„Žalgiris“ po pustrečio mėnesio Eurolygos rungtynes žais visos sudėties | Diena.lt

„ŽALGIRIS“ PO PUSTREČIO MĖNESIO EUROLYGOS RUNGTYNES ŽAIS VISOS SUDĖTIES

Kauno „Žalgiris“ (8-13) dienos pirmą kartą nuo lapkričio 16-osios Eurolygos rungtynėse žais pajėgiausios sudėties. Trečiadienio rytą pagrindinė „Žalgirio“ sudėtis išskrenda į Barseloną, o būtent su šio miesto ekipa buvo paskutinis kartas, kai Šarūno Jasikevičiaus kariauna rungtyniavo stipriausiu dvyliktuku.

„Žalgiris“ stipriausią sudėtį turėjo tik šešeriose rungtynėse sezono pradžioje, o tuomet 14 mačų iš eilės iki šios savaitės turėjo nuostolių. Iš pradžių ekipai negalėjo padėti Paulius Jankūnas, o vėliau ir Antanas Kavaliauskas bei Leo Westarmannas. Trumpam iškritęs buvo ir Nate'as Woltersas.

Prancūzas į rikiuotę grįžo sekmadienį vykusiose rungtynėse su Prienų ekipa. Būtent L. Westermanną ir Brandoną Daviesą Š. Jasikevičius paminėjo kaip žaidėjus, kurie dar negali sportuoti visu pajėgumu.

Rungtynės su „Barcelona“ (12-9) įvyks ketvirtadienį 22 valandą Lietuvos laiku.

– Ar pagaliau visi krepšininkai yra sveiki ir visi išskrenda? – „BasketNews.lt“ Kauno oro uoste paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Visi vyksta. „Visi sveiki“ būtų labai stiprūs žodžiai. Vis tiek žaidėjai stengiasi treniruotėse įeiti į formą, ne visi gali treniruotis 100 proc. B. Daviesas ir L. Westarmannas treniruotes daro dalimis. Žiūrėsime. Suprantame, kad tokia situacija bus dar kurį laiką ir stengiamės laviruoti.

– Pirmą kartą nuo lapkričio 16-osios turite stipriausią sudėtį. Koks jausmas vėl turėti visus krepšininkus?

– Malonu. Dabar svarbiausia juos įvesti į formą. Nors ir visi važiuoja, bet dar ne visi gali daryti kai kurių dalykų 100 proc. Reikia taupyti, saugoti ir kažkuriais momentais skaičiuoti minutes. Reikia laviruoti, bet, aišku, jau maloniau.

– Praėjusią savaitę buvo stebinantis rezultatas Pirėjuje, kur katalonai laimėjo 76:55. Kaip „Barcai“ pavyko uždaryti „Olympiakos“?

– Lygiai taip pat, kaip jie mus uždarė pirmoje rungtynių pusėje Kaune – su labai fizine gynyba, fiziniu žaidimu, su varžovų išmušimu iš komandinio žaidimo, su įžaidėjų atjungimais nuo komandos. Panašūs akcentai ir būtų, tikrai svarbu, kad mūsų įžaidėjai laiku paimtų kamuolį ir suvadovautų, kad mūsų visas puolimo išpildymas būtų geras ir, kad eitume su kamuoliu ten, kur norime eiti.

Puolime jie nežaidžia kažkokių stebuklingų derinių, bet tai daro efektyviai. „Barcelona“ daug remiasi žaidimu ant „ūselio“. Tikrai daug rungtynių pradžioje forsuoja Ante Tomičių, tuomet išeina Kevinas Seraphinas ir jį vėl labai forsuoja. „Barcelona“ turi įspūdingą ūgį ir ilgį bei su tuo ir fiziškumu išmuša labai daug komandų. Atsakyti į fizinį kontaktą yra labai svarbu ir reikia patiems jį duoti.

– Visai kitokios rungtynės buvo savaitgalį Tenerifėje, kai pati „Barcelona“ įmetė tik 57 taškus. Kokį pavyzdį parodė Tenerifės klubas, kaip galima sustabdyti „Barceloną“?

– Reikia pasiimti pavyzdį, kad reikia žaisti po pergalės Pirėjuje prabėgus 48 valandoms Afrikos krantuose. Nežinau, kaip galime tai padaryti, bus sunku (šypsosi). Jeigu žmonės žaidžia ketvirtadienio naktį Atėnuose, o šeštadienį – kitame pasaulio gale, tai irgi nėra lengva.

– Kevinas Pangosas Eurolygoje per pastarąsias dvejas rungtynes atliko 17 rezultatyvių perdavimų. Kaip dabar su juo atrodo Barcelonos žaidimas?

– Manau, kad atrodo gerai, nes gauna daug žaisti. Kaip supratau, Thomasas Heurtelis turi problemų su raumenimi, tai Kevino vaidmuo padidėjo, galbūt jis pats perprato sistemą. Ta padidėjęs vaidmuo trumpu laikotarpiu žaidėjui yra į naudą.

– Aaronui White’ui rungtynės su Barcelona buvo geriausios šį sezoną, taip pat ir pernai jis solidžiai prieš juos pasirodė. Kaip jo žaidimo stilius tinka prieš šį varžovą?

– Sunku pasakyti. „Barcelonos“ treneriai keičiasi, jo pozicijos žaidėjai „Barcelonoje“, lyginant su praėjusiu sezonu, irgi pasikeitė. Labai į šiuos skaičius nežiūrėčiau.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS