Dėl koronakrizės gali imti trūkti prezervatyvų | Diena.lt

DĖL KORONAKRIZĖS GALI IMTI TRŪKTI PREZERVATYVŲ

  • 4

Koronakrizė gali sukelti prezervatyvų trūkumą. Pasaulyje lyderiaujanti „sargių“ gamintoja „Karex“ iš Malaizijos dėl ekonominės veiklos ribojimų šalyje buvo priversta smarkiai sumažinti gamybą. Nuo kovo vidurio iki balandžio vidurio įmonė pagamins 200 mln. mažiau prezervatyvų nei įprastai, sakė „Karex“ vadovas Goh Miah Kiatas.

Prezervatyvų pasiūlos sumažėjimas išpuola būtent tuo metu, kai poros dėl judėjimo ribojimų kartu praleidžia daug daugiau laiko nei paprastai.

„Karex“ pagamina kas penktą prezervatyvą pasaulyje. Malaizijoje dėl koronapandemijos nuo praėjusio mėnesio galioja griežti judėjimo ribojimai.

„Jei situacija negerės, nebejotinai ims trūkti prezervatyvų“, – kalbėjo G. M. Kiatas. Galimas ir kainų šuolis. „Pasauliui reikės nusiteikti, kad prezervatyvai šiek tiek brangs“,  –teigė jis.

„Karex“ tris savo fabrikus Malaizijoje pradžioje uždarė visiškai. Dabar gamykloms jau leista dirbti, tačiau – tik pusei darbuotojų. Įmonė apsaugos priemonėmis aprūpina ir šeimų planavimu besirūpinančias pagalbos organizacijas.

JT jau skambina pavojaus varpais. Sienų uždarymas ir kiti ribojimai jau paveikė prezervatyvų tiekimą ir gamybą, pareiškė JT Gyventojų fondas. Prezervatyvų trūkumas esą gali padidinti nepageidaujamų nėštumų skaičių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

naudokit

gumines pirstines

valytoja

Dziugi naujiena,labai dziugi .bus mazeu darbo ,dabar po nakties pilnas kiemas ,meta pro langus.baisu.

...,skaityti...,yra neMALONU...,

paPILDYSIU AKCENTELI...,paMASTYMAI is neTUREJIMO KA VEIKTI apie LABAI MALONIUS DALYKUS PRISIMINUS JAUNYSTE... TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS