Specialistė pataria, ko vengti, kad pirmas pasimatymas netaptų paskutiniu | Diena.lt

SPECIALISTĖ PATARIA, KO VENGTI, KAD PIRMAS PASIMATYMAS NETAPTŲ PASKUTINIU

  • 2

„Malonus jaudulys ir pilve ratus sukantys drugeliai – dažniausi pirmojo pasimatymo palydovai. O sukti galvą ir bent šiek tiek nerimauti prieš pirmajį susitikimą tikrai yra dėl ko“, – įsitikinusi dvasingų pažinčių tarnybos  įkūrėja Vilma Šiaučiūnienė, Lietuvoje rengianti susipažinimo vakarus.

Artėjant šv. Valentino dienai, vasario 13 d., veidotyros ir šeimos santykių specialistė Vilniuje organizuos renginį „Pirmoji pažintis“. Įdomu tai, kad renginyje artimos sielos ieškos dvylika moterų ir tiek pat vyrų. Renginio dalyvio amžius  – 32-42 m. Vakaro dalyviai vienas su kitu turės šešių minučių pokalbį akis į akį, po kurio vienas kitam pasakys „Taip“ arba „Ne“. Renginio sumanytoja ir vedėja V. Šiaučiūnienė vakaro metu pasidalins informacija ir patirtimi, kaip veidotyros žinias taikyti gyvenime ieškant partnerio, rašoma pranešime spaudai.

Moteris dažniausiai vėluoja dėl to, jog nenori pasirodyti lengvai pasiekiama.

„Turite pajausti, ar su šiuo žmogumi jums malonu bendrauti, ar patinka jo balso tembras, kūno kalba“, – pataria „Meilės harmonija“ įkūrėja V. Šiaučiūnienė.

Pirmasis susitikimas, pasak V. Šiaučiūnienės, gali tapti nuostabių santykių pradžia arba labai greita pabaiga. Kaip išvengti pastarojo varianto? Anot specialistės, reikėtų laikytis tam tikrų taisyklių.

Nevėluoti ir nepykti, jei vėluoja kitas. Moteris dažniausiai vėluoja dėl to, jog nenori pasirodyti lengvai pasiekiama. Ji siekia sukurti įspūdį, kad visai neskubėjo į pirmąjį pasimatymą. Moteris neretai imasi tokios gudrybės kaip psichologinio manevro, t. y. ji nori, jog vyras nepradėtų galvoti, kad yra jai labai svarbus ar ši jau yra dėl jo pametusi galvą.

Tinkamos vietos pasirinkimas. Kviesdamas į pasimatymą vyras turi iš anksto žinoti, kur ir kada jis turės atvykti. Geriausia išsirinkti tokią vietą, kurioje abiem būtų jauku pasikalbėti. Pavyzdžiui, pirmajam pasimatymui kino teatras nėra pati geriausia vieta, mat tai nepadės geriau pažinti vienas kito, pabendrauti. Gal dėl to verčiau rinktis ramesnes ar aktyvesnes pramogas, kurios padės numalšinti jaučiamą įtampą, atsipalaiduoti.

Vilma Šiaučiūnienė/Asmeninio arch.nuotr.

Komplimentai – dar vienas svarbus aspektas. Reikėtų atsiminti, jog moteris ruošdamasi pasimatymui greičiausiai sugaišo nemažai laiko. Todėl vyras turėtų tai įvertinti pasakydamas pagiriamąjį žodį. Tačiau komplimentai turi būti sakomi apgalvotai. Reikėtų vengti tokių, kurie skamba pernelyg gašliai ir nepadoriai ar gali įžeisti. Pavyzdžiui, jei moteris kompleksuoja dėl savo rankų ar nagų, o vyriškis kaip tik tai pagiria. Dailiosios lyties atstovei tai gali sukelti vidinį susipriešinimą. Todėl sakant komplimentą būtina moterį jausti širdimi.

Pasirūpinti savo išvaizda, stiliumi. Žinoma, per pasimatymą nereikia dėvėti kostiumo, ypač jeigu einama į jaukią kavinę atsigerti kavos. Tačiau išvaizda turi būti tvarkinga, švari. Reikėtų vengti sukurti tokį įspūdį, jog į pasimatymą ateita lyg atsitiktinai ar pakeliui namo. Moteris tikrai atkreips dėmesį į nutrintus džinsus ar megztinyje išsimušusias alkūnes. Juk tai parodo, kaip vyras ruošėsi pasimatymui. Tuo pačiu atskleidžia ir kiek jis gerbia savo simpatiją.

Atidumas. Ne paslaptis – moterims patinka dėmesys. Todėl reikėtų nesidrovėti jos daug klausinėti, šypsotis, pajuokauti. Mokėjimas išklausyti, išgirsti, suprasti gali atverti kelią į jos širdį. Be abejo, vertėtų papasakoti vyrui ir apie save. Tačiau nepersistengiant ir neužgožiant savo pasakojimais. Kita vertus, kartais vyrai imasi psichologinės gudrybės ir savo kalbomis tikrina, kiek moteris geba klausytis, ar ji klusni ir kantri. Tačiau visame kame turi būti ribos. Jei vyras pusantro valandos plepa – jis dominuojantis ir turintis didelį ego.

Jei vyras pusantro valandos plepa – jis dominuojantis ir turintis didelį ego.

Džentelmeniškumas. Net ir tuomet, kai moteris pabrėžia, jog yra savarankiška, gebanti savimi pasirūpinti, vyras turėtų nepamiršti etiketo taisyklių. Pavyzdžiui, atitraukti moteriai kėdę, atidaryti duris, praleisti pirmą ir pan. Svarbiausia – išlaikyti pagarbą savo damai.

Pasitikėti savimi, neabejoti. Jei moteris sutiko eiti pasimatymą, vadinasi vyras tikrai jai patinka ir jis turi nemažai šansų užkariauti jos širdį. Be to, pasitikintys savimi, drąsūs, ryžtingi, laiku ir vietoje susivokiantys, ką ir kaip daryti, vyrai dailiosios lyties atstovėms labai patinka.

Inicijuoti antrą pasimatymą. Nėra jokios prasmės laukti, jeigu moteris vyrui išties patiko. Tegu ji apie tai sužino jau kitą dieną. Juk ją užkariauti gali ir kitas stipriosios lyties atstovas. Nors kaip taisyklė – moteris renkasi partnerį, šis turi padaryti viską, kad ji atkreiptų į jį dėmesį. Todėl antro pasimatymo nereikėtų ilgai laukti.

Atsisveikinimas. Vyras neturėtų pirmas atsisveikinti. Tačiau atėjus pasimatymo pabaigai vyras turėtų nepamiršti savo damos apkabinti ar pabučiuoti. Be to, vertėtų pridurti ir tai, kad norima susitikti dar kartą. Blogiausia, ką galima padaryti – burbtelti "iki" ir nueiti. Pakštelėjimas į skruostą, t. y. lengvas prisilietimas, moteriai suteikia nemažai teigiamų emocijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

neisizerkti

LOL LOL LOL

ROFLCOPTER

SUSIJUSIOS NAUJIENOS