Meilė: 5 labiausiai paplitusios vienišų moterų klaidos | Diena.lt

MEILĖ: 5 LABIAUSIAI PAPLITUSIOS VIENIŠŲ MOTERŲ KLAIDOS

Vienišos moterys dažnai jaučiasi pamirštos ir nereikalingos. Tačiau tokia mąstysena kenkia pačioms: užprogramuoja veiksmus ir nuveja meilę.

1. Jei galvojate, kad esate neverta meilės, tai jos ir nebus. Dauguma moterų po nesėkmingų pažinčių ir išsiskyrimų galvoja, kad joms nelemta turėti mylimą žmogų. Keiskite požiūrį - visi žmonės verti meilės! Tačiau, jei nuolat sau kalsite į galvą, kad gyvenimas nenusisekė, tai šios mintys užprogramuos ir veiksmus, atsispindės kiekviename žodyje ir geste.

Tokios moterys tarsi susidvejina: gyvena su trapia viltimi turėti mylimą žmogų arba nori turėti niekuo neišsiskiriantį gerbėją, kuris primintų aplinkiniams, kad ši moteris ne viena. O koks tuomet yra rezultatas? Tai reiškia kabintis į nuvažiuojantį traukinį, kad tik nepasilikti nuo jo. O ar ne geriau būtų palaukti kito traukinio.
Taip pat tokioms moterims labai pravartu būtų prisiminti, turbūt, daugelio primirštą dalyką – autotreningą ir  mėginti įtikinti save: "aš - graži, gera, protinga, išsilavinusi, žavinga, tiesiog skirta didelei meilei“.

Tačiau norint išmesti neigiamas mintis iš galvos reikėtų pradėti nuo paprasčiausių dalykų: rašykite dienoraštį ir išliekite jame visas savo mintis ar įtikinkite save, kad esate vienintelė ir nepakartojama. Jei tai bus pakartota ne viena dešimtį kartų, gero rezultato neteks ilgai laukti. Be to, galima paprašyti savo artimų žmonių ar draugių sudaryti savo teigiamų savybių sąrašą ir surašykite juos į pirmąjį dienoraščio puslapį, kad nuolat juos matytumėte.

2. Negalvokite, kad visi vyrai – kiaulės. Nors tai ir rūsti gyvenimo tiesa - gerų vyrų gerokai mažiau nei blogų, bet vis dėlto ir anų dar liko, ir sutikti juos galima.

Pagal kažkokį nesuprantamą gamtos „dėsnį“ moteris labiau traukia prie tų vyrų, kurie linkę neatsakyti į telefono skambučius ir SMS, meluoja, žiūrėdami tiesiai į akis, galvoja tik apie save ir prisipažįsta, kad myli  jūsų geriausią draugę.

Ar moterys sutvertos sau kenkti? Ne, tačiau priežasčių, kodėl traukia nevykę vyrai, reikia ieškoti vaikystėje. Gal jūsų tėvas buvo kompanijos siela, tačiau šaltas ir rūstus namuose. Jums teko nertis iš kailio, kad užsitarnautumėte jo dėmesį. O kai užaugote, jūsų vienintelis tikslas - susirasti naują „tėvą“.
Bet, kaip sakoma, lazda turi du galus: mat gyvenimas su teigiamu vyru gali būti nuobodus, nes iš anksto viskas žinoma ar nuspėjama, todėl greičiausiai nepajusite nei ekstremalaus pakilimo, nei kritimo. Nepamirškite, kad tokie santykiai užtikrina ramybę, šilumą ir rūpestingumą.

3. Kartokite kaip maldą: meilė – tai ne ėjimas už pavadėlio. Kiekvienos moters gyvenimo svajonė ir tikslas, kad vyras pasiūlytų ne tik širdį, bet ir ranką. Tačiau tai dar nereiškia, kad viskas baigsis meile iki gyvenimo pabaigos. Mat gali būti visai kitoks vyro požiūris į šeiminį gyvenimą. Jis nepaaukos savo žvejybos, draugų kompanijos  ir kitų jam įprastų pomėgių, nors jūs ir galvojote, kad dėl meilės jis visko išsižadės. Tačiau, jei mėginsite jį „nubausti“ namų areštu, tai jo vienintelis tikslas bus ištrūkti į laisvę.

Išvada: Net ir pačios laimingiausios poros nori turėti savo erdvę, kur galėtų ne tik laisvai kvėpuoti, bet ir augti bei tobulėti. Kuo dinamiškesnis gyvenimas darbų, pomėgių, pramogų prasme, tuo jie tampa įdomesni vienas kitam.

4. Neištikimybė – visada neištikimybė, net jei ji įvyko tik vaizduotėje. Savaime suprantama, kiekvienas vyras nori, kad moteris su juo elgtųsi garbingai. O jei vyras pradėtų pasakoti apie savo sėkmes ir nesėkmes meilės fronte ar lovoje, arba, kaip jis buvo pametęs galvą dėl simpatiškos blondinės kolegės, jums patiktų?
Gal nuskambės kiek ir keistai, bet tikrai nei vienas vyras nevertas, kad paaukotumėte jam visą savo laiką ir energiją. Jei išeikvosite visą savo vidinę energiją svetimam žmogui, tas pats atsitiks ir santykiuose su partneriu. Jie  išsikvėps anksčiau laiko. Nes būtent jūsų partneris, o ne bendradarbis turi pirmas išgirsti , kuo jūs gyvenate ir kvėpuojate.

5. Jei visą laiką galvojate, kad esate teisi, tai – didelė klaida. Galbūt galvojate, kad su draugu turite daug  bendro: jūs abu vadybininkai arba ekonomistai, abu mėgstate šokti tango ar slidinėti kalnuose. Gal jūs net labiau išmanote tuos dalykus, nei jūsų partneris. Tačiau tai nereiškia, kad jūs lygiai taip pat turite išmanyti ir apie vynus, automobilių tepalus ar variklį. Nes įprotis būti teisiai ir visažinei prilygsta ligai. Vieną kartą išsiskyręs iš kitų, žmogus visą laiką nori būti pirmas. Sustoti sunku, bet įmanoma. Prisipažinti suklydus ir atsiprašyti – tai nereiškia parodyti silpnumą. Norint išlaikyti stabilius ir ilgalaikius santykius dažnai teks nusileisti.

Gairės: meilė, vienišumas
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

edva

geras straipsnis

Keša

Taip...

tiesa

labai teisingas straipsnis, ypač 2 ir 3 punktai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS