Vokietijos rinką užplūs „Viagros“ pakaitalai | Diena.lt

VOKIETIJOS RINKĄ UŽPLŪS „VIAGROS“ PAKAITALAI

Ilgą laiką vienintelė vaistus vyrų potencijai gerinti turėjusi Vokietijos įmonė „Pfizer" prarado pozicijas – nuo šiol ir kitos kompanijos galės gaminti potencijos priemones su veikliąja medžiaga sildenafilu.

Vokietijos vaistų ir medicinos produktų instituto paskelbtais duomenimis, leidimai prekiauti jau suteikti beveik 30 „Viagros" pakaitalų. Be to, pastebima, kad jų kainos bus gerokai mažesnės.

Visi konkurenciniai vaistai iki šiol buvo gaminami užsienyje: Lenkijoje, Turkijoje, Indijoje, Vengrijoje, Izraelyje. Ateityje dalis produkcijos persikels į Vokietiją.

Kilus klausimui, ar naujieji vaistai bus tokie pat veiksmingi kaip iki šiol rinkoje vyravęs preparatas, gamintojai teigia: „Veiklioji medžiaga išliks tokia pat, tik pagalbinės (jungiamosios) medžiagos parenkamos gamintojo nuožiūra. Kartais pacientams preparatai su kitomis pagalbinėmis medžiagomis tinka geriau."

Keturių tablečių originalios „Viagros„ pakelis su 100 mg veikliosios medžiagos Vokietijoje kainuoja 59,82 eurus. Atitinkamą „Viagros“ pakaitalą galima įsigyti už 19,15 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS