„Žalgirio TV“ analizė: „Lokomotiv-Kuban“ žaidžia paprastai, bet mums paprasta nebus | Diena.lt

"ŽALGIRIO TV" ANALIZĖ: „LOKOMOTIV-KUBAN“ ŽAIDŽIA PAPRASTAI, BET MUMS PAPRASTA NEBUS

  • 1

„Jaučiasi, kad komanda lipa iš duobės į krantą“, - analitinėje Žalgiris TV laidoje optimizmą demonstravo buvęs žalgirietis Alvydas Šidlauskas. Nors Kauno „Žalgiris“ (0-3) po trijų Eurolygos „Top 16“ etapo turų dar neturi nė vienos pergalės F grupėje, A.Šidlauską įkvėpė lygi kova su lydere Tel Avivo „Maccabi“, kai „Žalgiris“ praėjusią savaitę namuose nusileido tik pačioje rungtynių pabaigoje.

Pirmąją pergalę Lietuvos čempionai galės iškovoti jau šį penktadienį, kai išvykoje bandys sustabdyti buvusio žalgiriečio Manto Kalniečio, išrinkto geriausiu 2013 metų Lietuvos krepšininku, vedamą Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (1-2).

„Ten nuvažiavę lietuviai „Lokomotiv-Kuban“ pavertė Eurolygos komanda. Du žaidėjai (M.Kalnietis ir Simas Jasaitis), vienas treneris (Sigitas Kavaliauskas, atsakingas už fizinį pasirengimą), vienas vadybininkas (direktorius Ginas Rutkauskas). Kiti žaidėjai, amerikiečiai, turi daug Eurolygos arba NBA patirties. Tai nėra rusų komanda. Nors juos treniruoja dabartinis Rusijos rinktinės vyriausiasis treneris (Jevgenijus Pašutinas), jie žaidžia grynai europinį krepšinį“, - dėstė A.Šidlauskas.

Jam pritarė kitas analitinės Žalgiris TV laidos svečias „Žalgirio“ treneris skautas Evaldas Beržininkaitis: „Jų žaidimas labai paprastas. Daugiausia du prieš du arba po krepšiu, kur turi fiziškai galingus aukštaūgius. Viskas yra paprastume. Deriniai nesudėtingi, klasikiniai. Bet prieš tokią komandą nėra lengva gintis. Žaidėjai iš trenerio gauna laisvę, daug improvizuoja, tad nežinai, ko gali tikėtis.“

Tradiciškai parodęs keletą varžovų derinių ir vardindamas lyderius, E.Beržininkaitis išskyrė ir lietuvius: „Jiems sekasi gerai. Ypač M.Kalniečiui, kuris yra komandos lyderis. Ne tik aikštėje, bet ir ant suolo – jis visada užvedinėja komandą, palaiko. Mantas puikiai vadovauja komandai, o, kaip matėme paskutiniame mače, gali vienas ir rungtynes laimėti“.

„Labai geras žaidėjas yra Derrickas Brownas, - tęsė E.Beržininkaitis, išskirdamas rezultatyviausią „Lokomotiv-Kuban“ krepšininką (vid. 13,3 tšk.), kuris lapkritį buvo išrinktas naudingiausiu visoje Eurolygoje. - Galingas fiziškai, turi gerą šuolį, sprogstamą jėgą, pataiko iš vidutinio nuotolio, labiau mėgsta žaisti veidu, ne nugara, į krepšį. Daugelis sirgalių turbūt iš praėjusio sezono pamena, kaip jis Kaune dėliojo į „Žalgirio“ krepšį.“

„Bus ką veikti ir su Richardu Hendrixu. Jis žaidžia arčiau krepšio, nėra toks geras metikas, kaip D.Brownas, bet stiprus fiziškai, gerai kovoja dėl kamuolių. Taip pat Marcusas Williamsas. Kartu su M.Kalniečiu jie nuolat keičiasi įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pareigomis. Nors meta labai daug tritaškių, mėgsta žaisti vienas prieš vieną, yra stiprus individuliai, bet M.Williamsas dar atlieka ir po 4,5 rezultatyvaus perdavimo, kaip ir Mantas“, - pabrėžė E.Beržininkaitis.

Trečiojoje Žalgiris TV laidos dalyje aukščiausias žalgirietis Mindaugas Kupšas ne tik apžvelgė Eurolygos rezultatus ir prognozavo šią savaitę vyksiančių kovų pabaigas, bet ir papasakojo, kaip jam sekasi įsitvirtinti naujoje komandoje.

„Žinoma, sėdėti ant suolo – nelengva. Kai matai, kad vyrai stengiasi, kovoja, o tu negali nei sekundei, nei minutei išbėgti ir padėti, ypač, kai matai, kad tos pagalbos reikia. Nors žaidžiu nedaug, bet čia tobulėju daug sparčiau. Per treniruotes stengiuosi parodyti, kad galiu žaisti ne tik Panevėžyje (M.Kupšas praėjusį sezoną atstovavo „Lietkabeliui“, – past.), bet ir pačiu aukščiausiu lygiu. Treniruotėse stengiuosi nenusileisti R.Javtokui, T.Klimavičiui, Broliui. Jie visada pamoko, daug pataria. Geriausi mokytojai – Kšištofas ir Š.Jasikevičius“, - kalbėjo po alkūnės traumos atsigaunantis 22 metų 217 cm ūgio vidurio puolėjas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VISAS

KAUNAS JUK PALAIKYS KALNIETI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS