Papuošalų kūrėja: kartais butelis šampano vertingesnis už suteikiamą galimybę gyventi | Diena.lt

PAPUOŠALŲ KŪRĖJA: KARTAIS BUTELIS ŠAMPANO VERTINGESNIS UŽ SUTEIKIAMĄ GALIMYBĘ GYVENTI

  • 1

Ne viename labdaros projekte dalyvavusi papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė šokiruota pastarųjų savaičių įvykių – skyrusi 100 rankų darbo musyčių – sagių labdarai ji galutinai įsitikino, kad geriems tikslams aukoja ne turtuoliai ir elitas, o vidutines bei žemesnes pajamas turintys žmonės.

„Šiandien, galvodama apie tai, kas vyksta, visą rytą verkiau. Galbūt kažkam tai atrodys juokinga, galbūt tuščia, bet šįsyk taip norisi nuoširdžiai viską išsakyti ir nebeslėpti“, - sakė E. Monginienė.

Papuošalų kūrėja sako suprantanti, kad kai kuriems žinomiems žmonėms tenka dažnai ir nemažai aukoti labdarai. Tačiau tai dažniausiai daro tie, kurie mažiausiai nori viešumo.

„Kadangi esu dalyvavusi ne vienam labdaros renginyje ir kaip svečiams, ir kaip žmogus, skyręs savo kurtus dirbinius aukcionams, apie aukojančiuosius žinau nemažai. Skaudu, bet taisyklė, jog prabangių gėrimų mėgėjai nelinkę prisidėti prie labdaros akcijų, vis dėlto pasitvirtina. Todėl natūraliai kyla klausimas – ar butelis šampano yra vertingesnis už suteikiamą galimybę gyventi?“, - svarstė E. Monginienė.

100 „Elvyra desing“ kurtų musyčių – sagių ji padovanojo Rimanto Kaukėno paramos grupei. Apie tai, kad už kiekvieną vabalėlį – papuošalą gautos lėšos bus skirtos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams paremti paskelbta internete. Vienas dirbinys kainuoja 40 eurų. Pinigus geradariai prašomi pervesti tiesiai paramos grupei.
E.Monginienė pasakojo iš norinčiųjų paaukoti sulaukusi apie 400 elektroninių laiškų. Bene pirmoji labdarai skirtą musytę įsigijo krepšinio trenerio Dariaus Songailos žmona Gintarė Songailė.

Papuošalų kūrėja sakė, jog buvo nemenka grupė žmonių, kurie įsigijo ne po vieną, bet po kelias sages. Kai kurie, rašydami, kad pirks šešias musytes, prašė sumažinti jų kainą.
„Bet kokios gali būti derybos, jei pinigai yra aukojami kilniam tikslui?“, - stebėjosi pašnekovė.

E.Monginienė įsitikinusi – tie, kam nepatinka „Elvyra Desing“ darbai, galėtų tiesiog pervesti norimą labdarai skirti sumą ir neatsiimti sagės.

„Žinoma, būtų naivu tikėtis, kad imtų aukoti visa Lietuva, bet iš tų, kas gali sau tą leisti, susidomėjimas labdaros projektais galėtų būti didesnis“, - neabejojo pašnekovė, pridurdama, jog tokios mintys kyla stebint šių dienų madas – prabangių vakarėlių kultą.

E.Monginienė sakė tikinti R. Kaukėno paramos grupe ir žinanti, jog jos dovana šiam fondui – ne paskutinė.

Šiuo metu užsienyje esantis R. Kaukėnas neslėpė esąs nustebintas papuošalų kūrėjos geranoriškumu. „Esame nepaprastai laimingi ir maloniai nustebinti, kad Elvyra rado laiko taip greitai ir gražiai mums padėti. Ji savo sunkiu darbu bei atsidavimu pasiekė tiek daug gyvenime. Džiaugiamės, kad kūrėja nori paaukoti šitas musytes mūsų vykdomoms akcijomis, - sakė R. Kaukėnas, - Elvyra yra nepaprastai talentinga dizainerė, kuri turi ypatingai gerą širdį... Ji pati pas mus kreipėsi su noru. Pribloškė Elvyros tempai, darbas ir gerumas... Didelis ačiū Elvyrai... Tikimės, kad žmonės džiaugsis musytėmis ir žinos , kad lėšos, gautos jas pardavus, padės sunkiai sergantiems vaikams. Ačiū jums visiems“.

R.Kaukėno paramos grupė kitų metų vasario mėnesį švęs ketvirtąjį gimtadienį. Per tą laiką pirkti vaistai, lovos, šaldytuvai, virtuvės reikmenys, masažinės lovos, infuzinės pompos, rinktos lėšos sunkiai sergantiems vaikams gydyti, mokėtas atlyginimas psichologei, dirbusiai Kauno klinikose, pildytos ligoniukų svajonės.
„Padėti visiems neįmanoma. Bet... bent jau kažkam. Galbūt ne tik padėti, o išgelbėti gyvybę“, - sakė R. Kaukėnas.

Garsus krepšininkas žino – abejojančių labdara visada bus. Tam, kad žmonės patikėtų, reikia rodyti, kas nuveikta, kam paskirtos lėšos, kam padėta.

Tiek jis, tiek E. Monginienė neabejoja – kuo dažniau vienas kitam išttiesime pagalbos ranką, tuo paprasčiau ir lengviau bus gyventi.

GALERIJA

  • Papuošalų kūrėja: kartais butelis šampano vertingesnis už suteikiamą galimybę gyventi
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Audrė

Gražu, nuoširdu, tikra - gerb. Elvyra. Aš taip pat nesu iš turtingųjų, dirbu biudžetinėje įstaigoje, bet kas mėnesį pervedu pinigėlius vieno onkologinio ligoniuko tėčiui. Ir tai darau ne pirmi metai ir be žurnalistų, be fotoreporterių. Tačiau kaip šlykštu, kai partiniai prieš Šv. Kalėdas, vieną kartą metuose, lankydami senelius, būtinai informuoja žiniasklaidą, kad visi matytų kokie jie " nuostabūs, jautrūs". Protingi piliečiai, ačiū Dievui, tą falšą atskiria. Nes jų geri darbai - ieškant sau naudos, tai yra daromi dėl reitingų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS