„Teisėjo švilpukas“: neteisingai skirta techninė pražanga S. Babrauskui | Diena.lt

„TEISĖJO ŠVILPUKAS“: NETEISINGAI SKIRTA TECHNINĖ PRAŽANGA S. BABRAUSKUI

  • 0

Lietuvos krepšinio lyga, siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, vysto rubriką „Teisėjo švilpukas“ ir kiekvieną savaitę išskiria diskutuotinus momentus ir juos aiškina.

Šią savaitę rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ analizuojami trys epizodai iš „Betsafe–LKL“ praėjusios savaitės kovų. Rubrikoje atrinkti epizodai, kurie ne itin dažnai pasitaiko krepšinio aikštelėse – tam, kad būtų aiškiau suprantami teisėjų sprendimai. Šį sykį įtrauktas ir momentas, sulaukęs Prienų „Skycop“ komandos pasipiktinimo per rungtynes su Vilniaus „Rytu“. Šiais pateiktais epizodais siekiama šviesti krepšinio visuomenę apie taisyklių traktavimus ir paaiškinti teisėjų sprendimus.

Visus epizodus atrenka ir juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.


1 momentas: ar pagrįstai skirta techninė pražanga už vaidybą? („Lietkabelis“ – „Dzūkija“)

Po netaiklaus varžovų metimo kamuolį atkovoję „Dzūkijos“ žaidėjai skuba į puolimą. Bėgdamas paskui „Dzūkijos“ žaidėją Nr. 5 (Steponą Babarauską) jį už rankos ir marškinėlių trukteli žaidėjas Nr. 24 (Marko Čakarevičius).

Išsivaduodamas iš varžovo Babrauskas demonstratyviai sumosuoja rankomis. Tai pastebi „Lietkabelio“ krepšio link bėgantis teisėjas ir už vaidybą skiria Babrauskui techninę pražangą.

Teisėjas nepastebėjo Čakarevičiaus pražangos ir neteisingai nubaudė Babrauską.

2 momentas: atakos trukmės pažeidimas ar užribis? („Lietkabelis“ – „Dzūkija“)

Žaidėjas Nr. 5 (Babrauskas) meta į krepšį likus kiek daugiau nei 2 sek. iki atakai skirto laiko pabaigos. Kamuolys neliečia lanko, jo siekti bando žaidėjas Nr. 2 (Ikenna Iroegbu) ir žaidėjas Nr. 25 (Keremas Kanteris), tačiau jie kamuolio neapvaldo.

Kamuoliui nukritus ant grindų aidi atakos trukmės laikmačio signalas ir po to žaidėjas Nr. 66 (Paulius Valinskas) pamuša kamuolį į užribį.

Besigynusios komandos žaidėjas (Valinskas) dar nebuvo pilnai apvaldęs kamuolio, todėl ignoruoti atakos trukmės signalo negalima. Tarpusavyje pasitarę arbitrai teisingai nusprendė fiksuoti atakos trukmės pažeidimą.

3 momentas: ar buvo prasižengta? („Skycop“ – „Rytas“)

Kairiąja ranka perimdamas „Ryto“ žaidėjui Nr. 14 (Martynui Echodui) perduotą kamuolį, „Skycop“ žaidėjas Nr. 10 (Vytenis Lipkevičius) dešiniąja ranka prilaiko varžovą, sugriebęs jį už marškinėlių. Pražanga Lipkevičiui – teisingas arbitro sprendimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS