Vienas talentingiausių Lietuvos krepšininkų karjerą pratęs Barselonoje | Diena.lt

VIENAS TALENTINGIAUSIŲ LIETUVOS KREPŠININKŲ KARJERĄ PRATĘS BARSELONOJE

Lietuvos krepšinio perlas Kasparas Jakučionis karjerą pratęs Ispanijoje.

BasketNews žiniomis, 15-metis vilnietis tobulėjimą pratęs „Barcelonos“ jaunimo akademijoje. Su Katalonijos klubu gynėjas pasirašė ilgalaikę sutartį.

„Dėmesys iš „Barcos“ atsirado maždaug prieš metus, COVID-19 situacija pakoregavo planus, bet pavasarį pirmą kartą apsilankiau Katalonijos klube, – BasketNews sakė K. Jakučionis. – Aš jiems tikau, jie man taip pat patiko ir rugpjūčio pabaigoje prisijungiau prie komandos. Tokios organizacijos dėmesys ir galimybė tęsti karjerą joje man yra labai svarbus, tai – reikšmingas įvertinimas ir paskata ateičiai bei tuo pačiu didelė atsakomybė.“

„Barcelonos“ pagrindinei komandai vadovauja lietuviškas trenerių štabas ir nors jie neturėjo įtakos K. Jakučionio atvykimui į klubą, jaunasis talentas jau pirmosios pažinties su organizacija metu spėjo pabendrauti ir su Šarūnu Jasikevičiumi.

„Pagrindinės komandos lietuviškasis trenerių štabas neturi nieko bendro su jaunimo programos komplektavimu, bet pirmo apsilankymo metu man teko garbė susipažinti su visais „Barcoje“ dirbančiais tautiečiais, o taip pat ir pabendrauti su Šarūnu Jasikevičiumi. Tai buvo šiltas ir jaukus bendro pobūdžio pokalbis“, – teigė K. Jakučionis.

190 cm ūgio gynėjas yra laikomas ne tik talentingiausiu 2006 m. kartos Lietuvos krepšininku, bet ir vienu perspektyviausių Europoje. „Eurohopes.com“, vertinantis Europos jaunųjų žaidėjų potencialą, K. Jakučioniui tarp Senojo žemyno bendraamžių skyrė 5-ąją vietą.

Įžaidėjas yra itin vertinamas dėl savo įvairiapusiškumo. Jis pasižymi aukštu krepšinio IQ, tinkamu dydžiu savo pozicijai, elitiniu aikštės matymu, stabiliu metimu iš distancijos bei atakų užbaigimu prasiveržimais, nebijant kontakto.

K. Jakučionis pastaraisiais metais tiesiog neturėjo lygių tarp bendraamžių Moksleivių krepšinio lygoje (MKL). Iki finalo ketverto, kurio pradžioje gynėjas patyrė traumą, sostinės KM auklėtinis fiksavo trigubo dublio vidurkius – 26,4 taško, 16,1 atkovoto kamuolio, 10,6 rezultatyvaus perdavimo ir 42,3 naudingumo balo.

Tarp metais vyresnių varžovų K. Jakučionis taip pat buvo ryškus – 12 taškų, 4,9 atkovoto kamuolio, 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir 18,1 naudingumo balo rodikliai.

K. Jakučionio tobulėjimu pastaruosius septynerius metus rūpinosi treneris Arvydas Menkevičius.

Toks lietuvio siautulys neprasprūdo pro akis Vilniaus „Perlo“ vyriausiajam treneriui Edvinui Justai, kuris registravo gynėją Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) kovoms. NKL krepšininkas debiutavo būdamas 14-os metų ir tapo jauniausiu sezono žaidėju.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS