Kodėl kovo 18-ąją traukinius užplūdo juokas ir raudonos nosys? | Diena.lt

KODĖL KOVO 18-ĄJĄ TRAUKINIUS UŽPLŪDO JUOKAS IR RAUDONOS NOSYS?

Tai galėjo būti įprastas šeštadienis, tačiau Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos stotis užplūdo netikėti keleiviai. Raudonos nosys ir vintažiniai kostiumai dar galėjo likti nepastebėti, bet kai kas atrodė itin keistai.

Šypsniai skruostų duobutėse ir juokas – tai labiausiai stebino likusius keleivius. Ar tikrai šiuo metu yra dėl ko džiūgauti?

„Kartais apima jausmas, kad žmonija rusena nesibaigiančioje emocinėje krizėje, kurią „užkūrė“ pandemija, ir toliau palaiko degimą karas, infliacija, asmeniniai rūpesčiai... Pernai ištiko toks šokas, kad negalėjome patikėti, kad dar kada nors bent šypseną išspausim. O dabar suvokiame, kad humoras padeda išgyventi. Juokas savotiška pertrauka tarp praeities ir dabarties, kai negalvojame apie tai kas buvo ar bus. Juokdamiesi  išlaisviname save nuo nereikalingų minčių. Mūsų organizacijos kasdienybė – darbas su pažeidžiamomis auditorijomis pasitelkus humorą. Simboliškai Raudonos nosies dieną norėjome išeiti už įstaigų sienų ir pasidalinti maloniomis emocijomis. Ne kartą esame patyrę, kaip asmeninis dėmesys gali sukurti emocinį pokytį ne tik vaiko, bet ir suaugusiojo pasaulyje“ – sako „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ vadovė Aistė Lacitė.

Simboliškai Raudonos nosies dieną norėjome išeiti už įstaigų sienų ir pasidalinti maloniomis emocijomis.

Tarptautinės Raudonos nosies dienos proga „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ ir keleivių vežimo bendrovė „LTG LINK“ keleiviams dovanojo emocijų kupiną „vojažą“. Net 13 klounų 8-iuose reisuose į 5 miestus bendravo su keleiviais – kūrė komiškas situacijas, stebino triukais ir asmeniniu dėmesiu. Kelionės pradžioje keliautojai atrodė kiek nustebę, tačiau išlipdami savo stotelėse dauguma šypsojosi. Improvizacija traukinio vagone ne tik leido pamatyti šiuolaikinę klounadą iš arti, bet ir patirti emocijų paletę nuo netikėtumo ir nuostabos iki prunkštelėjimo ar nesuvaldomo juoko. Keleiviai gavo ir ypatingų „bilietų“  – raudonų klouno nosių, kurios gydytojų klounų darbe yra mažiausios kaukės pasaulyje, o keleivių rankose – paskatinimai skleisti džiaugsmą toliau.

„Kasdien siekiame žmonėms kurti patogios, tvarios ir malonios kelionės jausmą. Šįkart suvienijome jėgas su gydytojais klounais norėdami padėti jų nešamai žinutei traukiniais nukeliauti toliau įprastų projekto sienų. Ypatingą džiaugsmą ir šypsenas gabenome per visą Lietuvą – į Vilnių, Kauną, Marijampolę, Klaipėdą ir Šilutę. Tikimės, kad talentingieji klounai šiandien maloniai nustebino ne vieną keleivį, o mums visiems priminė gerų emocijų svarbą“, – pastebi „LTG Link“ darnaus judumo ir paslaugų vadovė Modesta Gusarovienė.

Klausimą ar mums reikalingas juokas galima perfrazuoti, o kokios gyvenimo kokybės norime? Juoko bei gerų emocijų naudą pripažįstą ir mokslininkai, ir psichologai. Per juoką atliekame kūno ir proto higieną – juokiantis ne tik fiziškai atsipalaiduoja kūnas, masažuojasi vidiniai organai, bet tai ir emocinė iškrova – būdas paleisti negatyvias emocijas.

„Raudonos nosys Gydytojai klounai“ gyvuoja jau 13-tus metus ir pradžiugino beveik 200 tūkstančių vaikų ir senjorų. Pasitelkę juoką gydytojai klounai padeda sveikti mažiesiems pacientams vaikų ligoninėse, skaidrina senjorų kasdienybę globos namuose, padeda išveikti emocijas vaikams, patyrusiems ekstremalias situacijas: ukrainiečiams ir rytų pabėgėliams. 

GALERIJA

  • Kodėl kovo 18-ąją traukinius užplūdo juokas ir raudonos nosys?
  • Kodėl kovo 18-ąją traukinius užplūdo juokas ir raudonos nosys?
  • Kodėl kovo 18-ąją traukinius užplūdo juokas ir raudonos nosys?
  • Kodėl kovo 18-ąją traukinius užplūdo juokas ir raudonos nosys?
  • Kodėl kovo 18-ąją traukinius užplūdo juokas ir raudonos nosys?
  • Kodėl kovo 18-ąją traukinius užplūdo juokas ir raudonos nosys?
S. Aliukonio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vardas

vel is seimo pabego?

kvailystės ir tiek...

nieko juokingo ...durnizmas )

ko gero

tai dar 1 pamaina svab psihoklonu briuselio importuotu i pagalba lgbt velniai nepasiduot spardosi nes jauc kadencijos gala -;;-;;-;;-''
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS