Trys akivaizdūs dingusios meilės požymiai | Diena.lt

TRYS AKIVAIZDŪS DINGUSIOS MEILĖS POŽYMIAI

  • 0

Tikrai ne vienas yra patyręs tą jausmą, jog meilė kažkur pradingo, o santykiai su partneriu niekur nebeveda. Kada žlunga meilė, kokios yra nesėkmingų santykių priežastys ir kaip to išvengti?

Jeigu jūsų meilė tetruko kelis mėnesius ar tai tebuvo metus užsitęsusi euforija, kurią sukelia tam tikri žmogaus organizme vykstantys cheminiai procesai, galbūt neverta nė diskutuoti, kur gi pradingo meilė? Šiuo atveju, greičiausiai jos nė nebuvo, o jus ir jūsų partnerį siejo tik aistra ir nenumaldomas lytinis potraukis. Tačiau, jei net praėjus šiai, panašiai į narkotikų poveikį sukeltai būsenai, jūs vis dar esate kartu, greičiausiai yra ar bent jau buvo šis tas daugiau... Žinoma, kūniška trauka – svarbu, bet bėgant laikui visi kūniški malonumai „nebeveikia“ taip stipriai kaip pačioje draugystės pradžioje. Ilgainiui du žmones pradeda jungti visai kiti, bet ne mažiau svarbūs dalykai, o kai ir šie pasiekia kritinį tašką, galima prieiti prie išvados, jog galbūt meilei atėjo galas.

Štai požymiai, kurie išduoda, kad meilė dingo.

Įpročių pinklėse

Dažnai gyvenimas kartu įpareigoja būti vienass nuo kito priklausomiems. Tokią priklausomybę gali sukelti bendra buitis, vaikai bei finansai. Jei pastebėjote, kad šie dalykai yra vienintelis jus siejantis veiksnys, galbūt atėjo laikas pagalvoti, ar tokia komforto zona jus tenkina? Pabandykite sau nuoširdžiai atsakyti į šį klausimą ir apsvarstykite, ar realiai galima ką nors pakeisti dabartiniuose santykiuose, jog pasijustumėte geriau. Taip? Puiku, tuomet verta apžvelgti kitus meilės krizės požymius ir bandyti išgelbėti „įstrigusius“ santykius.

Nebegalite būti savimi

Santykių pradžioje dažnai norima įtikti ir patikti partneriui, tad ir elgiamasi atitinkamai. Galbūt žinote, kokios jūsų charakterio savybės ar pomėgiai erzina antrąją pusę ir stengiatės neparodyti šių savo savybių ar neužsiimate jam nepatinkančia, tačiau jums emocinį komfortą suteikiančia veikla. Žinoma, įsiklausyti į partnerio interesus ir lūkesčius – labai svarbu, tačiau jei dėl to jums tenka iš esmės pasikeisti ar ko nors atsisakyti – nieko gero. Dirbtinis elgesys ir darymas to, ko nori partneris, ne tik sužlugdys jūsų santykius, bet ir jus pačius prives prie visiško susinaikinimo. Neabejokite, jei taip elgsitės ir toliau, susirgsite kokia nors psichine liga, o galiausiai jūsų santykiai vistiek žlugs arba būsite kartu tiesiog „iš reikalo“.

Kaip išspręsti šią problemą? Gal nuskambės ir banaliai, bet viskas, ką jums reikia padaryti – kalbėtis. Papasakokite savo partneriui, kaip jaučiatės atsisakydami savo interesų, pomėgių. Papasakokite, kokių gestų ir pokyčių patys norėtumėte iš savo antrosios pusės. Atviri pokalbiai leis lengviau prieiti prie kompromiso santykiuose. O jei ir ne, bent žinosite, kad nė neverta stengtis dėl žmogaus, kuris pats nenori keistis,o tik reikalauja to iš jūsų.

Abejingumas ir atšiaurumas

Jums visai nerūpi, ką veikia jūsų partneris, jūs nesate suinteresuoti paskambinti ir pasiteirauti, kaip sekasi. Net ilgą laiką būdami atskirai, nepasiilgstate antrosios pusės, nenorite prisiglausti ar pasikalbėti. Jums tai tiesiog neaktualu. Jei nejaučiate jokio emocinio ir fizinio ryšio, geriau jau nutraukti šį besitęsiantį santykių žaidimą, ir kuo greičiau. 

Santykių ir jausmų krizė dar nereiškia, kad jūsų meilė pasmerkta ir daugiau nebėra tikslo būti kartu. Jei tik yra noro stengtis ir puoselėti jausmus, greičiausiai jums pavyks vėl „sulipdyti“ tai, kas kadaise judu siejo, bet kartais nutinka ir  taip, kad būti kartu tiesiog nebelieka prasmės. Tačiau, kad ir kaip nutiktų, nesikrimskite dėl nesusiklosčiusių santykių – kiekviena pabaiga yra kažko naujo ir didingo pradžia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS