Gera nuotaika - per šešias minutes | Diena.lt

GERA NUOTAIKA - PER ŠEŠIAS MINUTES

Nepaisant užgriuvusių sunkumų, vis dėlto yra būdų, kaip pagerinti sau nuotaiką. Psichologai tvirtina, jog tam tereikia šešių minučių, rašo pravda.ru.

Pirmoji minutė

Pabandykite plačiai nusišypsoti. Moksliškai įrodyta, jog šypsantis ir besijuokiant pradeda gamintis laimės hormonas.

Antroji ir trečioji minutės

Užsiimkite kvėpavimo „gimnastika“ - kvėpuokite giliai ir lėtai. Kvėpuoti reikia diafragma, o ne krūtine. Tam patogiai atsisėskite, atsipalaiduokite ir giliai įkvėpkite, stengdamiesi nustumti orą į apatinę plaučių dalį (įkvepiant pilvas šiek tiek išsipučia). Įkvėpus kelioms sekundėms sulaikykite kvėpavimą ir orą iškvėpkite pro nosį.

Ketvirtoji minutė

Išgerkite stiklinę natūralių vaisių sulčių. Gausite ne tik vitaminų, bet ir gerų emocijų dozę.

Penktoji ir šeštoji minutės

Įsiklausykite į savo pasąmonę, pabandykite ją „perprogramuoti“, jog šiuo metu esate laimingi. Prieš keletą metų grupė amerikiečių mokslininkų atliko tokį eksperimentą: buvo sudarytos trys studentų grupės, kurių užduotis - kuo daugiau kartų kamuolį įmesti į krepšį. Pirmoji grupė treniravosi 20 dienų, tuo metu antroji nieko nedarė. O trečiosios grupės studentų buvo paprašyta tiesiog pabandyti įsivaizduoti, kaip iš rankų paleistas kamuolys nuolat pataiko į krepšį. Rezultatai: antrosios grupės studentų pataikymo į krepšį rezultatas nepakito, pirmosios grupės - pagerėjo 24 proc., tuo metu trečiosios grupės jaunuoliai nuo šių beveik neatsiliko, nepaisant to, jog ir nesitreniravo. Mokslininkai padarė išvadą, jog mūsų pasąmonė neskiria realybės nuo fantazijų. Kol ant sofos gulintys studentai iš visų jėgų bandė įsivaizduoti, kaip pataiko į krepšį, jų pasąmonė buvo tikra, jog tai vyksta iš tikrųjų, ir todėl pradėjo valdyti kūną.    

Gairės: gera nuotaika
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sviesa

man tai vakarinis pabegiojimas padeda iskrauti negeras emocijas, nebent susitraumuoju, bet ir tai fastum susitvarko su skausmu greitai

ash

Puse litro degtines isgeri ir "perprogramavimas" geriau seksis.

nebutina

vietoj ypatingu sulciu isgerk arbatos, vandens, kavos jei megsti( svieziu sulciu ne visur rasi, kai nuotaika pabiurusi nebegsi gi i maxima kad isspaustu svieziu sulciu... ; ) ) o saviitaiga-istikruju vertas demesio reikalas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS