Ž. Janavičius apie D. Zavacko atleidimą: kiekvienas sukrėtimas duoda impulsą | Diena.lt

Ž. JANAVIČIUS APIE D. ZAVACKO ATLEIDIMĄ: KIEKVIENAS SUKRĖTIMAS DUODA IMPULSĄ

  • 1

Klaipėdos „Neptūno“ situacija FIBA Čempionų lygoje yra sudėtinga, tačiau klaipėdiečiai savo likimą vis dar laiko savo rankose. Trečiadienio vakarą Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai „Švyturio“ arenoje priims Bonos „Telekom Baskets“ krepšininkus, o dvikovoje tikisi gausaus sirgalių palaikymo.

„Svarbios rungtynės, galinčios nulemti mūsų likimą dėl patekimo į kitą etapą. Turime kabintis į atkrintamąsias. Tą ir bandysime daryti“, – prieš rungtynes kalbėjo „Neptūno“ vyriausiasis treneris T. Rinkevičius.

Uostamiesčio ekipa – sunkioje atkarpoje. Penkis pralaimėjimus iš eilės Čempionų lygoje patyręs „Neptūnas“ nebeturi kur trauktis, o nesėkmingas ruožas lėmė ir pokyčius klube. Klaipėdos ekipos sporto direktoriumi tapo penkerius metus su dubleriais dirbęs Dainius Vaitelis, šioje pozicijoje pakeitęs Donatą Zavacką.

„Turėjome klube permainų, o kiekvienas sukrėtimas duoda impulsą, – prieš rungtynes kalbėjo „Neptūno“ įžaidėjas Žygimantas Janavičius. – Gaila žmonių, kurie paliko klubą, bet toks yra sportas. Turime žiūrėti į priekį. Analizuojame varžovus, matėme, kokias klaidas darėme Vokietijoje. Jie gerai bėga į greitą puolimą, žaidžia fizišką krepšinį. Turime atsakyti tuo pačiu. Manau, kad tą ir padarysime.“

„Telekom Baskets“ šiuo metu su 7 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais tvirtai žygiuoja trečioje D grupės vietoje. Vokietijos pirmenybėse Bonos situacija nėra tokia gera – su 3 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų Thomaso Pacho auklėtiniai užima priešpaskutinę vietą.

„Jie žaidžia greitą krepšinį, ginasi agresyviai ir daug rizikuoja, – būsimo mačo akcentus dėliojo Rinkevičius. – Rizika jiems leidžia bėgti į greitą puolimą. Nėra paslaptis, kad mums tai kišo koją pirmajame susitikime, darėme daug klaidų, o varžovai pasinaudojo ir pelnė daug lengvų taškų. Akcentai tie patys – mažiau klysti patiems ir stabdyti varžovų greitas atakas.“

Pirmasis tarpusavio susitikimas lapkričio viduryje baigėsi „Neptūno“ nesėkme 85:97. Naudingiausiai uostamiesčio ekipoje tuomet žaidė Tadas Sedekerskis, pelnęs 12 taškų, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 21 naudingumo balą. Gytis Masiulis pridėjo 16 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

Tai buvo vienintelė „Neptūno“ nesėkmė lapkričio mėnesį, o likę septyni mačai baigėsi klaipėdiečių pergalėmis. Būtent į lapkričio mėnesį demonstruotą žaidimą, kaip pavyzdį dairosi komandos treneris.

„Esame ne pačioje geriausioje sportinėje ir psichologinėje būsenoje. Reikia gero starto, reikia laimėti rungtynes. Mums reikia atgauti pasitikėjimą savimi. Tai svarbu daugeliui žaidėjų. Svarbiausia atgauti gerą būseną, kurią rodėme dar lapkričio mėnesį“, – sakė T. Rinkevičius.

Rungtynių tarp „Neptūno“ ir „Telekom Baskets“ pradžia „Švyturio“ arenoje – 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Raimis

Cia tas ... mėšlo krūva?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS