A. Dulkys: atsižvelgsime į EVA sprendimą dėl sustiprinančios dozės visiems suaugusiesiems | Diena.lt

A. DULKYS: ATSIŽVELGSIME Į EVA SPRENDIMĄ DĖL SUSTIPRINANČIOS DOZĖS VISIEMS SUAUGUSIESIEMS

Europos vaistų agentūros (EVA) sprendimą dėl sustiprinančios vakcinos nuo COVID-19 dozės visiems pilnamečiams gyventojams vertina specialistai, tačiau į agentūros rekomendacijas bus atsižvelgta, sako Lietuvos sveikatos apsaugos ministras.

„Šiuo metu mūsų atitinkama darbo grupė, specialistai, kuriems tai priklauso, vertina informaciją, kuri yra pateikta EVA, vėliau šiuo klausimu bus taip pat pasikonsultuota su nepriklausomų ekspertų taryba prie Vyriausybės“, – žurnalistams trečiadienį sakė Arūnas Dulkys.

„Tada atitinkamai priimsime sprendimus. Bet taip, tikrai atsižvelgsime“, – sakė jis.

EVA pirmadienį nusprendė pritarti siūlymui 18 metų ir vyresnius asmenis Europos Sąjungoje skiepyti „Pfizer/BioNTech“ vakcinos „Comirnaty“ pastiprinamąja (trečiąja) doze.

Kaip skelbė agentūra, „praėjus mažiausiai šešiems mėnesiams po antrosios dozės, 18 metų ir vyresniems žmonėms gali būti svarstoma skirti pastiprinamąsias „Comirnaty“ dozes“.

Sprendimus dėl to priimti turėtų kiekviena valstybė.

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba BNS anksčiau šią savaitę informavo, kad informacija iš EVA perduota ministerijai, ji ir priims galutinius sprendimus.

Šiuo metu sustiprinančioji dozė skiriama tik pagal prioritetines grupes metų pradžioje paskiepytiems gyventojams. Statistikos departamento duomenimis, iki šiol ją yra gavę 32,8 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Antivakcinas

Dulky, tu nieko bendra neturi su medicina. Tu , analfabetas med. srityje, bet vadovauji medicinos mokslus baigusiems medikams, paskirtas ne gelbeti lietuviu tauta, bet ja sunaikinti. Stipk pats vienas su savo sustiPsinanciaja vakcina.

Pensininkas

Dulkys tik EVA tarnas, zongliruojantis zmonemis lyg savo zaislais.. Zmones juk sake, kad eksperimentiniuose bandymuose nedalyvaus, net 60% zmoniu buvo grieztai pries sita tamstos vadinama zaidima. Tai kokio velnio prisipirkot to marmalo toki kieki?

By. Rka paklojęs

Dulkinas, duok MAN ta sawo PLACEBO KOMPOTA ir registracija E, SWEIKATOJE !!! rasyk MAN
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS