Vyriausias LKL žaidėjas M. Lukauskis grįžta į aikštę | Diena.lt

VYRIAUSIAS LKL ŽAIDĖJAS M. LUKAUSKIS GRĮŽTA Į AIKŠTĘ

  • 1

Į Prienų „Skycop“ komandos rikiuotę sugrįžta vienas ekipos lyderių ir vyriausias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėjas Mindaugas Lukauskis.

39-erių metų gynėjas nerungtyniavo nuo praėjusių metų lapkričio 10 dieną vykusių rungtynių su Vilniaus „Rytu“, kai bandydamas perimti kamuolį patempė raumenį.

Be M. Lukauskio prieniškiai vertėsi septyneriose rungtynėse. Per jas buvo iškovotos dvi pergalės ir patirti penki pralaimėjimai.

„Galbūt ta jo forma dar nebus optimali, visgi nežaidė du mėnesius, tad akivaizdu, kad reikės kažkiek laiko, kol grįš į ritmą, - apie auklėtinio sugrįžimą kalbėjo prieniškių treneris Virginijus Šeškus. - Jis jau kurį laiką treniruojasi su komanda, yra patyręs žaidėjas, tad tikimės, kad tas formos įgavimas neužtruks per daug ilgai“.

„Jau noriu grįžti į aikštę, - lkl.lt sakė M. Lukauskis. - Savijauta nebloga, jau po Kalėdų pradėjau dirbti su komanda, be to, daug su treneriais dirbau ir pats“.

M. Lukauskis dalyvaus ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, vyksiančiame vasario 16-17 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje. Veteranas gins „Snaiperio“ titulą, kurį iškovojo pernai.

Visų laikų LKL rekordininkas pagal sužaistas rungtynes ir perimtus kamuolius šiemet yra vienas iš pagrindinių komandos ramsčių. Pagal renkamus taškus (11,1) M. Lukauskis yra trečias komandoje, pagal atkovotus kamuolius (5,1) - antras, o su 14 naudingumo balų vidurkiu yra trečias žaidėjas ekipoje.

M. Lukauskis į aikštelę grįš sekmadienio akistatoje su Alytaus „Dzūkija“.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus, V. Šeškus teigė, kad Kendricko Browno išvykimas iš Alytaus situacijos varžovams nepalengvino: „Nemanau, kad jų žaidimas ryškiai keisis. Žinoma, K. Brownas buvo nemažai taškų renkantis žaidėjas, tačiau „Dzūkija“ yra ganėtinai tolygi komanda. Lygoje visi klubai yra pajėgūs ir vieno žaidėjo netektis neturėtų atsiliepti pernelyg stipriai“.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą Alytuje šeimininkai laimėjo 88:73. Abi komandos per 17 turų iškovojo po šešias pergales ir čempionate dalijasi septintąją vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sirgalius

Kažkada vienas Ck veikėjas kuravęs sportą išsireiškė, kad futbolas Lietuvoje yra "labai senas", dabar tą pilnai galma pritaikyt Lietuvos krepšiniui, kiek apsiplunksnavęs, lekia į Ameriką studijuot o po to "good by Lithuania", o lieka, kas dar panoro grįžt į tą "ašarų pakalnę" baigt karjerą...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS