Už eksperimentus „Žalgiris“ moka skaudžią kainą | Diena.lt

UŽ EKSPERIMENTUS „ŽALGIRIS“ MOKA SKAUDŽIĄ KAINĄ

„Pagrindinė „Žalgirio“ problema ta, kad klubas, sezonui artėjant į pabaigą, pakeitė Jure Zdovcą“, – įsitikinęs buvęs žalgirietis Vitoldas Masalskis. Veterano nuomone, kracho, bręstančio Lietuvos čempionato pusfinalyje, kauniečiai galėjo išvengti.

Šįvakar Panevėžio „Cido“ arenoje gali būti įrašytas vienas gėdingiausių puslapių „Žalgirio“ klubo metraščiuose. Jei Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijoje 1:2 atsiliekantys žalgiriečiai neįveiks „Lietkabelio“, jie pirmą sykį per LKL istoriją nepateks į finalą.

Save į kampą LKL čempionai įspraudė savoje aikštėje patyrę antrą nesėkmę iš eilės (69:73).

„Turime pamiršti šias rungtynes ir kažkaip pasiruošti šeštadieniui. „Žalgiris“ – skambus vardas, turi gero mentaliteto žaidėjų ir nepasiduos“, – neabejojo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Nuotaikos: „Žalgirio“ trenerių štabe ir „Lietkabelio“ komandoje – skirtinga psichologinė atmosfera. / Evaldo Šemioto nuotr.

„Pusfinalis dar nebaigtas. Reikia taisyti psichologiją, nes taktikos ir taip užtenka. Lieka paprasčiausia kova. Jei neparodysime charakterio, vadinasi, esame neverti finalo“, – pripažino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

– Kuo paaiškinti tai, kas dabar vyksta „Žalgirio“ stovykloje? –  paklausėme V.Masalskio.

– Buvo padaryta neleistina klaida – atleistas J.Zdovcas. Žalgiriečiai, įpusėjus sezonui, jau buvo daugmaž suderinę savo žaidimą, perpratę J.Zdovco gynybos sistemą. Ne veltui buvo įveikti Madrido „Real“, „Barcelona“, Belgrado „Crvena zvezda“. Naujas treneris įvedė naujas gynybos taisykles, savo žaidimo sistemą. Krepšininkams reikia laiko ją įvaldyti ir priprasti, o laiko nėra – prasidėjo LKL atkrintamosios.

Kartais pagalvoju, kad visiškas fiasko „Žalgiriui“ būtų geriau nei dalinė katastrofa.

– Kiek situaciją pakeistų traumą besigydančio vieno brangiausių „Žalgirio“ žaidėjų Edgaro Ulanovo sugrįžimas?

– Galbūt kažkiek ir pakeistų, bet ar išgelbėtų? Krepšinis – komandinė sporto šaka, todėl vienas žaidėjas lemia mažiau nei komanda. O „Lietkabelis“ turi ne vieną krepšininką, galintį sėkmingai pulti prieš E.Ulanovą ir gintis. Apskritai, panevėžiečiai dabar atrodo stipresni ne tiek meistriškumu, kiek psichologiškai. Tai – sėkmingo pasirodymo Europos taurės turnyre, kur jie įveikė Ispanijos ACB lygos klubus – Badalonos „Joventut“, Andoros „MoraBanc“, taip pat Serbijos milžiną Belgrado „Partizan“, pasekmė. Žinoma, ir didelis trenerio N.Čanako nuopelnas. „Lietkabelio“ neslegia nei atsakomybė, nei baimė suklysti – tai šiuo metu smaugia „Žalgirį“.

– Ką daryti žalgiriečiams, kad išvengtų bręstančios katastrofos?

– Kartais pagalvoju, kad visiškas fiasko – geriau nei dalinė katastrofa. Po tragiško sezono būtų galima imtis esminių reformų, o ne guosti save tarpiniais laimėjimais. Vis dėlto neabejoju, kad LKL čempionai yra pajėgūs atsitiesti. Labai daug lems psichologinis faktorius. Ar žalgiriečiai sugebės motyvuotis, supykti ir parodyti savo tikrąjį meistriškumą? Ypač tai pasakytina apie legionierius, kurie jau galvoja apie naujas darbo sutartis. Kitas dalykas – kuri komanda šiandien bus sukaupusi daugiau šviežių jėgų? Be to, dar yra sirgalių faktorius. Aš kilęs iš Panevėžio, tad neabejoju, kad „Cido“ arena bus sausakimša, todėl ir spaudimas „Žalgiriui“ – atitinkamas. Tikėkimės, kad kauniečiai tai atlaikys.


Statistika

„Žalgiris“–„Lietkabelis“ 69:73 (21:18, 22:14, 10:16, 16:25). Kaunas, „Žalgirio“ arena, 4 221 žiūrovas.

„Žalgiris“: J.Strelniekas 15 taškų (3/4 tritaškių, 5 atkovoti kamuoliai), L.Lekavičius 11 (7 rezultatyvūs perdavimai), T.Websteris 9 (3 klaidos), A.Milaknis ir J.Lauvergne'as (4 atkovoti kamuoliai) po 8, N.Giffey 7, J.Nebo 6 (5 atkovoti kamuoliai), T.Cavanaugh 3, M.Kalnietis 2, P.Jankūnas ir K.Lukošiūnas po 0.

„Lietkabelis“: P.Kalaitzakis 18 taškų, G.Orelikas 16 (4/7 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai), D.Giedraitis 14 (10/11 baudų metimų, 5 rezultatyvūs perdavimai), D.Gagičius 8 (8 atkovoti kamuoliai, 5 klaidos), V.Lipkevičius (6 atkovoti kamuoliai) ir N.Radičevičius po 5, G.Maldūnas 4 (5 atkovoti kamuoliai), K.Bėrzinis 3 (5 atkovoti kamuoliai), K.Žemaitis 0 (4 atkovoti kamuoliai).

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 18/44 (41 proc.) ir 16/31 (52 proc.), tritaškių – 8/20 (40) ir 7/23 (30), baudų metimų – 9/11 (82) ir 20/28 (71). Atkovota kamuolių – 32 ir 42, perimta – 5 ir 7. Rezultatyvūs perdavimai – 13 ir 16. Klaidos – 10 ir 14.

GALERIJA

  • Nuotaikos: „Žalgirio“ trenerių štabe ir „Lietkabelio“ komandoje – skirtinga psichologinė atmosfera.
  • Vitoldas Masalskis
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Edmundas

Nesuprantu krepšinio žiūrovų , eina į salę , moka nemažai už bilietą ir žiūri kaip jų komandą ne tik europiečiai dulkina , bet Lietuvos komandos , man net ir jei sumokėtų , nėjau ir neisiu žiūrėti į tuos nevykėlius .

Riešutas

Niekaip negalima suprasti, kam reikėjo keisti J. Zdovcą, kai komanda pradėjo daugiau-mažiau normaliai žaisti, kaip jautėsi treneris ir žaidėjai, kuriems vidury sezono pareiškė, kad ir vėl keičiasi treneris... Maksvytis galėjo ateiti po sezono, ir viskas būtų gerai. Nepaaiškinami Pauliaus Motiejūno sprendimai - gal jam tėvystė pakenkė? :) Gaila Jankūno - paskutinis sezonas ir visiškai sugadintas.

KLAIPEDA

GRAZINKIT ZALGIRIUI ROMANOVA IR VISKAS STOS I SAVO VIETA JUK PUIKUS LAIKAI BUVO TADA KAI ROMANOVAS VALDE ZALGIRI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS