T. Sabonis pradeda trenerio karjerą | Diena.lt

T. SABONIS PRADEDA TRENERIO KARJERĄ

  • 2

Į darbus kibusi Kauno "Žalgirio" jaunimo komanda artėjantį krepšinio sezoną pasitinka naujais veidais trenerių štabe.

Žaidė Ispanijoje

Vyriausiojo trenerio pareigos buvo patikėtos didelę darbo su jaunimu patirtį sukaupusiam Arvydui Gronskiui, jo dešiniąja ranka bus Vytautas Pliauga, o jiems talkins naują karjeros etapą pradedantis Tautvydas Sabonis.

Su jaunaisiais "Žalgirio" talentais dirbsiantis T.Sabonis – vienas iš trijų Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento, buvusio ilgamečio žalgiriečio Arvydo Sabonio sūnų.

Iki šiol profesionaliai krepšinį žaidęs 27-erių T.Sabonis visą savo karjerą praleido antroje Ispanijos lygoje, taip pat ne kartą gynė įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinių garbę.

Artimieji pritarė

Europos ir pasaulio jaunimo čempionas bus pirmasis Sabonių šeimos narys, užsivilkęs trenerio kostiumą. T.Sabonis teigė nusprendęs pasukti nauju keliu pritarus artimiesiems.

"Pastaraisiais metais gvildenau mintį užbaigti krepšininko karjerą, tačiau apsisprendžiau tik šią vasarą. Daug kalbėjausi su savo šeima ir kartu nutarėme, kad jau laikas imtis kažko naujo. Džiaugiuosi, kad "Žalgiris" pasitikėjo manimi bei geranoriškai priėmė į savo organizaciją. Rungtyniaudamas Ispanijoje jaučiausi gana vienišas, nes mano žmona gyvena Lenkijoje, šeima – Lietuvoje, tad noras būti šalia savo artimųjų taip pat nulėmė mano pasirinkimą grįžti namo ir čia pradėti trenerio karjerą. Iki šiol neatstovavau "Žalgiriui", tačiau visada jutau, kad mano venomis teka žalias ir baltas kraujas", – sakė T.Sabonis.

Džiaugiuosi, kad "Žalgiris" pasitikėjo manimi bei geranoriškai priėmė į savo organizaciją.

Tikisi gerų rezultatų

Iš Vilniaus į Kauną persikėlęs A.Gronskis džiaugėsi startavusiais pasiruošimo sezonui darbais ir neabejojo savo naujojo asistento galimybėmis.

"Viskas klostosi puikiai, tačiau vis dar nesame visos sudėties, nes poilsio gavo šalies jaunimo rinktinėms atstovavę žaidėjai. Mane puikiai sutiko "Žalgirio" kolektyvas, o man dirbti su jaunimo ekipa – didžiulis įvertinimas, bet ne ką mažesnis ir iššūkis. Su Tautvydu teko susitikti dirbant jaunimo rinktinėje, kaip krepšininką jį žinau neblogai, o dabar abu pradedame naują etapą, tad, manau, nesunkiai rasime bendrą kalbą ir, apsikeitę savo skirtingomis patirtimis, pasieksime gerų rezultatų", – kalbėjo A.Gronskis.

Artėjančiam Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonui besiruošiantys jaunieji žalgiriečiai sulauks nemažų sudėties pokyčių, o trenerių štabe kartu su A.Gronskiu, V.Pliauga bei T.Saboniu ir toliau darbuosis Darius Sirtautas bei fizinio rengimo treneris Domantas Tautkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaunietis

joo matomai ne kažkas buvo, kad žaidė Ispanijoj ir negalėjo žmonos pasiimt iš Lenkijos? ką darysi, kol didysis Sabas federacijos valdžia, tai kur jau eit sūneliui , jei ne į Lietuvą-ne vien vienišume esmė..

ha ha ha

koks krepsininkas,toks ir 'treneris'.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS