A. Švedas prieš rungtynes su „Žalgiriu“: geriau laimėti nei pelnyti 36 taškus | Diena.lt

A. ŠVEDAS PRIEŠ RUNGTYNES SU „ŽALGIRIU“: GERIAU LAIMĖTI NEI PELNYTI 36 TAŠKUS

  • 2

Karjeros rezultatyvumo rekordą Pirėjuje pakartojęs, tačiau kartu su Maskvos srities „Chimki“ skaudžiai per pratęsimą kritęs Aleksejus Švedas asmeninius pasiekimus stumia į šoną.

„Geriau iškovoti pergalę, nei pelnyti 36 taškus. Rezultatas yra prioritetas numeris vienas“, – apeliuodamas į pratęsimo metu patirtą pralaimėjimą „Olympiakos“ teigė rusas.

Įžaidėjas per dešimties minučių atkarpą nuo trečiojo kėlinio pabaigos pelnė 19 taškų ir padėjo „Chimki“ iš 12 taškų deficito susikrauti 9 taškų persvarą, tačiau jos išlaikyti nepavyko.

Rusijos žvaigždė iš viso išmetė net 21 tritaškį ir užfiksavo visų laikų Eurolygos rekordą, surinko 36 taškus ir išdalijo 9 rezultatyvius perdavimus.

Pagrindinio laiko metu ir rezultatui esant lygiam, A. Švedas turėjo progą išplėšti pergalę savo ekipai, tačiau sužingsniavo likus žaisti 1,3 sekundės.

„Jie spaudė mane. Negali 40-45 minučių sužaisti vienodu lygiu“, – sakė įžaidėjas.

Pratęsime dominavo „Olympiakos“, kurie papildomą atkarpą laimėjo 13:2.

„Privalome laimėti rungtynes iki joms nusikeliant į pratęsimą, – komentavo rusas. – Mes buvome per daug išsekę paskutines 5 minutes. Jie žaidė gerai. Pažiūrėsime, kuo tai pasibaigs kitą kartą.“

Nepaisant pralaimėjimo, A. Švedas atidavė duoklę triskart Eurolygos čempionui Vassiliui Spanouliui, kurio tritaškis išplėšė pratęsimą.

„Man jis patinka. Eurolygos legenda. Puikus žaidėjas. Žinau jį jau ilgą laiką ir esu laimingas, kuomet tenka žaisti prieš jį“, – dėstė A. Švedas.

Penktadienio vakarą jis Mitysčių arenoje kartu su Rimo Kurtinaičio kariauna priims Kauno „Žalgirį“. Dvikovos pradžia – 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

per

pusę sezono tik kelios pergalės, na dar kartą laimės, vis tiek lentelės gale kabės, nėra jokio pergalių džiaugsmo, nors trenerį pakeistų, gal kažkoks tikėjimas perspektyva atsirastu

panda

Zalgiris neturi sansu laimet,letapedziai ir klisiai kaip pandos,o jaskos pirkinys -juodukai visiskas nulis ,savus ugdykit ,duokit jiems galimybe,o ne 'pirkiniams' kurie prasciau uz savus zaidzia,teisus yra Garastas,bet tuo niekas netiki, nors tas yra akivaizdu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS