Medikai galės rinktis: daryti abortą ar ne | Diena.lt

MEDIKAI GALĖS RINKTIS: DARYTI ABORTĄ AR NE

Seimui siūlomos Medicinos praktikos įstatymo ir Paciento teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo pataisos, pagal kurias medikams būtų suteikta teisė dėl sąžinės arba religinių įsitikinimų atsisakyti nutraukti nėštumą moters pageidavimu.

Anot sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio, tokias pataisas inicijavo dvišalė komisija, dirbanti su Šventuoju sostu dėl sutarčių su juo įgyvendinimo.

R.Šukys pripažįsta, kad tai gali sukelti neigiamų pasekmių. Tačiau, anot jo, reikia gerbti medikų religinius įsitikinimus.

"Kai eina kalba apie religinius įsitikinimus, apie labai sudėtingą klausimą kaip požiūrį į gyvybę, į gyvybės apsaugą, be abejonės, šiuo atveju mes turėtume gerbti ir tų asmenų, kurie turi tokią paslaugą suteikti, jeigu jie nepageidauja tos paslaugos suteikti, jų teisę atsisakyti, ir tokia galimybė turi būti", - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė ministras.

Anot jo, šią paslaugą atlikti atsisakantys medikai privalėtų iš anksto deklaruoti apie savo įsitikinimus ir pranešti pacientui, kur ir koks gydytojas tokią paslaugą suteiks.

Ministras pabrėžia, kad tokios įstatymų pataisos nereiškia ketinimų uždrausti abortus.

"Be abejonės, tokios paslaugos suteikimas, kadangi ji nėra draudžiama, ir nesiruošiama uždrausti, nebent būtų priimti atitinkami įstatyminiai sprendimai , tai tokia paslauga turėtų būti suteikiama, ir žmogui ji turėtų būti prieinama", - teigė R.Šukys.

Gairės: abortas
Rašyti komentarą
Komentarai (61)

Asta

O nepaklausete mokesciu moketoju ar norite narkomanu ir degredu vaiku? ar norite moketi uz ju gimdymus? jei jau reikia del nestumo nutraukimo klausti mokesciu moketoju. Tik idomu kas jie? Tie patys mes darbininkai? Juk visi kiti VSI darbininkai, jie ir is musu mokesciu gyvena. Pries Kristu dare abortus ir jau patilekite smerkadami kitus, niekas tokios teises neturi. Pati turiu dvi dukras, pametinukes ir puikiai zinau ka reiskia paciai pagimdyti ir poto vienai auginti! Niekieno reikalas mano gyvenimas, Jus manes nemaitinate ir nesirupinate manimi, tad Jusu nuomone i WC:)!

ir vel

as gi sakiau, kad ji buvo trumpam grizusi aplankyti seimos ir anuko. Bet jau tuoj parvaziuos ilgesniam laikui ir bus toj vasaros 5.

to 58

tai kodel man registraturoj sako, kad neaisku, kada bus.... ;( ir tikrai jau ji dirba vasaros 5?....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS