V.Garastas apie „Žalgirio“ kelionę: ir mes esame Kaune pralaimėję finalą su CSKA | Diena.lt

V.GARASTAS APIE „ŽALGIRIO“ KELIONĘ: IR MES ESAME KAUNE PRALAIMĖJĘ FINALĄ SU CSKA

Eurolygos ketvirtfinalyje lieka tik vienas neatsakytas klausimas, kam atiteks paskutinis kelialapis į finalo ketvertą. Dėl jo gegužės 1-ąją lemiamoje akistatoje Stambule susikaus vietos „Anadolu Efes“ ir „Barcelona“ krepšininkai. Tuo tarpu žalgiriečiai gali ramiai susitelkti kovoms vietos fronte.

Nurimus aistroms po 1:3 pralaimėtos ketvirtfinalio serijos su Stambulo „Fenerbahce“, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia pasirodymą LKL pirmenybėse. Tuo tarpu specialistai išsakė ne vieną paaiškinimą, kodėl žalgiriečių tarptautinis sezonas baigėsi būtent taip ir ne kitaip. Savo nuomonę pateikė ir legendinis treneris Vladas Garastas.

„Pas mus mėgstama reikalauti aukso ir tik aukso. Bet palaukite. Svarbu ne tik rezultatas, bet ir turinys. Juk krepšinis žaidžiamas žiūrovams, o kiek jų rinkosi į „Žalgirio“ areną? Daugiausia visoje Europoje! Vadinasi, viskas yra gerai. O medaliai... Vis dėlto Eurolygos sąlygos labai sunkios. Atlaikyti ilgą reguliariojo sezono maratoną, tada ketvirtfinalio seriją su stipriausiu priešininku. Iki tų medalių nužygiuoti nėra taip paprasta“, - sakė V.Garastas.

- Kaip manote, ar žalgiriečiams buvo realu laimėti seriją?

- Laimėti tris rungtynes prieš tokį oponentą sunku. Gal ir gali pavykti kartą, bet visą seriją – vargu. Juo labiau, kad net ir sėkmės atveju Stambule būtų tekę žaisti daugiau rungtynių nei Kaune. Kita vertus, būna visko. Mes patys esame pralaimėję SSRS čempionato finalą namuose, o esame laimėję du finalo mačus Maskvoje.

- Paskutiniu akcentu tapo ketvirtasis mačas. Kas Kaune nepavyko šeimininkams?

- Mes visada kartodavome, kad su tokiomis galingomis komandomis reikia saugotis blogos pradžios, nes atsilikęs jų nebepavysi. Jokių būdu negalima duoti vadinamosios „foros“. O mes ją davėme ir paskui nebepavijome. Kitas dalykas, „Fenerbache“ turi tiek gerų žaidėjų, kad neaišku, kurie ir kada iššaus. Žalgiriečiai bandė kažką daryti ketvirtosiose rungtynėse stabdydami varžovus, tačiau man atrodo, sprendimas nebuvo teisingas. Jie pabandė spausti priešininkus per visą aikštę, bet tai reikalauja milžiniškų jėgų resursų. Jei jau spaudi varžovus, pakanka juos pasitikti nuo vidurio linijos ir išsirinkti keletą pagrindinių taikinių.

- Kaip apibendrintumėte „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje?

- Pirmiausia, „Žalgirį“ reikia pagirti. Po sunkios sezono pradžios, traumų epidemijos, jie atsitiesė ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Tačiau prieš tai buvo prarasta keletas brangių taškų. Jei tų pergalių būtų buvę daugiau, galbūt kauniečiai būtų išvengę tokio pajėgaus varžovo. Su labiau įkandama komanda jie tikrai galėjo kautis dėl kelialapio į finalo ketvertą. Mano akimis, labai svarbu, kad šį sezoną, nepaisant visų nesėkmių, komanda nesugriuvo, pademonstravo valią, atlaikė psichologinį spaudimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS