Utenos „Juventus“ pasiruošimą sezonui užbaigė pirmu pralaimėjimu | Diena.lt

UTENOS „JUVENTUS“ PASIRUOŠIMĄ SEZONUI UŽBAIGĖ PIRMU PRALAIMĖJIMU

  • 0

Utenos „Juventus“ ekipa pasiruošimo etapo finiše 83:91 (21:22, 23:17, 13:27, 26:25) nusileido Krasnojarsko „Jenisej“ krepšininkams.

Utenos klubui tai buvo pirmoji nesėkmė kontrolinių rungtynių cikle. Iki šiol „Juventus“ žygiavo be pralaimėjimų savo sąskaitoje turėdami penkias pergales iš tiek pat galimų.

Uteniškiai pirmojo kėlinio pradžioje iš karto išsiveržė į priekį, o įpusėjus ketvirčiui jau buvo susikrovę dviženklę persvarą (15:5). Antroji kėlinio pusė nebebuvo tokia sėkminga kaip pirmoji, puolime užstrigę Žydrūno Urbono auklėtiniai ne tik išbarstė turėtą pranašumą, bet ir atsidūrė besivejančios komandos vaidmenyje (21:22). Per antrą ketvirtį išvadas padarę „Juventus“ krepšininkai stabilizavo situaciją, o į ilgąją pertrauką išsinešė 5 taškų persvarą (44:39).

Trečiasis kėlinys šeimininkams buvo prasčiausias. Per pirmąją rungtynių pusę susikrovę 5 taškų pranašumą uteniškiai trečiojo ketvirčio eigoje buvo užmėtyti Johno Robersono tritaškiais. Priešnuodžių „Jenisej“ snaiperiui neradę Ž.Urbono auklėtiniai lemiamą ketvirtį pasitiko atsilikinėdami 9 taškais (57:66).

Ketvirtajame kėlinyje komandos rungtyniavo taškas į tašką. Toks scenarijus buvo itin palankus Rusijos klubui, kuris išsaugojo susikrautą pranašumą ir šventė pergalę 8 taškų skirtumu (83:91).

Rezultatyviausiai „Juventus“ gretose rungtyniavo Alexas Hamiltonas (4 atk. kam., 2 rez. perd., 5 kld.) surinkęs 20 taškų, 10 taškų pridėjo Karolis Guščikas (5/5 dvit., 7 atk. kam.), 9 – Gytis Radzevičius, po 8 Martinas Gebenas (8 atk. kam., 3 rez. perd.) ir Aleksandras Zacharovas (6 atk. kam.), po 7 – Dovis Bičkauskis (8 rez. perd., 5 atk. kam.) ir Arvydas Šikšnius (2/2 dvit., 3 rez. perd.)., 6 – Vaidas Čepukaitis (3 rez. perd., 3 atk. kam.), 5 – Arnas Beručka (2 rez. perd.). Arminas Kleišys ir Ugnius Nikitinas šiame mače nerungtyniavo.

Varžovų stovykloje išsiskyrė Johnas Robersonas uteniškiams atseikėjęs net 30 taškų (8/13 trit.).

Pirmasias oficialias rungtynes „Juventus“ komanda žais sekmadienį Vilniuje. Uteniškių varžovas praėjusio sezono vicečempionai Vilniaus „Rytas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS