Garsus dizaineris P. Cardinas susižavėjo A. Mois skrybėlėmis | Diena.lt

GARSUS DIZAINERIS P. CARDINAS SUSIŽAVĖJO A. MOIS SKRYBĖLĖMIS

"Pierre Cardinas – genialus ir savo kūryboje labai įvairiapusiška asmenybė", – komplimentų garsiam 93 metų Prancūzijos dizaineriui negailėjo skrybėlių ir aksesuarų kūrėja Anna Mois.

Po Prancūziją pasaulinės žvaigždės takais Anna Mois keliavo su latve ir grupele lietuvių, kurie vienaip ar kitaip susiję su mados pasauliu. Pirmąją tokią oficialią kelionę lietuviams surengė P. Cardino klubo "Maxim's" programų vadovė Irina Konstantinova.

Lietuvių moterų delegacija namo grįžo prieš pat tragiškus įvykius Paryžiuje.

Prancūzijos sostinėje grupė apsilankė garsiame restorane "Maxim's de Paris", po to virš restorano įrengtame unikaliame P.Cardino muziejuje, kur sukaupta jo asmeninė, daugiau nei 1000 įvairių eksponatų kolekcija. Ten patenka ne kiekvienas mirtingasis.

Po kelionės greituoju TGV traukiniu iš Paryžiaus iki Avinjono, kuris garsėja XIV a. popiežių rezidencija ir kitais viduramžių laikų architektūros paminklais, dar laukė 40 minučių kelionė automobiliu iki La Costa miestelio.

Šiame miestelyje P.Cardinui priklauso itin daug nekilnojamojo turto, netgi garsaus Markizo de Sado rūmai bei Kazanovos namai.

"P. Cardino pasaulyje atmosfera – itin paslaptinga. Tai – įgyvendintos jo idėjos aukštoje madoje, interjere, įvairiuose socialiniuose projektuose, – susižavėjimo neslėpė A.Mois. – Jis – genialus ir savo kūryboje labai įvairiapusiška asmenybė".

A. Mois itin jaudinosi prieš susitikdama su garsiuoju mados meistru, suteikusiu galimybę apžiūrėti jos naujų darbų katalogą ir kelias naujas skrybėles.

P. Cardin nuoširdžiai klausinėjo apie darbus, o kai A. Mois parodė skrybėles, jis trumpam nutilo ir apžiūrėjęs sušuko: "Voila! Bravo!"

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS