Mokslininkai: liemenėlės neduoda jokios naudos | Diena.lt

MOKSLININKAI: LIEMENĖLĖS NEDUODA JOKIOS NAUDOS

Vienas prancūzų mokslininkas, kuris 16 metų studijavo šimtų moterų krūtis, priėjo prie išvados, kad liemenėlės neduoda jokios naudos.Jeanas-Denis Rouillonas netikėtus savo tyrimo rezultatus paskelbė per vieno prancūzų universiteto radijo stotį, nuo 1997-ųjų atidžiai išanalizavęs daugiau kaip 300 moterų nuo 18 iki 35 metų amžiaus krūtis.

Jis teigia, kad liemenėlės segėjimas silpnina krūtis palaikančius raumenis, ir spėja, kad moterys gali pasijusti laisvesnės atsisakiusios liemenėlių.

J.-D.Rouillono išvados išprovokavo įnirtingus debatus kitoje Lamanšo sąsiaurio pusėje, šalyje, kuri garsėja meile apatiniam trikotažui.

„Geriau kvėpuoji, tiesiau stovi, tave mažiau kamuoja nugaros skausmai“, - sakė viena nacionalinės naujienų stoties 28 metų dalyvė.

J.-D.Rouillonas tvirtina, kad liemenėlės segėjimas nuo jauno amžiaus daug naudos neduoda ir kad atsisakius liemenėlės galima įgyti daugiau tvirtumo.

„Degeneruoja krūtų palaikymo sistema“, - perspėjo šis sporto medicinos specialistas.

Nors jo tyrimai truko daugiau kaip 16 metų, jis sako, kad išvados yra tik preliminarios ir kad gali reikėti tolesnių studijų.

Tačiau jis pripažįsta, kad liemenėlės gali būti naudingos vyresnėms moterims.

„Vidutinio amžiaus moteris, turinti antsvorio ir 2,4 (statistinio) vaiko? Visai nesu tikras, kad jai būtų naudinga atsisakyti liemenėlės“, - sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

to 5.

Ha ha ha... Bravo!!!

va

va jaunystej, kol ypratau prie tos susnerkstos liemeneles- vos nenukvakau ir nesvarbu kad krutys buvo superines: bet liemenele privalejau deveti-mat kitaip nepadoru ir nepriimta-marazmas kazkoks, o dabar-jei neuzsidedu salta ,nesmagu, kazkas ne taip.....ypratimas daro irgi savo....mazas krutis turincios jaunos merginos gali ir nedeveti ,bet stambiakrutes turi, nes kitaip issunta"po apacia" vargselem, ypac vasara....

nu vooo

Va kur maladec senis, rado tinkamą kryptį tyrimams.Kitą vertus senai viskas visiems aišku buvo, tik niekas nedrįsta pasakyt viešai kad čia bereikalingas skuduras.Ir galiausiai kas per pavadinimas... liemenėlė(!). Tai kur čia tas liemuo? Po kaklu, ar virš bambos per sprindį liemuo? Sakyčiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS