COVID-19 situacija prastėja: Lietuva įžengė į raudonąją C2 zoną | Diena.lt

COVID-19 SITUACIJA PRASTĖJA: LIETUVA ĮŽENGĖ Į RAUDONĄJĄ C2 ZONĄ

  • 14

COVID-19 situacija Lietuvoje sparčiai blogėja – penktadienį šalis įžengė į raudonąją C2 zoną.

Šalyje 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 167 atvejų, o teigiamų diagnostinių testų dalis – iki 3,2 proc.

Prasčiausia situacija yra Ignalinos rajono savivaldybėje. Ši savivaldybė patenka į juodąją zoną. 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų čia yra 85 atvejai, o teigiamų diagnostinių testų dalis – net 10,2 proc.

Šalyje šiuo metu yra dvi žaliosios savivaldybės – Zarasų rajono ir Pakruojo rajono.

Zarasų rajono savivaldybėje 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų yra 13,7 atvejo, o teigiamų diagnostinių testų dalis – 1,4 proc.

Į žaliąją zoną patenkančioje Pakruojo rajono savivaldybėje 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų yra 22 atvejai, teigiamų diagnostinių testų dalis – 0,8 proc.

Oficialiosios statistikos portalo nuotr.

Primename, kad praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 528 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirčių nefiksuota.

Šalyje per praėjusią parą atlikti 6505 molekuliniai (PGR) ir 8704 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 285 tūkst. 209 žmonės, iš jų tebesergančių per parą padaugėjo iki 4152. Nuo šios ligos iš viso mirė 4424 žmonės, tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9052 mirtys.

Ketvirtadienį skelbta apie 218 naujų susirgimų, tačiau vėliau Statistikos departamentas pranešė, kad dėl neplaninių Registrų centro darbų e. sveikatos sistemoje tądien gavo netikslius duomenis, o tai atsispindėjo ir kasdien skelbiamoje statistikoje. Penktadienį atnaujintoje informacijoje matyti, kad per trečiadienį iš viso buvo nustatyti 462 nauji atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Jovita

Ekologija (patys aptersia kad itikimiau butu), virusai isgalvoti kad skleisti zmonems baime, kokia katastrofa dar sugalvos ar kara del Druskininku ir visi paklus nes tai geriausias laikas kontrolei.Technologija ir pramogos yra demesio nukreipimas nuo to ka 'politikoriai' nori padaryti su zmonemis.

Jovita

Pakol pasaulis neatsibus pilnai, tai bus dar blogiau. Europos Sajunga, Jungtines Tautos yra privacios organizacijos kontroliuojamos Rokefeleriu kuriems zmogus yra ne zmogus o pinigai kurious galima is jo traukti.Atsibuskit lietuvaiciai taip kaip Sovietu Sajungos metu, nes bus blogiau

Jovita

Ekologija (patys aptersia kad itikimiau butu), virusai isgalvoti kad skleisti zmonems baime, kokia katastrofa dar sugalvos ar kara del Druskininku ir visi paklus nes tai geriausias laikas kontrolei.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS