„Žalgiris“ pasirašė sutartį su Z. Dragičiumi | Diena.lt

„ŽALGIRIS“ PASIRAŠĖ SUTARTĮ SU Z. DRAGIČIUMI

  • 3

Jure Zdovcas į Kauną atsiveža savo tautietį. Šeštadienio pavakarę „Žalgiris“ oficialiai paskelbė, kad sudarė kontraktą su Zoranu Dragičiumi iki sezono pabaigos.

Apie tai, kad abi pusės artėja prie susitarimo, tinklalapis BasketNews.lt pranešė šeštadienio dieną.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose rungtyniaujantis 32 metų 196 cm ūgio slovėnas neseniai lankėsi Kaune, kai su savo šalies rinktine laimėjo olimpinę atranką „Žalgirio“ arenoje. Vėliau su Slovėnijos nacionaline komanda jis pasiekė olimpinių žaidynių pusfinalį.

Tokijuje Z. Dragičius per 23 minutes rinko vid. 12,3 taško, 3,5 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 13,8 naudingumo balo.

Itin taikliai krepšį atakavęs patyręs žaidėjas (69 proc. dvit., 45 proc. trit.) sužibėjo ketvirtfinalyje, kai vokiečiams atseikėjo net 27 taškus ir surinko 37 naudingumo balus.

Šį sezoną Z. Dragičius pradėjo be komandos, o pernai rungtyniavo Vitorijos „Baskonia“ klube.

Buvęs Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio komandos draugas Eurolygoje gaudamas pasireikšti po 18 minučių pelnydavo vid. 8,5 taško (51,1 proc. dvit., 28,4 proc. trit.), sugriebdavo 1,6 atšokusio kamuolio ir rinkdavo 6,8 naudingumo balo.

Ispanijos čempionate jo vidurkis siekė 8,7 taško (60,7 proc. dvit., 30,6 proc. trit.), 1,7 atkovoto kamuolio ir 7,9 naudingumo balo.

J. Zdovcas jau yra treniravęs Z. Dragičių Slovėnijos rinktinėje. Z. Dragičius buvo vienas pagrindinių „Žalgirio“ trenerio žaidėjų tiek 2014 metų pasaulio čempionate (vid. 12,9 tšk., 4 kam.), tiek 2015-ųjų Europos pirmenybėse (vid. 15,5 tšk.).

2020-ųjų ACB čempionas praeityje dar yra atstovavęs tokiems klubams kaip Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „AX Armani Exchange“, „Chimki“, Majamio „Heat“, Finikso „Suns“ ar Malagos „Unicaja“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

eurolygos autsaideriams

svyla padai..

Antanas

Dar vienas pensininkas į kompaniją...........

ALGIS

Eurolygos [AfroAmerikos ] čempionate , žalgris nelabai norėjo laimėti , bent man susidarė toks įspūdis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS