Rekordo liudininku tapęs strategas: nežinau, kur buvome anksčiau | Diena.lt

REKORDO LIUDININKU TAPĘS STRATEGAS: NEŽINAU, KUR BUVOME ANKSČIAU

„Nežinau, kur ši komanda buvo anksčiau", - gūžčiojo pečiais Gediminas Petrauskas. Jo diriguojamas Kėdainių "Nevėžis-Optibet" išsaugojo viltis įškti į Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) atkrintamąsias varžybas.

Kėdainiečiai savo 7-ąją pergalę per 26 turus pasiekė namuose 116:83 pranokdami Jonavos „CBet“ (10-16). 

Abi komandos aukštą tempą užkėlė jau pirmosiomis rungtynių minutėmis – Luko Kreišmonto tritaškis sužaidus vos šešias sumažino svečių atsilikimą iki 17:20. Jonaviškiams kiek sumažinus apsukas Kėdainių ekipa to daryti nė neketino ir vien per pirmąjį kėlinį atsiplėšė 37:19. 

Šeimininkai ir toliau sparčiai didino persvarą, o atsikvėpti varžovams neleido ir po ilgosios pertraukos. Priešingai – pranašumas perkopė 40 taškų ribą (94:54), o Amitas Ebo pagerino visų laikų „Betsafe-LKL“ rezultatyvių perdavimų rekordą, atlikdamas devynioliktąjį. 

„Nevėžis-Optibet“ turėjo šansą dar trečiajame kėlinyje pelnyti šimtąjį tašką, tačiau Courtney Ramey tritaškis tikslo nepasiekė, o Justinas Marcinkevičius pataisyti metimo nespėjo. 

Netrukus Seanas McNeillas triženklę zoną atidarė metimu iš vidutinio nuotolio, o likusios ketvirtojo kėlinio minutės virto tik formalumų tvarkymu. 

Ketvirtajame kėlinyje tik trumpai žaidęs A. Ebo per 26 minutes spėjo surinkti 24 taškus (3/6 dvitaškių, 5/9 tritaškių, 3/3 baudų metimų), 4 atkovotus, perimtą ir 6 prarastus kamuolius, net 21 rezultatyvų perdavimą, 6 išprovokuotas pražangas, vieną paties nuobaudą ir 41 naudingumo balą. 

Izraelietis pagerino visų laikų „Betsafe-LKL“ rezultatyvių perdavimų rekordą. Iki šiol šioje kategorijoje karaliavo Aidas Viskontas ir Davidas Edwardsas, atitinkamai 2009 ir 1995 metais išdalinę po 18.

"Matyt, anksčiau buvome išskydę, o dabar atrodėme visai kitaip. Prieš V. Šešku sunku žaisti poziciniame puolime, nes jo žaidėjai keičiasi gynyboje. Tad atsisakėme puolimo schemų ir leidome žaisti laisvą bei greitą krepšinį. Atakavome ankstyvoje atakų fazėje. Smagu, kad mūsų žaidėjas įsirašė į LKL istoriją. A. Ebo žinau dar nuo jaunučių u-16 čempionato Lietuvoje. Jis yra tikras varikliukas, rezultatyvus įžaidėjas“, - aiškino „Nevėžio-Optibet“ treneris Gediminas Petrauskas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS