„Švyturio arenoje“ – kova dėl V. Garasto taurės | Diena.lt

„ŠVYTURIO ARENOJE“ – KOVA DĖL V. GARASTO TAURĖS

  • 0

Rugsėjo 7-8 dienomis „Švyturio arenoje“ jau aštuntąjį kartą vyks draugiškas tarptautinis vyrų krepšinio turnyras Vlado Garasto taurei laimėti, kuriame K. Maksvyčio treniruojama Rusijos ekipa susirems su turnyro šeimininku Klaipėdos „Neptūnu“, Dniepro „Dnipro“ (Ukraina) ir Saratovo „Avtodor“ (Rusija).

Būtent K. Maksvyčiui treniruojant „Neptūną“ buvo iškovoti pirmieji LKL medaliai: 2013, 2018 ir 2019 metais klaipėdiečiai pasipuošė bronza, o 2014 – LKL sidabru. Po šio fantastiško sezono „Neptūnas“ pelnė kelialapį į prestižiškiausią Senojo žemyno krepšinio turnyrą – Eurolygą, bei tapo tik trečiąja tokiu pasiekimu pasigirti galinčia Lietuvos krepšinio komanda po Kauno „Žalgirio“ ir tuometinio Vilniaus „Lietuvos Ryto“.

„Neptūnas“ – mano pirmoji meilė. Juk su šiuo klubu iškovojau pirmąsias pergales klubiniame krepšinyje. Yra likę daug džiugių atsiminimų. Aš pats esu kilęs iš Vakarų Lietuvos, iš Darbėnų. Dar vaikystėje pas savo krikštatėvį Klaipėdoje, Vytauto gatvėje, esu praleidęs daug laiko. Klaipėdoje gyvena būrys mano draugų ir artimųjų, galvoje kunkuliuoja daug vaikystės ir jaunystės įvykių. Bus smagu čia vėl grįžti ir su visais susitikti“, – sakė šiuo metu su „Parma“ klubu Birštone stovyklaujantis K. Maksvytis.

V. Garasto taurės turnyre strategui teks stoti į akistatą su nuo paauglystės dienų pažįstamu bičiuliu rietaviškiu Tomu Rinkevičiumi, kuris yra dabartinis „Neptūno“ vyr. treneris. Paklaustas apie artėjančią dvikovą, K. Maksvytis šyptelėjo: „Tai draugiškas turnyras, tad būsime draugiški. Pyktis nežadame. Laimės stipresni.“

K. Maksvyčio treniruojamoje Rusijos komandoje yra ir daugiau lietuviškų veidų – rungtyniauja krepšininkas Eigirdas Žukauskas ir šią vasarą Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų stovykloje plušėjęs Adas Juškevičius, trenerių štabe dirba Gintaras Kadžiulis, o fizinio pasirengimo treneriu – Deividas Rinkevičius. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS