Supykę favoritai grąžino skolą prieniškiams | Diena.lt

SUPYKĘ FAVORITAI GRĄŽINO SKOLĄ PRIENIŠKIAMS

Tas saldus žodis revanšas. Nors iš pažiūros jėgos buvo nelygios, LKL-„Betsafe“ pirmenybių rungtynės tarp Prienų „CBet“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkų šeštadienį virto principiniu mūšiu, kuriame šįkart labiau sekėsi svečiams.

Pralaimėjimo prieš keletą dienų vykusioje tarpusavio akistatoje supykdyti panevėžiečiai iškart ėmėsi darbo. Po Djordje Gagičiaus ir Kyle’o Vinaleso metimų jie išsiveržė į priekį 5:0 ir privertė Prienų ekipos vairininką Mantą Šernių prašyti minutės pertraukėlės.

Tačiau svečių spurtas tęsėsi neilgai. Po Prienų ekipos gynėjo Dominyko Domarko tritaškio ekipas skyrė tik vienas metimas – 5:8, dar vėliau M.Sušinsko dėjimas, E.Tubučio dvitaškis šeimininkus priartino iki 11:13. Netrukus svečiai surengė dr vieną spurtą. Margiris Normantas pataikė tritaškį, kitoje atakoje perėmė kamuolį ir vėl pasiuntė jį į krepšį. Pirmasis ketvirtis baigėsi panevėžiečių naudai – 26:15.

Antrasis kėlinys tik paryškino „Lietkabelio“ pranašumą. Po M. Normanto tritaškio bei jau 14-ojo jo taško 16 min. svečiai buvo priekyje 38:22. Tiesa, netrukus šeimininkai atsakė 4 taškais paeiliui ir jau Nenadas Čanakas sukvietė saviškius pasitarimui. Iki ilgosios pertraukos ekipos keitėsi taikliais metimais, bet ilsėtis jos išėjo svečiams išlaikius dviženklį pranašumą - 45:35. Trečiajame kėlinyje vaizdas nesikeitė, panevėžiečiai išlaikė saugų atstumą. Paskutinis kėlinys virto formalumu. 34 min. po K.Vinaleso dvitaškio ekipas jau skyrė praraja - 85:63. „Lietkabelis“ (92:70) šventė 9-ąją pergalę, leidusią panevėžiečiams po 13 mačų išlaikyti antrąją poziciją LKL turnyro lentelėje. „CBet“ su 6 laimėjimais ir 10 nesėkmių lieka 6-oje vietoje.

„Komanda tinkamai reagavo į praėjusį pralaimėjimą Prienuose, mūsų gynėjai atliko puikų darbą gynyboje, visą laiką spaudėme žaidėjus su kamuoliu, eliminavome jų žaidimą „du prieš du“ ir pelnytai laimėjome“, - džiaugėsi N. Čanakas.

„Reikia pasveikinti varžovus, atvažiavo teisingai nusiteikė. Neįrodžiau vyrams, kad šiandien bus labai stipri kova. Mus kiekvienoje situacijoje griebė už gerklės, sumažėjo perdavimų kokybė, krito pataikymo procentas“, - pripažino M. Šernius.

„Cbet“ komandai daugiausia taškų pelnė: Marquisas Wrightas 14, Einaras Tubutis 11, Mindaugas Sušinskas ir Gilvydas Biruta po 10 taškų.

„Lietkabeliui“: Margiris Normantas 24 (3/3 dvit., 5/7 trit., 31 naud. bal.), Gytis Masiulis 14, Marius Valinskas, Djordje Gagičius ir Kyle'as Vinalesas po 11 taškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS