Trilerį namuose laimėjęs „Rytas“ pratęsė pergalių seriją iki 13-kos | Diena.lt

TRILERĮ NAMUOSE LAIMĖJĘS „RYTAS“ PRATĘSĖ PERGALIŲ SERIJĄ IKI 13-KOS

  • 1

Vilniaus „Rytas“ tęsia pergalingą šokį „Betsafe-LKL“ pirmenybėse. Lietuvos vicečempionai namuose 88:86 (29:14, 24:30, 15:23, 20:19) nugalėjo Utenos „Juventus“.

Tai jau 13-oji iš eilės vilniečių pergalė čempionate. Paskutinį kartą tokio ilgumo seriją vilniečiai užfiksavo 2017-2018 m. sezone.

Vilniečių gretose lyderiavo Andrew Goudelockas. Amerikietis svarbiu metu išlaikė „Rytą“ rungtynėse, kai ekipa atsiliko 71:77. Jis pelnė 24 taškus, o Ivanas Buva pridėjo 18.

Pralaimėjusių stovykloje nepakako Bryanto Crawfordo indėlio. Beveik idealiai krepšį atakavęs amerikietis nepataikė svarbiausio rungtynių metimo, tačiau rungtynes baigė su 17 taškų savo sąskaitoje.

„Rytas“ rečiau klydo (13:17) ir varžovų liapsusus geriau vertė taškais (28:18).

„Rytui“ nepadėjo Arnas Butkevičius ir Kristjanas Kitsingas, o uteniškiai laukia sugrįžtančio lyderio Vaido Kariniausko.

Nepaisant netekčių, vilniečiai į aikštę išėjo neišsigandę. Spurtas 14:4 leido įgyti dviženklį pranašumą labai anksti, o labiausiai išsiskyrė kapitono raištį perėmęs Mindaugas Girdžiūnas – 9 taškai per beveik 7 minutes.

„Ryto“ pranašumas dar antrajame kėlinyje pasiekė 19 taškų (33:14), tačiau šėlsmas kiek sustojo. Andrew Goudelocko, Ivano Buvos ir M. Girdžiūno vedami vilniečiai kiek primiršo darbus gynyboje ir „Juventus“ išliko kovoje (53:44).

Po pertraukos uteniškiai pradėjo diktuoti savo sąlygas – puikiai savo ūgiu po krepšiu naudojosi Mindaugas Kupšas, pavyko perimti kelis kamuolius ir intriga sugrįžo (56:55).

Taškas į tašką akistatoje iki pat kulminacijos labai svarbius metimus atliko A. Goudelockas. Jo keturi taškai iš eilės leido „Rytui“ išlikti kovoje kritiniu momentu (75:77). Netrukus vilniečiai perėmė iniciatyvą (81:79).

Ekipos keitėsi taškais iki pat paskutinės minutės, kol „Juventus“ įgijo taško pranašumą (85:86). Tada Dovis Bičkauskis smeigė tritaškį ir paliko svečiams kiek daugiau nei 20 sekundžių. Lemiamo tritaškio nepataikė Bryantas Crawfordas ir tai buvo viskas.

„Rungtynes pradėjome su labai didele disciplina. Paruošėme namų darbus ir žaidėme pirmajame kėlinyje savo krepšinį. Poto įsitraukėme į provokacijas, įsivėlėme į jų žaidimą. Sunkiai šiandien tvarkėmės su pražangų selekcija. Lemiamu metu pradėjome keistis ginamaisiais, tai mums kažkiek padėjo. Aišku, šiandien neapsigynėme“, – sakė vilniečių treneris Giedrius Žibėnas.

„Papasakosiu istoriją. Gyvenau Panevėžyje, ten daug laiko praleidau, baigiau sporto mokyklą. Vieną kartą, grįžus po rungtynių, radau išplėštą savo butą. Nieko ten stebuklingo nebuvo, bet tą jausmą atsimenu iki dabar. Dabar jaučiuosi lygiai taip pat“, – apie ginčytiną epizodą rungtynių pabaigoje atsiliepė „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

„Rytas“: A. Goudelockas 24 (10/18 met., 18 naud. bal.), I. Buva 18 (6/12 met., 5 atk. kam., 22 naud. bal.), M. Girdžiūnas 12, D. Bičkauskis 10, Augustas Marčiulionis ir Martynas Echodas po 8 taškus.

„Juventus“: B. Crawfordas 17 (5/6 dvit., 1/2 trit.), M. Kupšas 16 (8/11 dvit.), M. Gecevičius 15, Ignas Vaitkus 12, Žygimantas Skučas 10 taškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valdas

Ką reiškia kai komandai vadovauja normalaus proto žmogus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS