„Žalgirio“ vairininkas apie galimą A.Perezo išvykimą: mes jam priekaištų neturime | Diena.lt

„ŽALGIRIO“ VAIRININKAS APIE GALIMĄ A.PEREZO IŠVYKIMĄ: MES JAM PRIEKAIŠTŲ NETURIME

“Įdomios rungtynės. Skirtumas didelis, bet nemanau, kad daugelį dalykų atlikome gerai”, - pripažino Šarūnas Jasikevičius. Kauno „Žalgirio“ trenerį ne mažiau nei ekipos žaidimas neramina ir legionieriaus iš Meksikos Alexo Perezo psichologinė būsena.

„Kai kurios detalės nebuvo atliktos, turėjome prastą dieną koncentracijos klausimais. Reikia džiaugtis, kad atjungėme pagrindinį varžovų įžaidėją, kuris, manau, jiems yra labai svarbus žmogus, - po triuškinamai laimėto LKL mačo namuose su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis" dėstė Šaras. - Nieko nepataikėme, kas būtų atlaisvinę žaidimą, bet 15 kamuolių, atkovotų po varžovų krepšiu rodo, kad stengėmės. Taip, kad demonstruoti akiai gražų žaidimą dabar nebūtų logiška. Svarbiausia rinkti pergales ir mokytis iš savo klaidų ir iš teigiamų momentų“.

– Kalbant apie spurtą antrajame kėlinyje, žaidimas suaktyvėjo į aikštę žengus L.Lekavičiui ir R.Jokubaičiui?

– Taip. Šiame sezono etape labai svarbu turėti žaidėjų, kurie žino sistemą. Jie žino sistemą, jie geriau jaučiasi. Tai yra logiška ir taip yra kiekvienais metais, nemanau, kad kažkas labai keisis.

– R.Jokubaitis per vasarą atrodo sustiprėjęs fiziškai. Ar tai tiesa, ar jis tvirtesnis ir psichologiškai?

– Manau, kad žmogus su kiekvienais metais būdamas toje pačioje sistemoje tampa ramesnis. Klausimas tik ar taip kiekvieną sykį pataikys iš toli. Šiandien tas pataikymas buvo 3 iš 3, tai jau tikrai padaro jį visapusišku žaidėju. Labai malonu dėl jo, nes jis daug dirba ir tobulindamas metimą. Tai nėra žaidėjas, kurį reikėtų skolinti ar kažką daryti. Jis – „Žalgirio“ žaidėjas.

– Antrajame kėlinyje po Zacho LeDay išprovokuotos pražangos juokėtės. Kas ten buvo?

– Jis – didelis pavyzdys kaip reikia aukoti savo kūną dėl komandos. Jis tą patį daro ir per treniruotes, prisiima vadinamus charge‘us, o tai labai svarbu, nes tai yra asmeninė pražanga puolančiam varžovui, o mes gauname kamuolį. Tokių epizodų jis turėjo ir Turkijoje, kuomet stovi baudos aikštelėje ir yra pasiruošęs aukotis vardan komandos.

– Thomas Walkupas šį vakarą nežaidė tiesiog dėl Karolio Lukošiūno ar turėjo kažkokių problemų?

– Turėjome mažą labai problemėlę dėl kelio. Kažkiek atliko procedūrų ir nuo rytojaus pradės treniruotis. Labai malonu, kad Karolis gavo progą debiutuoti ir kaip matėte, atrodė labai solidžiai, ką apibūdino 5 rezultatyvūs perdavimai.

- Pasigirdo kalbų, kad komandą gali palikti Alexas Perezas. Kokia jo situacija?

- Jis turi problemų šeimoje. Jam tikrai nėra lengva, kadangi serga ir tėtis, ir senelis. Jis dirba labai profesionaliai, stengiasi, bet, aišku, galvoje yra sunkios mintys. Tai jam nepadeda. Bandome jį palaikyti, klubas daro viską, kad jis jaustųsi kuo geriau. Su jo darbo etika problemų nėra. Kaip ir kiekvienam naujam žaidėjui, jam reikia laiko, bet situacija šeimoje – nepavydėtina. Nežinau ar jis paliks klubą. Viskas priklauso nuo jo. Mes esame patenkinti jo darbo etika ir nusistatymu. Nelinkėčiau niekam patirti to, ką jis išgyvena dabar.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS