Traumų kamuotas R. Seibutis su krepšiniu neatsisveikino: pasinėrė į studijas | Diena.lt

TRAUMŲ KAMUOTAS R. SEIBUTIS SU KREPŠINIU NEATSISVEIKINO: PASINĖRĖ Į STUDIJAS

  • 1

Pastaruosius kelerius metus traumų kamuotas ir praeitą vasarą žaidėjo karjerą baigęs Renaldas Seibutis nuo krepšinio nesitraukia – pasinėrė į studijas Lietuvos sporto universitete (LSU).

Žaidė olimpiadose

Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas tvirtina norįs ir toliau savo ateitį sieti su šia sporto šaka.

"Atidavus tiek metų krepšiniui būtų nelogiška ir neprotinga ieškoti kažko kito, todėl Treniravimo sistemų studijų programos krepšinio specializacija mano širdžiai – artimiausia", – sakė 36-erių metų R.Seibutis.

Su nacionaline komanda Renaldas du kartus tapo Europos vicečempionu (2013 m. ir 2015 m.), iškovojo pasaulio čempionato bronzą (2010 m.), dalyvavo Londono ir Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Be to, R.Seibutis – pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionas, Europos jaunimo (iki 20 metų) vicečempionas.

Atstovaudamas Kauno "Žalgiriui", krepšininkas du kartus tapo Lietuvos čempionu, iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę. Renaldo karjeros stotelių sąraše taip pat yra Palangos, Vilniaus, Klaipėdos ir Graikijos, Ispanijos, Turkijos klubai.

Veikla: R.Seibučio treniruotė – LSU studentams. / LSU nuotr.

Visavertė patirtis

Studijas LSU pradėjęs krepšininkas teigia, kad būti geru treneriu neturint teorinių žinių yra labai sudėtinga.

LSU treniravimo sistemų studijų programos krepšinio specializacija mano širdžiai – artimiausia.

"Ilgametė patirtis krepšinyje suteikia praktikos ir gebėjimo įsisavinti informaciją bei ją perteikti kitiems. Po metų ar dvejų žinosiu daugiau svarbių teorinių dalykų, kurie padės efektyviau realizuoti sukauptą žinių bagažą, – kalbėjo R.Seibutis. – Pavyzdžiui, psichologija: juk ne kasdien krepšininkai, ypač jaunimas, susiduria su dideliu stresu, o didžiajame sporte jo tikrai daug. Yra ir daug kitų faktorių, kurie lemia aukščiausio lygio pasiekimus."

Pastarojo meto diskusija, kad Lietuvoje neauginami individualiai stiprūs jauni krepšininkai, R.Seibučio nuomone – aktuali. Jis viliasi, kad ateityje tokius teiginius pavyks paneigti.

"Tikiu, kad ir toliau turėsime gerų trenerių, puikiai veikiančią ir vaikų, ir aukšto meistriškumo krepšininkų rengimo sistemą. Tobulinti visada yra ką, viliuosi, kad sprendimai bus optimalūs", – pabrėžė R.Seibutis.

Įkūrė "Kuršius"

Profesionalo karjerą Renaldas pradėjo gimtosios Palangos "Naglio" ekipoje, kuri iširo 2017-aisiais.

Po buvusios komandos griūties R.Seibutis su keliais bendraminčiais įkūrė naują Palangos krepšinio klubą – "Kuršius", yra jo direktorius.

Pasak buvusio Lietuvos rinktinės žaidėjo, "Kuršiai" – puiki vieta realizuoti vadybos žinias, kurių R.Seibutis įgyja LSU.

"Kai mintyse atsuku laiką, gailiuosi, kad kai kurių dalykų nežinojau anksčiau. Manau, kad tos žinios tikrai būtų pravertusios", – sakė R.Seibutis.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate dalyvaujantys "Kuršiai" šiuo metu yra penktoje vietoje (trys pergalės ir du pralaimėjimai).

GALERIJA

  • Veikla: R.Seibučio treniruotė – LSU studentams.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gerhard

Prajuokino "direktorius", tikrai daug ka nezinojo, nes sugebejo babkes atiduoti bet kam ir net rastelio nepaimti. Vaikai turbut darzelyje tokius dalykus zino. Dabar matyt ismoks ir gaus diploma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS