Dažna infekcijų priežastis - kelnaitės su juostele | Diena.lt

DAŽNA INFEKCIJŲ PRIEŽASTIS - KELNAITĖS SU JUOSTELE

Kelnaitės su juostele,  vadinamieji stringai, gali sukelti sveikatos rūpesčių. Šį amerikiečių ginekologų įspėjimą turėtų prisiminti į apatinių drabužių parduotuves pavasarį skubančios merginos ir moterys. Kelerius metus tyrinėdami įvairaus amžiaus moterų sveikatą, gydytojai paskelbė, kad kasdien mūvimos šios nedidelės  apatinės kelnaitės gali būti dažnai besikartojančios pienligės  bei šlapimo takų infekcijos priežastimi, nes jos dažniausiai gaminamos iš sintetinių audinių, kurie sulaiko drėgmę. O šilta drėgna terpė idealiai tinka pavojingoms bakterijoms veistis. Kelnaitės su juostele padeda greitai plisti infekcijoms, nes stringų juostele bakterijos iš tiesiosios žarnos nesunkiai patenka  į vaginą. Be to, sintetinė ir orui nelaidi kelnaičių juostelė žymiai stipriau dirgina, įbrėžia jautrią odą, ji greičiau iššunta, joje atsiranda įtrūkimų, pro kuriuos lengvai patenka infekcijos.

Jeigu negalite atsisakyti tokio tipo apatinių, rinkitės medvilnines ar šilkines, kurios gerai praleidžia orą. Nepirkite per mažų ar ankštų kelnaičių, kurios ir tampa pagrindiniu infekcijos plitimo šaltiniu. Jei norite apsisaugoti nuo dažnai pasikartojančių infekcijų, kelnaičių su juostele nenešiokite karštu ir drėgnu oru.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Devizas

"Nori būti graži - kentėk!" o išties gražu yra tai, kas praktiška, tik gal ne visų skonis vienodas. ir dar. merginos kažkaip smarkiai reaguoja į stilingai besirengiančius bernus, gal bijo konkurencijos?

ele

yra graziu ir seksualiu kelnaiciu ne tik stringu tik reikia moketi prisitaikyti,ir visu pirma turetu rupeti patogumas,sveikata o po to grozis.o kas patogu tas ir grazu. Juk svarbiau ne kelnaites,o kas po jom slepiasi. :)

jo

gali sukeist vietomis , kad juostele eitu per preki ir problema ispresta :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS