Vietoj kelionės – puodų rinkinys: ką daryti, kad kitąmet tai nepasikartotų? | Diena.lt

VIETOJ KELIONĖS – PUODŲ RINKINYS: KĄ DARYTI, KAD KITĄMET TAI NEPASIKARTOTŲ?

Neretai atsitinka taip, kad po eglute rasta dovana visai neatitinka lūkesčių. Laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi psichologė Aušra Kurienė pataria, kad, norint tokių situacijų išvengti, svarbu savo norus išreikšti kuo konkrečiau, o taip pat – ir suvokti dovanojimo prasmę.

Pasak psichologės, Kalėdos – tai tas laikotarpis, kai nebūtina kliautis vien tik sveiku protu ir pirkti tik racionalias dovanas. „[Tai gali būti] kažkas, kas tiesiog skanu, tiesiog juokinga, tiesiog kvepia ir gal nelabai reikalinga“, – aiškina specialistė.

Ji pataria, kad renkantis dovanas ir dovanojant nereikia būti kritiškam sau. Dovana, pasak jos, visų pirma yra žmogaus galvojimas apie kitą žmogų ir tai tikrai nebūtinai turi būti kažkokie konkretūs daiktai.

A. Kurienė pasakoja, kad pas psichologą ateina žmonės ir skundžiasi, kad dovanų gavo puodų rinkinį, nors norėjo romantiškos kelionės. A. Kurienės patarimas tokioje situacijoje – kitąmet parašyti Kalėdų Seneliui laišką ir labai konkrečiai išdėstyti savo lūkesčius.

Kalbėdama apie vaikų reakcijas negavus visko, ko jie norėjo, psichologė pabrėžia, kad visų pirma labai svarbu suprasti jų norus.

„Visų norų tikrai niekas neišpildys. Ir nereikia jų visų išpildyti. Bet vaikas gali žinoti tokią žinią, kad Kalėdų Senelis (kas bebūtų tas dovanų teikėjas) galvoja apie jį, ir jis tikrai atneš dovaną, kuri jam patiks“, – kalba A. Kurienė.

Visą pokalbį su psichologe žiūrėkite įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS