Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ klubo direktoriumi tapo trenerės vyras | Diena.lt

VILNIAUS „KIBIRKŠTIES-VIČI“ KLUBO DIREKTORIUMI TAPO TRENERĖS VYRAS

  • 0

„Sportas yra visas mano gyvenimas. Kaip užsikabinau vaikystėje, taip nepaleidžia iki šiol, – save pristatydamas kalba naujasis Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandos direktorius Dainius Virbickas.

Jis šiose pareigose pakeitė komandai dvejus metus vadovavusį ir į politiką sugrįžusį Rosvaldą Gorbačiovą. Buvęs profesionalus lengvaatletis D.Virbickas, dalyvavęs 1996 metų Atlantos olimpinėse žaidynėse, prieš kelias dienas atšventė savo 42-ąjį gimtadienį.

„Negalėčiau sakyti, jog tai pati geriausia gimtadienio dovana, – juokais prapliumpa D.Virbickas. – Laukia labai sunkus darbas ir jo yra itin daug. Gimtadienis būna kiekvienais metais, o direktoriaus pareigos yra rimta veikla. Ne kiekvienas juo gali būti. Reikės įdėti daug darbo, matosi kur reikės labiausiai paplušėti“.

Dabar D.Virbicko šeimoje pokalbių apie krepšinį bus dar daugiau. Buvusio stajerio žmona yra „Kibirkšties-VIČI“ trenerė ir viena garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininkių Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

„Mūsų darbai su Jurgita skirsis. Aš matau daugiau privalumų nei trūkumų šioje vietoje, o kartais ir namie pasipykstame, tai čia problemos nebus, – šypsosi Vilniaus klubo vadovas. – Mes turime visai kitas užduotis. Aš nesikišiu į trenerių darbus, o jie nesikiš į kitus reikalus“.

D.Virbickas tikina, kad kvietimas prisijungti prie Vilniaus moterų krepšinio komandos jam buvo šiek tiek netikėtas, tačiau buvęs sportininkas pripažįsta, kad moterų krepšinis jam puikiai suprantamas.

„Mačiau, kaip J.Štreimikytė-Virbickienė vargsta ir „Kibirkšties-VIČI“ klubui trūksta pagalbos iš šalies, – pasakoja D.Virbickas. – Su moterų krepšiniu aš susijęs daugiau nei 20 metų. Tada dar mokiausi Vilniaus Pedagoginiame universitete, studijavome kartu su Jurgita, ir aš eidavau žiūrėti žiūrėti tuometinių Vilniaus komandų. Nuo to laiko moterų krepšinis mano gyvenime tapo labai svarbus. Vėliau su Jurgita kartu keliavome į Prancūziją, Italiją, Jungtines Amerikos valstijas. Žinodavau visas geriausias žaidėjas ir visą situaciją. Gal tik paskutinius kelerius metus buvau šiek tiek atitolęs, nes turėjau kitų darbų“.

Tik tapęs komandos vadovu D.Virbickas puolė į darbus. 42-ejų metų vyras sutinka, kad šiuo metu situacija nėra pati geriausia, tačiau sunkiai dirbant viską galima sutvarkyti.

„Susikaupė daug organizacinių reikalų. Svarbiausias – kitą savaitę Vilniuje vyksiančios Eurolygos varžybos. Norime, kad viskas būtų aukštame lygyje, – vardina „Kibirkšties-VIČI“ komandos vadovas. – Viską tekdavo stebėti iš šalies, o dabar pats esu toje virtuvėje. Žinoma, kaip ir visur, laukia darbas su rėmėjais. Trūksta privačių rėmėjų lėšų. Anksčiau būdavo situacija, kai viską išlaikydavo privatūs rėmėjai, o miestų savivaldybėms visa situacija nerūpėjo, o dabar viskas atvirkščiai. Daug padeda Vilniaus miesto savivaldybė, o privataus kapitalo – mažai. Reikėtų padidinti privataus verslo indėlį. Darbo laukia tikrai daug“.

Prie moterų krepšinio klubo vairo stojęs D.Virbickas tikina, kad tikslai nesikeičia. Vilniaus miesto ekipa privalo būti stipriausia Lietuvoje ir Baltijos regione, o Eurolygoje pabandyti patekti į kitą etapą.

„Komandos tikslai nesikeičia. Privalome tapti Lietuvos čempionėmis ir Lietuvos taurės laimėtojomis. Norime sugrąžinti Baltijos moterų čempionių taurę į Vilnių, nes praėjusiame sezone to padaryti nepavyko. Kalbant apie Eurolygą, tai apetitas kyla bevalgant. Pasiekėme pirmąją pergalę, todėl prie tam tikrų aplinkybių, jau galime pasvajoti ir apie šešioliktuką“, – kalba D.Virbickas.

„Kibirkšties-VIČI“ komanda gyvuoja jau trečią sezoną. Prieš trejus metus Vilniui buvo sugrąžinta moterų krepšinio komanda ir legendinis pavadinimas „Kibirkštis“. Per šį laikotarpį komanda sugebėjo tapti stipriausia visoje Lietuvoje, pateko tarp geriausių Baltijos lygos komandų ir debiutavo Europos taurėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS