Šypsena suspindęs „Žalgirio“ treneris: planavome kamuolį atiduoti pirmam atsidengusiam žaidėjui | Diena.lt

ŠYPSENA SUSPINDĘS „ŽALGIRIO“ TRENERIS: PLANAVOME KAMUOLĮ ATIDUOTI PIRMAM ATSIDENGUSIAM ŽAIDĖJUI

Martinas Schilleris kurį laiką išlaikė sau įprastą akmeninę veido išraišką, bet vidujai akivaizdžiai kaifavo. „Marius puikiai atliko vaidmenį, kurį ir turėjo atlikti“, - sau įprastai nedaugžodžiaudamas lemiamą rungtynių su „Bayern“ ataką ir Mariaus Grigonio pergalingą metimą komentavo „Žalgirio“ vairininkas, tačiau nesusilaikė nenusišypsojęs.

Martinas Schilleris iš tiesu nuoširdžiai džiaugėsi auklėtinių pasirodymu.

Paklaustas, kas jam prieš sezoną patarė, jog lemiamais momentais kamuolys turi būti būtent M.Grigonio rankose, austras atšovė, jog tai tikrai nebuvo „Žalgirio“ senbuvių žaidėjų patarimai.

„Dar priimant mane į darbą man sakė, kad paskutinėje atakoje kamuolys turi būti Mariaus rankose. Daugiausia apie tai kalbėjomės su kolegomis krepšinio specialistais, kurie analizuoja ir puikiai žino žaidėjų stipriąsias savybes. Jų nuomone, Marius subrendo būti lyderiu. Tą jis įrodinėja visą šį sezoną“, - dėstė „Žalgirio“ treneris.

Prieš lemiamą M.Grigonio metimą dvitaškį su bauda įmetė vokiečiai, persvėrę rezultatą (73:72) savo naudai ir kauniečiams atsakui palikę vos daugiau nei 4 sek. Pasak M.Schillerio, jis komandai nurodęs bandyti apsiginti be pražangos, tačiau nepavyko.

„Norėjome išlaisvinti kelis žaidėjus, Artūrą Milaknį, Nigelą Hayesą ir Marių. Dabar viskas atrodo gražiai ir galiu sakyti, jog kamuolys turėjo pasiekti Marių, tačiau iš tikrųjų kamuolys turėjo atitekti pirmam laisvam vyrukui. Šįkart juo tapo Marius“, - dėstė jis.

Paklaustas, kas leido kompensuoti šį kartą prastą pataikymą iš toli, lėmusį pergales ankstesniuose keliuose mačuose, M.Schilleris pabrėžė indėlį gynyboje.

„Didžiausia pergale virto pastangos gynyboje. Gruodį man tai buvo svarbiausias dalykas. Sugebėjimas prisitaikyti. Mano žaidėjų pastangos ir tvirtumas bei atmosfera rūbinėje yra nuostabūs. Džiaugiuosi gynyboje rodomu susitelkimu“, - sakė austras.

Pasiteiravus apie kalėdines atostogas treneris atsakė: „Žaidėjai turės dvi laisvas dienas ir tada kibsime į darbus. Jiems reikia pailsėti psichologiškai, nes jie poilsio nusipelnė“.

Paklaustas, ko palinkėtų „Žalgirio“ sirgaliams, M.Schilleris teigė:

„Ši pergalė būtų dar įspūdingesnė palaikant didelei gerbėjų miniai. Tai pripažino ir „Bayern“ klubo vadovai. Sveikinu gerbėjus su Kalėdomis ir dėkoju už paramą. Žinau, kad tai vyksta nuotoliniu būdu ir laukiu, kol arenoje galėsime turėti gerbėjų minią“, - vylėsi treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

B.B.d

Didžiausios Sėkmės ŽALGIRIS !!!! Ačiū už STEBUKLA ..... LABAI MALONU .... Bet kai būtų garso , jei būtų Žalgirio arenoje vakar gerbėjų !!!! Stogas šokinėtu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS