms reikia užsikurti iš naujo, kiekvienas varžovas padaro skirtingų problemų. Reakcija rungtynėse su „Valencia“ nebuvo tokia, kokios mes tikėjomės ir sumokėjome to kainą.

– Ar jus tenkina sparta, kaip žaidėjai perpranta jūsų sistemą?

– Taip, reikia pripažinti, kad komandoje yra daug pasikeitimų ir palyginus viskas sekasi neblogai. Iš komandos išėjo tiek daug aukšto lygio žaidėjų, o atėjo tik Nickas Calathes, tai, manau, viskas vyksta tikrai normaliai. Mes einame į priekį, tik aišku, paskutinė savaitė mus verčia labai sunerimti.

– Kokiomis asmeninėmis nuotaikomis grįžote į Kauną?

– Asmeniškai nuotaika būtų superinė, jeigu ne tie du pralaimėjimai. Visą laiką sakome, kad atsiveži tą nuotaiką iš darbo į namus. Nuotaikos po dviejų pralaimėjimų nėra pačios geriausios, net nebuvo laiko pagalvoti apie kelionę į Kauną. Aišku, sugrįžus labai malonu, bet vėlgi, žinote, kad mes gyvename krepšiniu ir dabar krepšinio situacija yra tokia, kokia yra.

– Ar gaila, kad nebus tūkstančių sirgalių arenoje?

– Mums dar geriau kovojant dėl pergalės. Čia yra faktas.

– Kiek stipriai yra pasikeitęs „Žalgirio“ žaidimo braižas nuo praėjusių metų?

– Manau, kad daug situacijų yra išlikę tokių pat. „Žalgiris“ turi keturis puikius kūrėjus, įskaitant Steve'ą Vasturią, ką mes akcentuodavome, jog yra svarbiausia. Žaidimas labai gražus, su daug judesio ir tie kūrėjai tikrai išsprendžia daug dalykų. Toliau yra kiti žaidėjai, kurie puikia viską supranta. Didžiulis kūrėjų skaičius kelia susirūpinimą.

– Kiek krepšinis šiomis sąlygomis yra svarbesnis už kitus dalykus?

– Turime pažiūrėti į tai, jog pasauliui yra labai sunku, o mes dirbame savo darbą, uždirbame pinigus, galime mėgautis savo darbu. Kad viskas nebus idealiai, jau matosi ir taip. Svarbiausia, jog darome tai, kas mus daro laimingus. Problemų yra visiems, mums, ko gero, mažiau nei kitiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS