Teisininkas Kaune jautėsi kaip M. Šalčiūtė | Diena.lt

TEISININKAS KAUNE JAUTĖSI KAIP M. ŠALČIŪTĖ

Motociklai, seksualių merginų už pavadėlio vedžiojami vyrai, bokso ringas, smėlio karjeras, kaukolė, įtūžis, meilė. Daugkartinio Lietuvos kirpėjų čempionatų prizininko Andriaus Valaičio naujausios šukuosenų kolekcijos "Furious" pristatymas priminė Holivudo filmų vaizdus.

Motociklai, seksualių merginų už pavadėlio vedžiojami vyrai, bokso ringas, smėlio karjeras, kaukolė, įtūžis, meilė. Daugkartinio Lietuvos kirpėjų čempionatų prizininko Andriaus Valaičio naujausios šukuosenų kolekcijos "Furious" pristatymas priminė Holivudo filmų vaizdus.

Įtakos turėjo garsūs filmai

"Vaikystėje didelį įspūdį man paliko filmas "Pašėlęs Maksas", o kuriant naują kolekciją įtakos turėjo dar dabar kino teatruose demonstruojamas stilingas ir spalvingas "Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias", – neslėpė ir vyrus, ir moteris kerpantis žinomas meistras A.Valaitis. – Todėl neatsitiktinai vienam modeliui kaip filmo dalyviui išskutinėjau kaukolę."
Tiesa, sename vyrišku prakaitu dvelkiančiame sporto klube "Daugirdas Gym" galima rasti aliuzijų į filmą "Rokis", o fetišo stiliaus drabužiais vilkinčios merginos priminė filmą "50 pilkų atspalvių", tik kitaip: šį kartą buvo baudžiami vyrai, kurie paklusniai leidosi tampomi už pavadėlių.

"Šiandien moterys taip pat nori konkuruoti su vyrais, turi lygias teises, pareigas, pajamas, o kai kurios ir dominuoja, – šyptelėjo A.Valaitis. – Tad išlaikant pusiausvyrą ir lygybę kolekcijos pristatyme dominavo ir vyrai, ir moterys. Kodėl kolekciją pavadinau "Furious"? Tai reiškia – aršus, greitas, pulsuojantis, energingas. Taip jaučiausi kurdamas ir kiekvienam modeliui stengiausi sukurti asmeninį įvaizdį."

Romantika ir švelnumu anaiptol nedvelkiančią pašėlusių šukuosenų kolekciją penki modeliai (trys merginos ir du vyrukai) pristatė sename sporto klube ir Zatyšių karjere.

Antkakliai ir antsnukiai

Bokso ringe vyrus kovoti vertė agresyviai nusiteikusios moterys, o Zatyšių karjere, supami smėlio kalnų, modeliai lakstė krosiniais KTM ir "Aprilia" motociklais.

"Labai noriu!" – išvydęs vyksmą, kurio dalyviai priminė filmų apie gyvenimą po atominio karo herojus, primygtinai prašė kartu nusifotografuoti net Zatyšių karjero sargas.
Juodi fetišistų drabužiai, seni odiniai lietpalčiai, dūmai, motociklai, seksualūs modeliai, nupiešta spalvinga povo plunksna, turkio spalva, išskutinėti galvų šonai, ornamentai bei filmo "Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias" stiliaus kaukolė ir samurajaus uodegytė: atsitiktiniams smalsuoliams, sargui bei kūrybos komandai vaizdas išties priminė fantasmagorišką filmą.

"Įsimintiniausia akimirka, kai filmavomės su motociklais, – prisipažino iki to laiko niekada nevažiavusi motociklu 18 metų modelis Urtė Andriuškevičiūtė. – Man tai buvo tikras išbandymas, bet jausmas nuostabus. Filmo apie Maksą nemačiau, bet "pilkus atspalvius" žiūrėjau net kelis kartus. Kolekcijos "Furious" įvaizdis, visi tie diržai, antkakliai, antsnukiai, tikrai šiek tiek priminė tą filmą."

Koks jausmas apėmė, kai vyrai su pavadėliais klūpojo prie jos kojų?

"Tai – tik fotosesija, kurios tema buvo susijusi su fetišu. Tiesa, kai kuriomis akimirkomis buvo sunku suvaldyti juoką", – šyptelėjo Urtė, pastebėjusi, kad iš daugelio fotosesijų, kuriose jai teko dalyvaut, ši buvo pati įspūdingiausia.

Teisininkas su išskusta kaukole

Dar vienas šukuosenų kolekcijos pristatymo modelis – 25 metų teisininkas Tautvydas Grigas juokėsi, kad jautėsi tarsi Monika Šalčiūtė Laisvės al.

"Beveik savaitę vaikščiojau Kaune su pakaušyje išskutinėta kaukole. Dėmesio sulaukiau labai daug. Mačiau, kaip praeiviai kumščiavo vienas kitą – vieni žvelgė kreivai, kiti šypsodamiesi. Merginų dėmesys? Na, nežinau ar joms tai patiko, bet gatvėje atsisukdavo jų labai daug, – juokėsi Tautvydas. – Kaukolė ir teisininko profesija? Į darbą ėjau su kepure ir laisvo stiliaus drabužiais. Klientams sakiau, kad tomis dienomis atostogauju."

Iššūkius, įdomius projektus mėgstantis Tautvydas vis dėlto išskyrė pasivažinėjimą motociklu: tai dar labiau paskatino jo norą greičiau įsigyti vairuotojo pažymėjimą, kad galėtų skrieti plieniniu žirgu.

Einančiam kiaurai sienas

"Labai patiko aplinka – smėlio karjere jautėmės tarsi ne Lietuvoje, bet užsienyje, Holivudo filmo filmavimo aikštelėje, nors važiavau ne su itin patyrusiu motociklininku, – sakė 21 metų Vaiva Dzedulionytė, mėgstanti iššūkius, eksperimentus, stiliaus paieškas – neatsitiktinai jos plaukų šonas išskustas, kojas ir nugarą puošia įspūdingos tatuiruotės, o fetišo stiliaus aprangą ji gavo iš naktinio klubo "Taboo" šokėjų. – Norėjome griežtesnės tematikos, tokia apranga tiko prie šukuosenų. Ir įdomiau, kai vyrai – vergai, o moterys valdovės. Kodėl turime bijoti savęs?"

"Norėjau pristatyti inovatorišką, agresyvią kolekciją ne saldiems žmonėms, – po "A-Man" ir "Sharp" pristatęs trečią šukuosenų kolekciją "Furious" prisipažino kirpėjas A.Valaitis. – Kam ji skirta? Pankuojančiam, eksperimentuojančiam, drąsiam žmogui. Nebijančiam kliūčių, sunkumų ir to, ką pagalvos kiti. Einančiam kiaurai sienas, siekiančiam karjeros, kovojančiam dėl savo tikslo. Taip, ir bet kokia kaina – dėl savo meilės."

GALERIJA

  • Teisininkas Kaune jautėsi kaip M. Šalčiūtė
  • Teisininkas Kaune jautėsi kaip M. Šalčiūtė
  • Teisininkas Kaune jautėsi kaip M. Šalčiūtė
  • Teisininkas Kaune jautėsi kaip M. Šalčiūtė
  • Teisininkas Kaune jautėsi kaip M. Šalčiūtė
  • Teisininkas Kaune jautėsi kaip M. Šalčiūtė
Miglės Golubickaitės nuotr
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to kopijos

o ko šiame pasaulyje nebuvo? viskas buvo ir kine, ir teatre, nebent koks š. svarbu, kad kuria,kažką daro, o atrodo išties gerai ir efektingai

kopijos

visa tai senų seniausiai užsieniuose jau buvo, gaila, kad mūsų, vadinami, stilistai ir kiti "kūrėjai" tokie, pardon, impotentiški, kad tik kopijuoti (ir tai nepateiko) sugeba...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS