Teismas: Panevėžio „Lietkabelis“ K. Browno agentams turi sumokėti 10 tūkst. eurų | Diena.lt

TEISMAS: PANEVĖŽIO „LIETKABELIS“ K. BROWNO AGENTAMS TURI SUMOKĖTI 10 TŪKST. EURŲ

Panevėžio krepšinio klubas „Lietkabelis“ privalo vykdyti Ženevos Krepšinio arbitražo teismo sprendimą ir sumokėti buvusio komandos žaidėjo Kendriko Browno (Kendriko Brauno) agentams apie 10 tūkst. eurų, nutarė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas gruodžio 29-ąją netenkino „Lietkabelio“ prašymo atsisakyti pripažinti ir leisti vykdyti arbitražo sprendimo dalis, susijusias su krepšininko agentais Maciejumi Schwarzu (Maciejumi Švarcu) ir Sauliumi Švetkausku.

„Teisėjų kolegija nenustatė (...) arbitražo teismo sprendimo nepripažinimo pagrindų“, – teigiama įsigaliojusioje nutartyje, kuri dar gali būti skundžiama.

Anot jos, arbitražas 2020-ųjų liepą įpareigojo „Lietkabelį“ M. Schwarzui sumokėti 3,5 tūkst. JAV dolerių (apie 3,2 tūkst. eurų), o S. Švetkauskui – 5 tūkst. JAV dolerių (apie 4,6 tūkst. eurų) atlyginimo, 5 proc. metų palūkanų bei po 1 tūkst. eurų teisiniams mokesčiams ir išlaidoms.

Panevėžio klubas taip pat prašė leisti nevykdyti sprendimo dalies, kuria arbitražas priteisė apie 68 tūkst. JAV dolerių (apie 62 tūkst. eurų) K. Brownui, bet dėl šio reikalavimo Apeliacinis teismas nepasisakė – jį jau gruodžio 23-iąją paliko nenagrinėtą.

Nutartyje teigiama, jog „Lietkabelis“ su amerikiečiu K. Brownu sutartį pasirašė 2019-ųjų liepą, tačiau tų pačių metų lapkritį ją nutraukė paaiškėjus, kad legionierius Panevėžyje dienos metu užpuolė žmogų, jį smaugė ir mušė. Po šio įvykio policija pradėjo tyrimą dėl sveikatos sutrikdymo, bet įtariamajam prisipažinus ir susitaikius su nukentėjusiuoju jį nutraukė.

Klubo vertinimu, K. Brownas savo nusikaltimu kėsinosi į Konstitucijos saugomą asmens sveikatą ir gyvybę, todėl Ženevos arbitražo sprendimas atitinka Niujorko konvencijos sąlygas, pagal kurias sprendimo pripažinimas ir vykdymas prieštarauja šalies viešajai tvarkai.

Tačiau „Lietkabelis“ 2021-ųjų rugpjūtį pagal arbitražo sprendimą žaidėjui ir jo agentams sumokėjo 30 tūkst. JAV dolerių (apie 27,5 tūkst. eurų) ir 7 tūkst. eurų.

Remiantis nutartimi, paaiškėjus K. Browno nusikaltimui agentai Panevėžio klubui iš pradžių siūlė nutraukti sutartį žaidėjui sumokant 40 tūkst. kompensaciją, o klubui nesutikus savo reikalavimą sumažino iki 21,5 tūkst. JAV dolerių. „Lietkabeliui“ ir tada atsisakius, krepšininkas su agentais kreipėsi į Ženevos Krepšinio arbitražo teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

blogis

matut ta juoda spalva,negerai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS