Ž. Obradovičius: „Žalgiris“ kaunasi nuo pirmos iki paskutinės minutės | Diena.lt

Ž. OBRADOVIČIUS: „ŽALGIRIS“ KAUNASI NUO PIRMOS IKI PASKUTINĖS MINUTĖS

Pirmas dalykas, ką padarė Željko Obradovičius sužinojęs, kad Kauno „Žalgiris“ pateko į atkrintamąsias varžybas, tai pasveikino Šarūną Jasikevičių. Tik tada jis turėjo pradėti galvoti apie laukiančią dvikovą – „Žalgiris“ yra serbo treniruojamo Stambulo „Fenerbahče“ klubo varžovas Eurolygos ketvirtfinalyje.

Pernai šios dvi komandos kovėsi Eurolygos pusfinalyje ir tada Stambulo ekipa buvo stipresnė. Šiemet laukia serija iki trijų pergalių ir Ž. Obradovičius sako, kad tai – visai kitokia situacija.

„Manau „Žalgiris“ nusipelnė būti atkrintamosiose, nes reguliariojo sezono pabaigoje žaidė puikiai, – po vakarinės pirmadienio treniruotės Stambule žurnalistams iš Lietuvos kalbėjo Ž. Obadovičius. – Sezono metu jie turėjo problemų, bet paskutinį mėnesį žaidė labai gerai, išvykose pasiekė įspūdingas pergales prieš „Maccabi“, „Olympiakos“ ir „Real“.

Žinome, kad jie yra komanda, kuri kaunasi nuo pirmos iki paskutinės minutės. Tai – Šaro charakteris ir žaidėjai juo seka. Atkrintamosiose varžybose nebūna lengvų serijų ir manau, kad tai bus sunki serija abiem komandoms.“

– Šį sezoną laimėjote viską namie, pasiekėte reguliariojo sezono pergalių rekordą. Ar tai – geriausia „Fenerbahče“ versiją, kurią turite per paskutinius kelis metus?

– Apie tai bandysiu kalbėtis su savo žaidėjais – mes turime viską pamiršti. Tai – vienintelis būdas. Viskas jau praeityje, Laukia labai sunkios ir sudėtingos rungtynės. Žinome „Žalgirio“ kokybę. Bandome pasiruošti kaip galima geriau. Turime problemų su traumomis, bet nėra laiko verkti ar apie tai galvoti. Rungtynės yra rytoj ir mums reikės žaisti geriausiai, kaip sugebame.

– Paminėjote traumuotus žaidėjus. Kiek komandai trūksta Joffrey Lauvergne?

– Jis svarbus žaidėjas, jo nėra beveik du mėnesius ir nežinome, kada jis grįš. Visgi kiti žaidėjai yra čia ir yra kaip yra.

– Kaip jaučiasi Janas Vesely ir kiek maišo tai, kad jis su J. Lauvergne žaidžia toje pat pozicijoje ir abu buvo traumuoti?

– Janas nori padėti komandai. Jis turėjo tik dvi treniruotes ir viskas neaišku, matysime. Gerai yra tai, kad jis labai nori padėti komandai, jam tai – nieko naujo. Jis visada aukoja save ir žaidžia dėl komandos.

– Ar sutiktumėte, kad iš visų Eurolygos komandų „Žalgiris“ yra panašiausias į „Fenerbahče“ pagal žaidimo stilių?

– Nežinau, tai jūsų darbas, jūs veikiausiai apie tai galvojate. Visada galima lyginti komandas ir matyti kažkokius panašumus. Jie yra komanda, kuri labai kaunasi ir turi aiškią strategiją puolime ir gynyboje. Jie ginasi su didele agresija, mėgsta bėgti, turi metikus. Jie – gera komanda, be jokių abejonių.

– Pernai žaidėte su „Žalgiriu“ pusfinalyje, šiemet laukia serija. Ar tokiu atveju spaudimas jums, kaip favoritams, yra kitoks?

– Vienos rungtynės yra vienos rungtynės – laimi arba važiuoji namo. O atkrintamosiose yra daugiau variantų, nes daugiau rungtynių. Tai – visiškai kitokia situacija.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS